Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dozví se budoucí zaměstnavatel jak dlouho jsem byl na úřadu práce? Po jakou dobu?
Při nástupu do zaměstnání bude potřeba předložit potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list) od předcházejícího zaměstnavatele. Bude-li mezi datem na potvrzení a nástupem do nové práce delší mezera, bude zaměstnavatele zajímat, co jste v té době dělal.
Budete-li po skončení roku chtít od zaměstnavatele roční zúčtování daně z příjmu, bude od Vás zaměstnavatel vyžadovat potvrzení o evidenci na ÚP.
Já bych se dobu evidence na ÚP nepokoušela zatajit. Místo toho bych zaměstnavatele informovala, jak jsem té doby využila (např. učení cizího jazyka, zdokonalení práce s počítačem, "cokoliv" z oboru nového zaměstnavatele...
Zaměstnavatelé většinou mají zájem o pracovníky, kteří mají nějakou praxi, pracovní zkušenosti a dovednosti. Pokud tam bude třeba 2 roky prázdná doba, kdy jste byl na ÚP, je jasné, že ten zájem se sníží. Záleží i na tom co a jak dlouho jste dělal před registrací na ÚP.
Nelžete, stejně je to všechno podchyceno. Raději slibte, že se rychle zaučíte a práce si budete vážit, když jste ji delší dobu neměl.
Vše se bude odvíjet od Vás a od Vašich schopností pracovat. Ale vstupovat do nové práce a hned se snažit něco tajit, to mi opravdu nepřipadá právě nejsolidnější. Jaga.
Děkuji za odpovědi, tak to asi nemá smysl nic hledat. Mám tam mezeru 6 měsíců a nemám to jak zdůvodnit, prostě se mi nedařilo a ve volném čase jsem se učil anglicky + učil se adobe creative cloud. Po coroně asi začnu hledat něco dělnického v zahraničí.
@hhs - tak to asi nemá smysl nic hledat... Po coroně asi začnu hledat
A do té doby hodláte dělat co?
Promiňte mou podezřívavost, ale připadá mi to tak, že hledáte všechny možné způsoby, jak do žádné práce nenastoupit. Půl roku na ÚP není přece žádná tragédie. Stane se. A kvůli tomu nechcete nastoupit do práce? A budete ji hledat až po coroně? To taky může být klidně za několik let.
Ale začíná nám jaro a zeleného na pastvě bude brzy dost. Proto si asi dáte ještě veget. Nakonec, když člověk odvykne...Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.