Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy se vám vrátila platba do banky?

Od: petrl odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, nedávno jsem si objednal jednu službu týkající se webhostingu a platil jsem přes bankovnictví Air Bank.

Nakonec jsem se rozhodl tento obchod zrušit a služba mě informovala o vrácení peněz. Banka může vrátit peníze až do patnácti dnů ale v evidenci o platbách by se měla objevit hne, což se ještě nestalo.

Banku jsem kontaktoval a napsali, že by se platba měla vrátit do těch 15 dnů. Jen nevím, na co tedy čekají...

Chtěl bych se zeptat, jestli s vracením platby máte nějaké zkušenosti?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
A co na odpovědi,že to bude do patnácti dnů konkrétně nechápete? Mě se platby vracely od téměř okamžitě do dvou týdnů. Záleží hlavně na tom, kdo peníze vrací.

hodnocení

0x

Mám pocit že pleteš dvě věci dohromady.

Objednal sis nějakou službu a za tu službu jsi zaplatil. Takže záleží na tom, u koho sis službu objednal a až on ti peníze odešle zpátky na tvůj účet.

Banka s tím nemá nic do činění. Banka pouze vyřizuje tvoji platbu a spravuje tvůj účet.

Něco jiného je, pokud provedeš v obchodě platbu kartou a transakce se nedokončí. Tam se ti na účtu dostane ta částka do blokací a čeká se, až si obchod ty peníze převede. Ale pokud jsi ten nákup nakonec zaplatil v hotovosti, tak si obchod už nemá bůvod platbu strhávat a tak se ti po uplynutí 14-ti dnů vrátí z blokovaných peněz na tvůj účet.

petrl
hodnocení

No právě že je to tak, jak píšu, peníze jsem přes kartu převedl na účet té služby, oni napsali, že peníze poslali zpět a banka mi je vrátí v závislosti na jejich plánu pro vrácení peněz (což je těch 15 dnů).

Taky nechápu proč mi je normálně nemohli poslat na účet...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma blokovaná částka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]