Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedávno jsem si objednal jednu službu týkající se webhostingu a platil jsem přes bankovnictví Air Bank.
Nakonec jsem se rozhodl tento obchod zrušit a služba mě informovala o vrácení peněz. Banka může vrátit peníze až do patnácti dnů ale v evidenci o platbách by se měla objevit hne, což se ještě nestalo.
Banku jsem kontaktoval a napsali, že by se platba měla vrátit do těch 15 dnů. Jen nevím, na co tedy čekají...
Chtěl bych se zeptat, jestli s vracením platby máte nějaké zkušenosti?
Děkuji
Mám pocit že pleteš dvě věci dohromady.
Objednal sis nějakou službu a za tu službu jsi zaplatil. Takže záleží na tom, u koho sis službu objednal a až on ti peníze odešle zpátky na tvůj účet.
Banka s tím nemá nic do činění. Banka pouze vyřizuje tvoji platbu a spravuje tvůj účet.
Něco jiného je, pokud provedeš v obchodě platbu kartou a transakce se nedokončí. Tam se ti na účtu dostane ta částka do blokací a čeká se, až si obchod ty peníze převede. Ale pokud jsi ten nákup nakonec zaplatil v hotovosti, tak si obchod už nemá bůvod platbu strhávat a tak se ti po uplynutí 14-ti dnů vrátí z blokovaných peněz na tvůj účet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.