Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit manipulatorovi

Od: lid odpovědí: 15 změna:
Mám dceru,ze které se vyklubal manipulator. Už vystipala mladší dceru a i syna, nechtěli se nechat od ní manipulovat.Já jsem odkázána s ní žít v jedné domácnosti. Ať udělám co udělám je vše špatně. Jen ona ví jak je to správně. Vyhrožuje že mi zmlati.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x
Pozdě..
Měla jste ji mlátit Vy..a podstatně dříve.
Martine, kdyby tohle slyšely dnešní biomatky. To by bylo na pranýř.
Přeci vše se musí jen říci. Běda, kdyby náhodou padla facka.
Ale jinak svatá pravda. Škoda každý rány, co padne vedle.

Nejsem biomatka, ale stejně si myslím, že většina výchovy se dá zvládnout bez fyzického násilí. Ale připouštím, že výjimečně jedna na zadek sednout má.

kicune*
hodnocení

7x

Okamžitě ji vypakujte z baráku. Klidně za asistence policie. Jestli vám dcera vyhrožuje, že vás zmlátí, na co ještě čekáte? Až se to opravdu stane? Kdyby tohle někdo řekl své matce v mé přitomnosti, dostal by na místě facku přes celou hubu...

hodnocení

1x
Dcerunku musíte při další výhružce ubezpečit, že pokud by nějakým čirým nedopatřením někoho napadla - okamžitě voláte policii s následným vypoklonkováním z bytu. To policie při domácím násilí může zařídit. Ale samozřejmě toto je třeba dodržet. Jinak když se jí vaše pracovní snaha nelíbí, není nic jednodužšího, než to nechat na ní.

ladis*
hodnocení

0x

Popište lépe svou situaci.

Píšete "Ať udělám co udělám je vše špatně. Jen ona ví jak je to správně"

Tak ji nechte, ať si to udělá sama a po svým.

Pokud je jí 18, a vy ji ve svém bytě (nebo je to její dům?) nechcete, tak jí můžete vy nebo majitel bytu vypakovat zavoláním klidně i na číslo 158 (pokud nemá nájemní smlouvu, nemá tam co pohledávat bez souhlasu vlastníka!).

"...nemá tam co pohledávat bez souhlasu vlastníka!"
To se ovšem lehce pletete. Naopak vlastník do toho paradoxně nemá co kecat.

A vystěhování kohokoliv není až tak jednoduché, jak si myslíte.

ladis*

Omyl, pleteš dohromady různé věci, patrně myslíš vypakovat neplatiče nebo po expiraci smlouvy, to se dělá pravdaže jinak a musí se to umět.

Pokud jde o původní dotaz, pokud matka je vlastník, dcera nemá NS, může zavolat 158 a zletilou dceru PČR vyvedou do 10 minut, pokud si matka - vlastník bude trvat na svým.

Pokud tomu nevěříš, tak tě mohu ujistit, že jsem to viděl ve verzi děda vnuk, a sám dělal s nájemci (kteří byli bez smlouvy). Samozřejmě, policii to nepřísluší, pokud smlouva existuje!

Proto jsem napsal, že je nedostatek informací k vyřešení problému, neznáme kontext. Z formulace "odkázána" čuju zase nějakou podivnost.

elli

Bohužel dcera je vlastníkem. Udělala jsem tu největší hloupost co jsem mohla udělat a přepsala na ní svůj podíl na majetku a ještě bez věcného břemena. Jsem na ní pro svůj zdravotní stav závislá. Dceři je 44 let a mě 70. Nenapadlo mne, že se dcera tak vybarví. Změna nastala po manželově smrti, před ním by si to vůbec nedovolila.

liska5

Pokud jste tazatelka lid, tak komunikujte pod stejným jménem, jako jste položila dotaz.

Ty dvě další děti Vám nepomohou?

hodnocení

0x

Kolik je dceři a kolik je Vám, a proč jste odkázaná s ní žít v jedné domácnosti? To jsou totiž docela důležité informace, pokud chcete nějakou kloudnou odpověď. Vůbec si nedovedu představit, co by se tak muselo dít, aby vlastní dcera dospěla až tak daleko, že by matce vyhrožovala zmlácením. *zmateny*

hodnocení

0x

Udělali jste s manželem nějakou chybu ve výchově. Bohužel, nevratnou. Chápu, že dítě je dnes osobnost a nesmí se mu nic říct, aby neutrpělo duševní trauma, ale mantinely by měl mít nastaveny každý človíček. Co ještě může a co si nelze už dovolit.

Pokud je dcera plnoletá, otevřete jí dveře a vykopněte ze svého bytu velkým obloukem. Vyměňte klíče. Ať si jde do světa, najde si bydlení, naučí se sama živit a pak teprve uvidí a pozná, zda ty její rady byly k něčemu platné. Možná by mohla radit panu prezidentovi. Tam už se toho moc zkazit stejně nenechá.

Respekt budí chlap s rameny jako almara. Nikde nepíšete o tatínkovi. Kdyby se naštval a dal jí pár facek /sluníčkáři prominou/, určitě by to bylo pro její dobro. Kde je otec? Pokud někde v čudu a Vy jste na dceru sama, nedivím se, že se cítí silná v kramflecích. Táta by ji umravnil, na to dám krk. Když súpolu drží dva lidé, je to víc, než jenom samotná máma.

Mlátit mámu, člověka, která jí dal život, to je snad to nejhorší. Takže: pokud je dcera plnoletá, šup pryč do života, pokud není, zařídit jí diagnostický ústav. Nechcete přece čekat, až splní svou hrozbu a přizabije Vás. Jaga.

doplněno 08.04.21 13:46:

Omlouvám se, nečetla jsem to celé. Tatínek tedy nežije, dcera si troufá na 70 letou stařenku. To je tedy hrdinka!

Udělala jste největší pitomost svého života, když jste na ni dala přepsat byt. A bez věcného břemene. Teď máte už jen 2 možnosti.

1/ Sehnat si bydlení v nějakém domově důchodců. Je ale spousta žadatelů a málo místa, musela byste mít veliké štěstí, aby to bylo brzy.

2/ Pak už zbývá jen pod most a na ulici. Smutné, ale je to tak.

Proč jste dala všechno jen své zlé dceři? Máte přece ještě další 2 potomky, kdybyste je podělila spravedlivě všechny, vyvíjelo by se to jinak. A nejlepší si to nechat za života všechno, byla byste vlastníkem a svým pánem. Už je ale pozdě toto řešit.

ruzena*

Šla bych v takovém případě do ustavu, pokud by nebylo možné vrácení daru...Rozhodně by to tam horší nebylo.

lid
hodnocení

0x

Mladší dcera a syn dostali peníze za prodej pozemků. mladší dcera má 3 děti a žije v bytě 2+1, a syn má přítelkyni s se 2 dětmi a má pronajmutou garzonku. Tak mi zbývá všempouze domov důchodců. Snad budu mít štěstí.Vám všem děkuji za účast dost se mi ulevilo, že jsem se mohla vypovídat. Sdělená starost je poloviční starost.

ladis*
hodnocení

0x

@lid: Po doplnění skutečností odpovídám:

Současná právní úprava přiznává dárci, tedy vám dvě pojistky, kdy máte právo dar (barák) své starší zlořečené dceři odvolat, a to ocitnete-li se jako dárce v nouzi nebo z důvodu nevděku obdarovaného.

Dárce může dar odvolat do jednoho roku ode dne, co obdarovaný dárci, resp. osobám dárci blízkým, ublížil. Dozví-li se o takovém jednání obdarovaného dárce později, může dar pro nevděk odvolat do jednoho roku ode dne, kdy získal vědomost o důvodu odvolání daru.Zdokumentujte tedy, jak vám ubližuje a doručte jí (dopisem s dodejkou) odvolání daru, od té chvíle kdy došel dopis do sféry dispozice starší dcery (dopis byl uložen na poště, nemusí si ho ani vyzvednout) se stává starší dcera nepoctivým držitelem, a pokud majetek neodevzdá, u soudu to stejně projede, dává se žaloba určovací a žaloba na vyklizení (ekvivalent žaloby na vydání věci).

Za mě tedy postup pokud tvrdíte, že vám závažně ubližuje, nahrajte si to na mobil - video! (pravděpodobně nemáte svědky, ostatní děti asi nebudou svědčit proti sestře) a pak máte až rok na to odvolat dar písemně.

Ale dceři před opatřením a uložením důkazů k notáři či advokátu nic nesdělujte!

Je k tomu několik judikátů, váš advokát již bude vědět. A pak dostanou ostatní děti taky po 1/3 anebo tuto dceru můžete úplně vydědit (pokud na to máte žaludek).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]