Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhrezla plotynka

Od: zname odpovědí: 13 změna:

vim, ze to tady nevyresim, a ze musim s tim k doktorovi/neurologovi, ale i tak zjistuji, zda nekdo z vas s tim ma potize a co mu pomohlo nejvice. Zitra jdu k fyzioterapeutovi, takze budu vedet vic. V podstate me jednoho dne zacalo bolest v na prave strane v bedrech a zacalo mi to strilet do holene. Nejhorsi bolest meho zivota - nemohl jsem stat, lezet ani chodit. Byl jsem s tim na pohotovosti a pote hned i u me obvodacky. Dala mi v podstate jen analgetika plus jsem sel testy. K fyzioterapeutovi jsem se objednal individualne.
Rikala, ze to je nejspise vyhrezla plotynka anebo kameny v moci. Analgetika moc nezabraly, ale je to o neco lepsi nez na zacatku. Pomaha mi v podstate suche teplo.
Jake jsou vase zkusenosti? Co vam, kteri jste tim trpeli, na to nejvice pomohlo?

diky za nazory

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nitram18
hodnocení

3x
Jestli je to plotýnka tak cvičení SM systém doktorka Smíška. Zkusil jsem různé kořenové obstřiky, rehabilitace, lázně a z toho bylo nejlepší cvičení viz výše. Prozatím mě to zachránilo před operací. Začalo to stejně s tím že se mi mimo vystřelující bolesti do pravé nohy dostavila i necitlivost prstů na noze.

hodnocení

2x

Před 10 lety jsem na tom byla stejně, každé 2 hodiny ve dne,v noci, 1 - 2 tablety ibalginu,k tomu paralen a později morfium, stěží jsem se dobelhala k obvodnímu, hned,jak mě viděl,mě poslal k neurologovi a řekl, že tohle už žádné injekce nespraví,pokud mi doporučí operaci,ať se nebráním. Bylo mi tak zle, že bych souhlasila se vším. Neuroložka byla vynikající,hned mi domluvila rezonanci a do Hradce, za necelý týden jsem byla po operaci. Sice mě občas záda a noha bolí, ale chodím po obou nohách, vím už,co si můžu dovolit,jaká poloha a pohyb mi vyhovuje, jen ,když mě čeká nějaká větší zátěž, nebo to přeženu, vezmu si prášek proti bolesti - mám předepsané silné. Bez operace bych tady už dávno nebyla, ta bolest byla neskutečná. Jinak by Vám možná pomohlo zeptat se v Liberci, tam jsou také těmito operacemi vyhlášení. Kdo tohle nezažije, nepochopí. Myslíte si, že to překonáte, ale nepřekonáte.

hodnocení

1x
Ja se vybodnul na kdejaké cvičení nechal sem se vyšetřit na magnetické rezonanci
S výsledkem a doporučením od neurologa sem se nechal vyšetřit na neurochirurgii FN Plzen kde mi doporučili operaci
Neváhal sem ani minutu s operací souhlasil a dnes už sem v klidu a žiju běžným životem

Když mi bylo tak zle, souhlasila bych se vším. Operace jsem se nebála,tan stav před operací stejně nebyl k životu. Operace mě zachránila.

senior
hodnocení

1x

Zhubnout, cvičit podle doporučení, naučit se používat správné návyky při tělesné zátěži /, správné ohýbání, omezit zvedání břemen, rozložení zátěže - na vše jsou letáčky/.

Při akutní bolesti mě pomohla pozice vleže na zádech se skrčenými koleny položenými na sedáku židle.

Zde tedy Praha - mám k takovým postupům důvěru, tedy bych nejdříve zkoušela tuto metodu. Jedná se o Dornovu metodu.

nova-forma.cz/...

Jednou něco musí zabrat.

Postupujte podle doporučení lékařů, máme v tomto oboru špičky.

Také je důležité vědět, jak moc máte tu plotýnku vyhřezlou. Pokud hodně, může to být nebezpečné, abyste nakonec neochrnul, tak opatrně, opatrně.

doplněno 06.04.21 10:02:

Koupila jsem si nahřívací, ledvinový, rašelinový pás. Právě jak píšete, že pomáhá suché teplo. Existuje ještě krční, proto píšu ledvinový.

Seženete v lékárně, nebo na internetu. Vnitřek se nahřívá ve vodní lázni, nebo mikrovlnce. Obal je plátěný se suchým zipem, pozor na objem, aby Vám stačil, pokud jste objemově prostornější, ale jsou tam gumy, takže se dá natáhnout. Na bedrech vydrží dlouho teplý. Rašelina se v lázních používá od nepaměti.

Mě dávali tenkrát parafinové zábaly, to ještě fungovala zdravotní péče v Klimentské ulici na Praze 1. Ale kde tomu už je konec, jenom vzpomínka.

Pokud to je možné, i lékaři operaci nedoporučují, ale pokud máte stisklý nerv do nohy a už nemůžete nohu ovládat, nepomůže žádné cvičení, hubnutí atd. Pak jediná záchrana je operace. Vím,o čem mluvím.

senior

Ano, souhlasím, pokud už to je konečná a lékař vysloví ortel operace.

Pán se ptá, co nám pomohlo a navíc nemá za sebou žádné podrobné vyšetření.

Proležela jsem 3 dny na lůžku a nemohla se hnout, dojít na WC, lezla jsem po 4. Pomohlo všechno možné, cvičila jsem poctivě, rehabilitace, také lázně placené tedy mnou, a nakonec pomohlo jak už někdo napsal, místo sezení v kanceláři práce spíš manuelní.

Nejsme všichni stejní, tazatel může mít bederní obratle zdevastované samozřejmě, ale my nevíme, jenom odhadujeme

Velmi se mi to zhoršilo po zvednutí asi 10 kg břemene ,kdy jsem ho pokládala na vedlejší stůl a neotočila jsem se celá. Byla jsem zvyklá na práci i dost těžkou, ale tohle mě dostalo. Jen se divím, že pokud má pán takové bolesti, že ho obvodní nepošle na neurologii, jak mi vysvětlili, tohle není ortopedický problém. Neurolog to pak vidí jinak a to léčení u něj je o něčem jiném.

hodnocení

0x

Zamysli se jestli by nemohl být důvod problému jednostranné zatížení páteře nebo málo pohybu.

U mě kolem třiceti let při delší pracovní neschopnosti(povalování se na gauči) ráno při chůzi ze schodů

také vystřelená ploténka. Ortoped "našel" vyhřezlou ploténku a jednu nohu kratší.

Naordinovány rehabilitace, masáže a cvičení - moc nepomohlo.

Nojo ale člověk začne uvažovat: bez pohybu(pracovní neschopenka) pracovní taška, taška do práce na levém rameni, břemena na levem rameni, před zrcadlem jedno rameno výš, prostě paragraf.

A člověk začne uvažovat, občas to bolelo míň občas víc, jeden nemá jistotu se nějak rychleji pohnout.

"Co vam, kteri jste tim trpeli, na to nejvice pomohlo?"

A co mi pomohlo? Po uklidnění největších bolestí jsem zkusil duši od kola nataženou od chodidla na rameno.

Tuto gumoterapii jsem užíval týden a zabrala.

Svaly drží tělo a pokud je jednostranně zatěžujeme tak je to špatně.

Postav se před zrcadlo, zavři oči, postav se rovně a poté oči otevři. Uvidíš jak jsi na tom.

Není to návod co máš dělat, jen co pomohlo mě.

Je mi padesát plus a záda nebolí.

hodnocení

0x

Ortoped mi sdělil, že dokud se nebudu počůrávat, mám si dávat pozor na vysokou zátěž zad. Pak jsem 4 roky dělal v práci, kde jsem denně přeházel cca. 25tun zboží po krabicích 10-30 kg. Posledních 15 let jen sedím u PC a 9-10 hodin denně sedím, nehýbu se. Je možné, že při přesunu krabic bych mohl mít nehodu..., ale je jisté, že sezením jsem si záda zlikvidoval daleko víc.

Potřebujete vědět, jaké cviky vám pomohou. Ale hlavně se musíte donutit je cvičit - pravidelně! Úplně nejlepší je plavání - já bohužel mohl do nejbližšího koupaliště (35km) velmi omezeně a poslední rok vůbec.

Vidíte, a já po plavání byla týden na neschopence. Neumím ponořit při plavání obličej a krční páteři se to vůbec nelíbilo. Ale to jsem já a už se to učit nebudu.

zbys*
hodnocení

0x
Mě pomohl Nimesil, pak obstřiky a po obstřiku jsem musel jít jezdit s HSM 208f čtrnáctitunkou a během jednoho pracovního dne cca 13 hodin problém vyřešen. Asi to drncání,různé mnohostranné "mletí" pod zadkem. Neumím si to vysvětlit, ale funguje to. Jen mě od té doby mrzne noha a občas mám špatnou citlivost prstů. Ale nebolí to

adammadl
hodnocení

0x

Na bolest zad (kdy nelze lezet ani sedet ani stat) je nejlepsi infracervena lampa, pokud neni po ruce lze pouzit nouzove i halogenove topitko. Zapnout na plny vykon a vyhrivat bedra na vzdalenost 10 cm , pokud by to palelo tak dat trochu dal. Nimesil a Zaldiar mi nepomohly vubec. Moje osobni zkusenost, Sice jsem pak jeste 6 tydnu kulhal ale akutni bolest se vyresila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]