Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj otec mě zavrhl a moji dceru také

Od: andri* odpovědí: 31 změna:
Chtěla bych znát názor na to proč se tak děje.Samozrejme vím že mě a moji rodinu neznáte.
Naší se rozvedli když mi bylo 4 roky.Po rozvodu mě otec nastevoval v rámci styku jednou měsíčně,kupoval věci apod.Jezdila jsem k němu na prázdniny.Jako dítě jsem celé dětství poslouchala od cele otcové rodiny i od něj samotného jak jsem nevděcna,ošklivá,jaké mám prsa a oblečení,účes a jaká je moje máma svine.Muj otec mámu mlátil a chlastal,je alkoholik celý život.Je agresivni ale mě nikdy fyzicky neublížil.Jen psychicky kdy takhle mluvil nebo se choval k ostatním lidem co jsem mela rada.Muzu říct že je to zlý člověk.Moje máma nikdy o něm nemluvila ošklivé,nevyjadrovala se k tomu,prostě neexistoval.V 16ti letech kdy už jsem chtěla vědět nějaký odpovědi tak jsem se mámy na to zeptala.Rekla mi všechno o manželství i rozvodu a trápení co měla.pamatuji si když mamku mlátil doma rozbijel sklenice a nádobí a v noci semnou utíkala z domu k babičce.
Když jsem ve 21letech otěhotněla bydlela jsem přes půl republiky.Otce jsem navštěvovala on nás.Pestoval si vztah s vnučkou.moji dceru si vždy vyžádal o prázdninách.v tom neby problém.O vánocích jsme tam jezdily.vsechny návštěvy až doteď proběhly tak trochu napjaté kdy mi dceru už minulý rok řekla ze děda komentuje její účes,to jak je oblečená a jak se chová.Minuly rok se můj otec také oženil s druzkou se kterou je 30 let.Proc ne,ale mohl mi to aspoň říct,také prodal dva svoje byty a koupil si za ně dvě nové auta,říkám si blázen...ale normálně v rodině se tyhle věci probírají s detmi nebo se jim to i oznámí.proste nic.Nyni mi je 37 let mám 7let partnera,jsem v 5 měsíci těhotenství a 16tiletou dceru z prvního vztahu.V únoru jsem tátovi volala a oznamovala tehotenstvi a byla šťastná.Normalne jsme spolu hovořili.Naposledy jsme se viděly o vanocich.Nyni jsou to dva dny kdy mi zavolal a ptal se kdy jsem byla u ty "staré k...y " myslel tím mou mamku a začal chrlit ze sebe slova že od něj už neuvidím ani petnik,že proto se oženil a jakjsem dceru vychovala žemu ani nezávolá,že ani nepodekuji kdyz k nim na prázdniny jede,že sype do ní penize a že i ten parchant co se má narodit že nebude nic...
Zhroutila jsem se, placu ve dne v noci.
Musím říct že bydlíme od sebe 370km.Jezdime tam jen my.A že si dceru vyžádá jednou za rok a já mám děkovat?za co za to že dítě má dedu 14 dní v roce?
Že já neuvidím ani perník?nepamatuji si nikdy ze bych ho zadala o peníze.Naopak mi posílal peníze na účet když jsem mela narozeniny.A jeho svatba mě vážně nezajima.Byly spolu 30let samý jsme si dělaly z toho srandu že by se měly už dávno vzít
TAKZE můžu říct že mě teď totálně dostal otec na kolena.to jak se vyjadřovali k moji máme,moji dceři a ke mě,Ted v tehotenstvi a vnučku úplně odepsal.Ne z mého pohnutku ale to že ji není 5 ale 16 let kdy už tyhle věci chápe.
Jsem z celé věci smutná,dost mi to vadi.Nemuselo to být takové ošklivé.Nemusi být tak zlý.
Řekl věci které nejsou pravda.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Dobrý den. Podle toho co píšete, se Váš otec vždycky choval jako hulvát. Je to sice Váš otec a děda Vaší dcerky, ale když se k vám neumí chovat hezky, nepouštějte si ho do svého života. Těšte se na své mimino a žijte si svůj život. Povahu táty nezměníte a je zbytečné se tím trápit. Není potřeba, aby byl zlý i na vnoučata a mluvil o nich tak jak mluví. Je to škoda, alespoň jako děda by mohl být jiný a chovat se lépe. Holt je takový a Vy si nenechte nadávat a vyčítat..

hodnocení

8x

Moji rodiče se rozvedli, když jsem měla 1,5 roku. Otec byl uzurpátor, s mojí maminkou začal "chodit", když měla 15 (byl o 9 let starší) a ona se ho vlastně nedokázala zbavit. Kdykoli mu řekla, ať už nechodí, že se s ním vídat nechce, zhroutil se, plakal, vyhrožoval, že se zabije, lezl po kolenou a nosil kytice. 16.-17leté tele nebylo schopné poznat histrióna. Postavil si hlavu, že hned jak bude mít 18, tak se vezmou. Podařilo se jí kličkovat ještě 3/4 roku, pak povolila (hlavní argument byl "co by řekli lidi"). Za rok jsem se narodila já, ale pak už maminka, byť velmi mladá, pochopila, že to tak dál nepůjde a podala žádost o rozvod.

Ještě nějakkou dobu si mě otec brával, vždycky mi nasliboval kdeco (třeba že pojedeme do Prahy a on mě sveze letadlem a podobné kraviny), nic samozřejmě nikdy nesplnil a já jsem doma hrozně plakávala. Po krátkém čase se oženil, narodili se jim dva kluci, a úplně se mnou přerušil styky, podotýkám, že jsem měla asi 4-5 let. Potkala jsem se s ním občas ve městě, dělal, že mě nezná. Až do své smrti před 15 lety. Nikdy jsem nepochopila, proč mě zavrhl. Vystudovala jsem VŠ, celý život se slušně uživím, mám dva úžasné syny a příjemně klidné manželství. Na svoje vnuky (když už ne na mě) by mohl být pyšný. Prošla jsem kvůli tomu i rodinnou konstelací, byly to vyhozené peníze. Musela jsem to v sobě uzavřít a pro sebe ukončit.

Vřele Vám doporučuji totéž. S takovým otcem jen ztrácíte čas. Neříkám, že ho máte zatratit, ale srovnat si v hlavě, že není a nebude takový, jakého si zasloužíte. Nikdy Vám nedá to, co od otce potřebujete a právem čekáte - oporu, zázemí, jistotu. Tohle všechno musíte najít už teď v sobě a dávat to svým dětem.

senior
hodnocení

7x

Vykašlete se na to. Takhle kdyby mluvil o mojí vlastní mámě, tak by u mě skončil. Neomlouvejte ho, Vy musíte nastavit pravidla, ale zdá se, že jste slabá se mu postavit a žádat ho, aby takhle o matce nemluvil.

Máte mamku a tedy babičku hodnou, upnula bych se na ní. Otce vytěsnila.

Vaše děti by se měly stýkat i s prarodiči z druhé strany. Váš otec si vnoučata nezaslouží. On má vlastně už svoji novou rodinu. Přenáší svoji zlobu a nenávist na Vás a vy se trápíte. Je to možná pro někoho nepochopitelné, ale já bych s ním přerušila veškeré styky.

Jenom mě zaráží, alkoholik celý život, kupuje si auta, řídí, možná, že má alkoholismus pod kontrolou, nebo velké štěstí, když má pořád řidičský průkaz.

Proč jste se upnula na zlého alkoholika. Podívejte se po ostatních příbuzných a udržujte dobré vztahy pouze s těmi klidnými, slušnými, kteří Vám nyní přinášejí do rodiny klid, pohodu, štěstí, pomoc.

O otce bych už nestála /pije, nadává všem od Vaší strany, vulgárně, kritizuje atd./.

Každý si žije takový život, jaký si představuje.

Nejste povinna mu dávat vnoučata na prázdniny. Víte o tom?

Prarodič si může zažádat u soudu o styk s vnoučetem. A když píšete, jaký otec je, tak bude jenom vyhrožovat. Myslím, že to k soudu nepožene.

On Vás bude deptat celý život.

Buďto má takovou povahu, anebo nevíte všechno, co se v manželství stalo, že tam je taková nenávist k Vaší matce.

Z ničeho se to jen tak nestane, zvláště, když píšete, že je matka hodná.

Ta nenávist se přenesla i na Vás. Matka - dcera - vnoučata - prostě celý rod.

Vy jste snahu měla, ale pohár trpělivosti také přeteče.

A je to vyřešeno. 16 letá vnučka už tam nechce, tady Vám volá, že jste celý rod na nic, není důvod se stýkat.

Jak píšu, máte prarodiče i z druhé strany, nějaké tety, sestřenice a jiné vzdálenější příbuzné.

Necpěte se do otcovy nové rodiny, když je takový, nestojí o vás. U mě by to bylo pod moji důstojnost. Asi byl zase v lihu. Je s podivem, že ta přítelkyně s alkoholikem vydržela 30 let a ještě si ho na stará kolena uvázala na krk.

andri*
hodnocení

Děkuji za obsáhlou odpověď.Myslim si ze mi to nějakou dobu potrvá než to zkousnu.Ale musím zapnout od sebe v a to co si nesu v sobě.
Můj partner mu následně volal a chtěl vysvětlení.Niceho se nedočkal,neměl pořádně pádný argument a byl opilý.I partnera slovně napadl.To že má řidičák ano má,taky za život o něj dvakrát přišel a jednou i ošklivé havaroval.Jezdilo se k němu právě že jeho nyní manželka je normální ale bohužel i ona je proti jemu.Ale má už roky a jejich svatba je jen zajištění na stáří.
ladis*

@andri ze vy mu neco dluzite, co? Kolik?

ps: pritel taky pije? Ach jo, takze zenske si podvedome pritahuji otcovske vzory...

andri*
hodnocení

Nn.nepije vůbec naopak je abstinent.Ale můj táta byl právě ozraly když mi volal.
ladis*

aha, tak to jo, ale proč se bavit s ožralou? Nemuzes ho pozadat, at ti zavola az vystrizlivi?

a kolik ti pujcil penez!,!?

andri*
hodnocení

Nic.Naposledy 5 tis pod stromkem,jestli to chcete takhle vědět a ve 20 ti letech vyplaceni spoření 10tis.to je vše.a koupil mi konferenční stolek do bytu.

hodnocení

4x

Zvažte terapii. Píšete, že jste se zhroutila. V těhotenství byste si měla dát nervy do klidu. Miminko vnímá Vaše nálady.

Kontakty s otcem bych zcela přerušila a divím se, že s ním chcete udržovat styk a že jste otci dávala vnučku na hlídání. Někomu takovému bych dítě nesvěřila. Je Vám 37 let, máte vlasní rodinu, a přesto potřebujte v životě otce, který nesnáší Vaši matku a Vás nemá rád? Proč? Myslím si, že by to bylo vhodné téma pro terapii.

Zdravotní pojišťovny teď nabízí příspěvky - 7000kč VZP 10 návštěv po 700kč (jednou lze změnit terapeuta, nedoplácí se), ČPZP 5 x 500kč (max doplatek do 700kč), ZP ŠKODA - jednorázově 500kč, ZPMVČR - do 18 let 1500kč, nad 18 let 500kč, RBP, OZP, VoZP --- zatím žádné příspěvky. Odkazy zde poradte.cz/...

Psychoterapie je také možná zdarma přes žádanku od lékaře (např praktického) anebo si můžete platit soukromě.

ruzena*
hodnocení

4x

Ve Vašem věku byste měla být už dávno vyrovnaná s minulostí a to i v rodině. Napadlo mi, je snad možné něco po otci dědit? Jste jedináček? Nepůjčil Vám peníze a proto si dovoluje? Nebo nedal peníze a podobně? Zkrátka jestli k němu máte nějaké závazky či očekávání..

Nevykládejte si to špatně, ale celý svůj život se nelogicky vnucujete člověku, který o Vás i o Vaši rodinu nestojí a navíc špiní bytost, kterou milujete - Vaši matku.

Takže mi Vaše jednání i chování nepřijde normální. Něco za tím je...

Pokud mu dlužíte, vratte peníze a máte pokoj - to je moje rada.

Někdo se nevyrovná s minulostí se vztahy v rodině nikdy. Moje máma například. Kdo určil, v jakém věku má být vyrovnaná se vztahy v rodině a minulostí? Vy?
Nejvíc máma nadávala na svoje zas*ane rodiče v přechodu. Takhle to vždycky říkala. Dřív psychologové moc neletěli. Každopádně by k nim máma ani nešla. Bohužel pro okolí.
ladis*

@nikc nezname rodinnou anamnezu, nezname ji, ale vetsina looseru obecne vzdy nadava a svaluje vinu na jine... proste slabost, bez urazky... neberte si z toho priklad a poucte se, uspesny clovek nesvaluje na nikoho vinu a uz vubec ne verejne a jeste na vlastni rodinu a nahlas (to shazuje akorat sam sebe!)

andri*
hodnocení

Nic mu nedluzim.Vzdy když jsme tam přijely,hostil nás.Varil a když jsme odjížděli vnutitl mi peníze za benzín,, občas jsem odmítla.Do dcery dával peníze jen když tam byla ale to jen že řekl,za svátek,za vysvědčení na narozeniny...pojď koupím ti.Naopak nepřijely jsme nikdy s prázdnou,nakoupili jsme maso na Grill,platily vstupný na výlety,pivo.. takže půl na půl.
Bral nás bohužel jako majetek,o který se musí starat když nás měl na starost.
Mela jsem dost ošklivý vztah.Proosila jsem ho před 10lety o pomoc s bydlením a dost mě vzalo co mi tenkrát řekl.A samozřejmě nepomohl a tam se to nejspíš úplně zlomilo.Od te doby ty vztahy byly úplně jen na bodu mrazu.Nejvic mě úplně mrzí to smýšlení o mě.Protoze vůbec taková nejsem.Neprahnu po majetku,penězích nejsem nevychovana,moje dcera je slušně děvče,nekouří,nepije,není vulgární a děkuje a prosí.Je pracovitá.Ona teď nemá tátu a teď i dedu.

ladis*
hodnocení

4x

Tak hele, ze zacatku napises tohle:

Jako dítě jsem celé dětství poslouchala od cele otcové rodiny i od něj samotného jak jsem nevděcna,ošklivá,jaké mám prsa a oblečení,účes a jaká je moje máma svine.Muj otec mámu mlátil a chlastal,je alkoholik celý život. ... Muzu říct že je to zlý člověk.
a pak mu tam posilas 16 let vnouce a ted se divis? Holka ty to bud nemas v hlave v poradku, nebo jsi taky vycu...? A vnucka tam jako chtela jezdit jo? Mimo posledni komentare na jeji uces 16 let v pohode jo!? Divny...

To nam tady jdes pozalovat, ze tata prodal byty a ty nebudes nic dedit?

Promin ja te vazne neznam a tedy nechapu, ale z toho co pises, promin, si za situaci tak trochu muzes sama. Protoze casova souslednost nemohla vyustit jinak. Lidi se nemeni a zejmena pokud ziji ve sve bubline, cos cekala?! Ze budes dedit dva byty? Protoze tak to cele nakonec vyznelo.

Ps: to je na tobe co budes delat... my te fakt nezname a nemuzeme ti davat rady, nevime, jaka je objektivni pravda! Kazdy se musi rozhodnout sam za sebe. Co chce a co nechce. Lidi se zpravidla nemeni, jen se vice ci mene nauci pretvarovat.

pps: jdete na tu terapii viz : jancaak® dnes 10:38

doplněno 06.04.21 10:17: andri, budto se soustredite na napadne, ale bezvyznamne a ty nenapadne ale vyznamne signaly nevidite anebo zamlčujete, anebo starouchovi prostě ruplo v kouli. Pokud jen on je ten špatnej, vyčítá atp.V tom druhém případě bych mu napsal takový dopis, přesně to co tady píšeš, aby měl zpětnou vazbu a šlus. Příště ať dojede on se omluvit. Ale to se musí umět napsat. Zaplatit psychologa. Tak aby pocítil nějakou tu vinu. Co jinýho s tím. Tohle se jinak bude jen zhoršovat (stáří, demence a chlast), pokud něco zásadně nezměníte.dobrý psycholog by mohl odhalit i nějaké vhyby u vás, těžko říct. Neznáme ani sociální kategorii jeho a tvouˇ
andri*
hodnocení

Neposilala jsem mu v 16 svoji dceru.Zajimalo by me kolik vám je ze tak usuzujete.Mam rodinu a můj otec chtě nechte do ní patří a jestli jevil zájem o vnoučata tak proč ho nenavstevovat.Dcera tam jezdila rada ale až do doby kdy ji minulý rok osocoval co má na sobě a že má vlasy v drdolu,že má akné a proč to já neřeším a že jsem ji špatně vychovala,plakala mě řekla, a že ji nedávám najíst různé ji podražel sebevědomí.Zazivala to semame co já.Na vánoce jsme tam jely na dva dny a úplně bez problémů.Jeste si dělal srandu že kdy budeme mít svatbu s partnerem a dítě.V únoru mu volám že jsem těhotná,ze máme štěstí co víc ještě chtěl.Zhroutila jsem se z jeho slov jakoby to bylo celou dobu falešná pretvarka všechno jen naoko před sousedy asi.Dcera je mimo.Nwdokazete si představit co teď prožívám to je celých 37 let zpátky.Je mi to nesmírně líto.A kvůli dvou bytům to není.Co mi je do toho.Mela jsem tátu...dcera dedu.
ruzena*

ladis Vám ale napsal něco jiného - proč odpovědi nečtete pořádně? On Vám napsal, že dědovi po dobu 16 let posíláte vnouče...a Vy mu na to odpovídáte, že jste mu tam neposlala vnouče v 16...on o koze, Vy o voze...takhle jsem to pochopila..

liska5
hodnocení

4x

Utněte to! Nejste povinna tohle poslouchat. Teď je nejdůležitější Vaše zdraví a zdraví Vašich dětí. Proto se úplně odstřihněte! A užívejte si jara a klidu v novém vztahu...*slunce*

Slovo "zavrhl" nepoužívejte. To byl opileckej kec. Však až z něj bude uslintanej dědek, tak se přihlásí...Teď není o co stát. Vy máte čisté svědomí.

Se mnou se chtěl táta bavit až měsíc před tím než umřel. Jako kdyby to tušil, že umře. Jinak se se mnou nebavil předtím vůbec nebo jen vyčítal a řval. A to s mámou byl. Nikam od ní neutekl. To jsme si užili s ním. Žádnej odpočinek od trápení nebyl, když jsem doma bydlela. Andri si aspoň od něj odpočinula.

Se mnou se táta nebavil vůbec. Matka od něho odešla, když mi byl rok. Bydlel 3 km od nás ve městě. Nikdy o mě nestál. Poprvé jsem ho viděla v rakvi, když mi bylo 12. Jeho poslední manželka - když mi v 18 dala 20 tisíc jako dědictví po něm - říkala, že stále čekal, kdy přijdu. Toto čekal od 12letého dítěte? Každý máme cosi.*alene*

hodnocení

3x

Jak to tu sleduji, tak bude nejlepší, přerušit s ním veškerý kontakt. Někteří lidé se nezmění a jen trápí druhé. Asi máte ten pocit, že rodina se má udržovat za každou cenu. Není tomu tak. Nechte to být, propusťte ho ze svého světa a věnujte se hlavně sama sobě. Teď je nejdůležitější to nenarozené dítě! Netrapte se pocity viny! Někteří lidé dokážou svými manipulacemi zničit životy mnoha dalším. Také jsme něco podobného zažila, chtěla jsem zachraňovat něco, co nemělo cenu a stálo mě to mnoho sil. Smiřte se s tím, že nejvíce nám ubližují nejbližší lidé a odpusťte jim. Nic jiného s tím nejde dělat. Těšte se na dny příští a nepřemýšlejte nad minulostí.

rajskyprotlak
hodnocení

2x

Celý život jste byla vychovávana slušně i ve vztahu k neslušnému otci. Chtěla jste budovat vztah k člověku, ke kterému jste se podle obecného názoru chtěla chovat jako se obecně máme chovat k otci. Byla jste a jste poslušná dcera. Ale váš otec podle toho, co píšete, je opilec, hulvát a agresor. Těžko říct, co víc. K takovému člověku je naprosto zbytečné chovat city jako k otci. Proč? Pro jeho světlé chvilky, kdy se v něm něco obrátí a chová se k vám únosně? Jenom se ničíte v čase, kdy potřebujete klid. Nepřipouštějte si ho, jak vám tu mnozí tradí, do svého života, který přece chcete žít radostně, momentálně navíc v očekávání radostné události. Proč si tento čas nechat kalit někým, kdo vám a vašim milým podle všeho do života vnesl jen spoustu nepěkného. Úctu si rodič musí zasloužit. Ctít takového otce není povinnost, tu si musí rodič u svého potomka vybudovat. Váš otec by měl sklidit jen to, co si svou "rodičovskou péčí" o vás během vašeho života zasloužil.

hodnocení

2x

Asi bych tuto kapitolu života uzavřela. Čekáte miminko, něco přichází něco odchází. Upnula bych se na to co bude a ne co bylo.

Já se se svou matkou nestýkám 20 let. Ze začátku jsem nad tím hodně přemýšlela proč se co dělo. Mám ještě 2 sourozence a ti to mají stejně. Časem jsme zjistli, že chyba není na naši straně, ale v ní.

Sice to bude chvíli trvat než se s tím vnitřně srovnáte, ale věřte, že časem zjistíte, že odříznout jej ze svýho života je hodně osvobozující.

hodnocení

1x

A co po nás chcete? Já za sebe vám mohu poradit přestat se s otcem stýkat, přestat se kvůli tomu trápit, zapomenout. Ale jsou lidi /a vy k nim asi patříte/, kteří to nedokážou. Stále se budete doprošovat lásky tam, kde žádná není. Máte jen dvě možnosti. Buď se dál trápit a nechat si vše líbit. Nechat trápit i vlastní děti a užírat se. Nebo udělat tlustou čáru a žít si svůj krásný život. A opravdu vím, o čem mluvím. Jsem po dvou škaredých rozvodech, žádná z bejvalek se se mnou nebaví /netuším proč/, ale zůstaly mi děti a to je hlavní! Jsem šťastný a spokojený. A ony se užírají vzteky.

riso
hodnocení

1x

Těžko soudit co ti dva /vaši rodiče/ mezi sebou vlastně řešili. Bylo tam asi také hodně nenávisti mezi sebou, která dosud mezi nimi přetrvává. K vám se ale choval vstřícněji a i po rozvodu měl o vás zájem, podporoval vás a dokonce i vaši dceru až pomalu do její dospělosti na ní nezapomínal. Teď žije s jinou paní, dokonce už 30 let, kdyby i tuto mlátil, určitě by s ním takovou dlouhou dobu nevydržela a nechtěla by s ním po této době sňatek. Také by jste to neměla brát jako samozřejmost, že si dceru má vyžádat, není to jeho povinnost, už má také svůj věk a kdoví jestli dcera ve svém věku o to až tak stojí. Poděkování ale ještě nikomu neublížilo, projevit aspoň radost, nebo tak něco, možná dcera mohla vyslovit. Vlastně vás podporoval, posílal peníze, nezapomínal na narozeniny, až najednou teď se něco stalo, že prohlásil, že už nedostanete ani pětník. To také nemůžeme posoudit, co se vlastně odehrálo nebo sesypalo mezi vámi po tolika letech.

hodnocení

1x
Můj otec taky nemohl matce přijít na jméno i dvacet let po rozvodu, ale k mým synům se choval i s novou ženou pěkně. Ikdyž mě samotného opakovaně vcelku vyšplouchli, kvůli děckám jsem je navštěvoval - budou na ně mít vzpomínky spíše pozitivní. Ve vašem případě ale nevidím jediný důvod udržovat vztah s někým, kdo uráží vaše děti i vás samotnou a dlouhodobě vaši rodinu ponižuje. Děti jej budou zbytečně mít v paměti, jako zlého člověka. Což opravdu je, ale chcete zbytečně zatěžovat dětské srdce takovým šutrem? Otec o vás zcela evidentně moc nestojí. Zapomeňte na něj. Dokážu si představit, že udělá i kroky k tomu, abyste nic nezdědila - jen ze škodolibosti. Smiřte se s podílem neopomenutelného dědice. A netrapte se s tím, ten člověk si to nezaslouží.

jajo
hodnocení

1x
Ja sa Vám čudujem, že toto Vás rozhodí. Za tie roky, ste si mohla zvyknúť, že je prepitý a nikdy nebude iný, to Vás, nemá, čo rozhodiť, veď toto robil celý Váš život. A zrazu čakáte kréméše? Prerušte kontakt a bude pokoj. Hej, je to smutné, ale zoberte si z toho ponaučenie...

jarda123*
hodnocení

1x

Já to vezmu trochu stručně. Hodně se tu toho už napsalo. Já ze zkušenosti, když mi někdo ublížil nebo mi prostě vadí, tak sním buď utnu (pokud je to možné) nebo alespoň výrazně omezím kontakt. Je to jako se slepým střevem, je to součást vašeho těla to ano, ale ta součást bolí, dělá problémy a poškozuje vás. Tak co sní? Dát pryč.

joudic*
hodnocení

0x
to on bude jeste prstem hrabat, az pujde za par let do tuheho, a bude sedet u okna kuchyne za monotonniho tikotu hodin, ne vy. Pak bych na telefon reagoval, nezlobte se pane, mate spatne cislo.
Anebo taky ne. To nevíme.
joudic*
05.04.21 13:09
tim lip

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]