Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chodí tento rok koledníci?

Od: zuzana9 odpovědí: 12 změna:
Minulý rok se o tom všude psalo a taky nikdo nepřišel. Poslední dny jsem teda zprávy moc nesledovala, ale myslím, že by se ke mně zpráva o tom, že se zas nebude chodit na koledu donesla. Takže jsem včera připravila vajíčka a dobroty pro koledníky a dneska už v šest vylétla z postele, jelikož u nás na vesnici začínají už v půl osmé. Už je půl desáté a zatím nikdo nezazvonil, z okna jsem viděla jen skupinku tří kluků, kteří s pomlázkami šli, ale měli jen malinké košíčky, potom tatínka s dětmi, kteří měli pomlázky taky. Tak se tedy tento rok zas nechodí?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejspíš ne, ani vnuci nepřijedou z jiného okresu.

72mona
hodnocení

0x
Ale vždyť tento rok máme větší omezení než loni. M.

jm
hodnocení

0x
Bohužel, ani rodiny se setkávat nemůžou, tak se to letos odpískalo. Já chtěl aspoň s mladým vyrazit za tetou, co už po covidu má. Ale prý to nemá smysl oblékat se.
Večer jsem pletl dvě žíly zbytečně.
jm
Všiml jsem si rozdílu. Vloni říkali: jsi-li dobrý, pojď dál. Dnes říkají: jsi-li negativní, pojď dál :-D

hodnocení

0x

Letos se nesmí chodit, ani jsem proto nebarvila vajíčka.

hodnocení

0x

Jasně že chodí. Zákaz není o tom, že někoho nesmím navštívit. Nelze rozlišit, jestli jdu za dcerou na kafe a náhodou /vnuk mi podá pomlázku/ jí vymrskám, nebo tam jdu ůmyslně.

A HLAVNĚ! Pokud platí, že Vražda na tyranu není zločinem, tak stejně tak platí, že Neuposlechnutí blbosti není přestupek!

V rámci rodiny je to podle mě v pohodě (i když oficiálně také asi zakázáno), ovšem klasické obcházení dědiny - dům od domu - není opravdu příliš bezpečné. Např. u nás zde je nyní hodně velká míra nakažení. Půlka dědiny je nemocná, hodně lidí je i v nemocnici.

sirokko

@ildika Mohla byste mi prosím napsat, kteráže to je dědina, kde je polovina obyvatel nemocná? Rád bych si ověřil fakta. Děkuji.

hodnocení

0x

U nás jeden byl :)

hodnocení

0x

Loni jsme opatření dodržovali, ale letos už na to skoro každý u nás nedá. Někdo chodil v rouškách... ale bydlíme v RD, dovnitř nikoho nezveme a dnes byl takový vítr, že to před domem muselo být bezpečné, i kdyby polovina byla nemocná...

U nás se tedy chodilo celkem standardně. Všechna vejce byla rozdána! :)

zuzana9
Aha, tak k nám přišely jen dvě děti, které bydlí v sousedství. Takže toho taky dost dostaly. No a z ostatnich vajicek bude pomazanka a cokolady schovam, az prijede sestrenice s detmi.

hodnocení

0x
Určitě bych v této situaci nešel k nikomu, s kým se na tom předem přímo nedomluvím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]