Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce v 5.4. 2021

Od: vojtaaa odpovědí: 5 změna:
Ahoj, chodím do práce na 12h smeny (krátký, dlouhý týden). Zrovna zítra je pondělí (svátek) a sef mi řekl, ze jdu normálně na směnu a nemám to zaplacené jako svátek, ze je teď kvůli koronaviru nějaká výjimka.. Já to nikde nenašel. Můžete mi prosím poslat kdyžtak link, kde se tahle výjimka nachází nebo to nějak vysvetlit, zda-mi je to vůbec pravda.. Dekuju, mějte se.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Pracovní dobu a rozvrh pracovních směn určuje zaměstnavatel, který může za určitých okolností nařídit práci přesčas, v noci, v sobotu či neděli i ve svátek.

Za práci v těchto případech náleží mzda + příslušný příplatek.

Placený svátek se vztahuje na ty, komu kvůli svátku odpadla naplánovaná pracovní směna, což není Váš případ. Za práci ve svátek budete mít nárok na 100 % průměrného výdělku jako příplatek ke mzdě.

O žádné výjimce nevím.

hodnocení

0x

Nevím jak kde.Syn pracuje v "odpoledně nočním" provozu. Začíná každou neděli (odpoledne před pracovním dnem ) v 15:30 nebo a končí o půlnoci někdy i déle, prostě musí dokončit svou práci. Vždy má neděli placenou jako neděli, svátek jako svátek.Příplatky za neděli,svátek + ještě za noční.Zítra v cca14:35 razí do práce cca25km daleko a mají i příplatek na dopravu,měsíčně oba dva (střídají se 2 v ježdění ) 1800kč

hodnocení

0x

Zdravím. taky mám 12-ky a zrovna v pátek a pondělí mám směnu, příplatky 100% máme normálně

hodnocení

0x

Kdybys to měl zaplacené jako svátek, tak budeš doma... Takhle budeš v práci, dostaneš zaplacenou směnu a příplatek 100%. To bys měl dostat ze zákona... Myslím si, že je to jenom jeho blaf. Nejhorší jsou na toto malé firmy a soukromníci, ty až moc spekulují na hranici zákona či i za jeho hranicí...

Najdeš to snad tisíckrát...

vasenaroky.cz/...

hodnocení

0x

Syn jde 5.4. na noční a dostane + sto procent jako vždy při práci ve svátek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]