Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po roce začal bolet ošetřený mrtvý zub a praskla korunka

Od: antilopa odpovědí: 14 změna:

Před necelým rokem jsem byla na soukromé klinice na ošetření kanálků mikroskopem a následným zhotovením korunky. Bohužel minulý týden v něděli mi korunka praskla při jedení chleba. Odlomila se skroro polovina od zdola nahoru. Volala jsem k zubaři, že bude potřeba udělat nová korunka a možná i nástavba nevím . Jsem tam objednána na úterý odpoledne. Jenže to mě zub ještě nebolel , takže asi žádná korunka nebude . Bolí me to čím dál více . Jsem z toho zchvácená a potím se. Myslela jsem si že mi začíná angína,ale ne všechno jde od toho zubu .Mám tam velkou horkost a pálení občas mi tam cuká a píchá a jde to i dolů do krku. dost se me to sbírá a dělá to hnusné tlaky v tom zubu až je mi z toho na omdlení a mám tz toho i tlak u srdce. ovlivňuje mě to celý organismus je mi celkově dost špatně. a mám neurologické potíže. rozmazané vidění , bolest a motání hlavy.Jsem pod práškama ,ale ty jen tlumí ,ale stejně to cejtím.žádně vyplachovací vodičky a apod. naprosto bez efektu. nevím jak bude v uterý fungovat u zubaře sotva lezu. Myslíte , že mám naději na záchranu zubu nebo je to na vytrhání. já už mám jeden zub vytržení také dolní šestka . po pěti letech se rozpadla. ted mě bolí ta druhá dolní šestka . Nebyl tam kaz byla tam špatně udělaná plomba. 18 let to bylo ok až tedy poslední 2 roky citlvé na studené u zubaře ok . až pak mě to začalo bolet samovolně čím dál více a bylo to. přece se nebude trhat pokaždé když bude bolet zub. Jak říkám jeden zub mě chybí což není tragedie ,ale když by chyběl druhý tak už jo , přece jen mi ještě nneí ani 40 let. jak bych s tím jedla když by mi chyběla už druhá dolní šestka . co mám dělat stálo mě to jako hodně peněz skoro jako implantát . A moc to nevydrželo. ani rok ne .Já kdybych věděla že ten implantát snesu tak bych riskla jenže talhle .Nemám peníze na rozhazování a jsem z toho velice zklamaná.Co oni mě na ty klinice tak můžou říct než že to znova otevřou, což znamená absolutně nejistý výsledek s několika desítkami tisíc kč nebo vytrhnutí. Vím , že na rengenu nic nenbude to nemám nikdy když bolí zub. kanálky prý byli zaplněny dobře dělal se snímek. Nechápu jak někdo může mít mrtvý zub bez potíží 20 let. Mě se ten poslední jak zkřehl tak se rozpadl a stejně tam byl zánět . proč se to umrtvuje akorát ten zub skřehne a bolí stejně pak a může tam probíhat zánět. Co mám prosím vás dělat , jsem z toho neštastná. nebo co byste dělali na mém místě? Nebo jaké s tímto problémem máte zkušenosti? Děkuji za odpovědi

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jděte na zubní pohotovost. Souvislost s mrtvým zubem tam nebude, spíše se bude jednat o zánět v dásni nebo něco podobného.

hodnocení

2x

Problémy s dásněmi se dají vyřešit čištěním zubního kamene u dentální hygienistky a v případě horších potíží u paradontologa. Mé dásně přestaly krvácet po návštěvě dentální hygienistky, a to odstraněním kamene, správným nácvikem čištění zubů a přidáním správné velikosti mezizubních kartáčků na čištění.

Chodíte na dentální hygienu? Používáte mezizubní kartáčky? Některé pojišťovny přispívají např OZP x ročně po 1000kč.

Problém s implantáty bývá u kuřáků, cukrovkářů a lidí, kteří užívají léky na ředění krve.

jak probíhá vyšetření na dentální hygieně mall.tv/...

hodnocení

1x

Mrtvý zub bolet nemůže, protože má přerušené nervy, proto je mrtvý. Může bolet něco u zubu - váček, hnis v dásni - anebo něco od vedlejšího zubu - píštěl.

anonymni357
hodnocení

1x

Pokud je jen polovina tech priznaku pravda,bezte na pohotovost HNED!Na sepsi od zubu se da i umrit!

antilopa
hodnocení

to určitě ne . z dásně bych neměla takové potíže. Mě bolí ten kořen zubu uvnitř. Na pohotovosti to maximálně vytrhnou. tam se nikdo rozvlekým problémem zabývat nebude . Vlastní zkušenost.

lilil
a proč jste si nenechala vytrhnout i ten kořen a dát implantát? když nedáte vytrhnout kořen asi vám to budou zase čistit a vše se bude opakovat. kolik vás stal tento zákrok?

Možná, že nebolí ten kořen zubu, ale váček na něm. A to vy nepoznáte. A z dásně můžete mít daleko větší potíže, než ze zubu.

jhfhh
hodnocení

0x
Měla byste si jít na pohotovost pro antibiotika. Nebo se vám ten zánět rozšíří, v úterý už to může být zbytečně mnohem horší.

liska5
hodnocení

0x

Tohle nikdo neví, jak zub dopadne, když to ani Vy neodhadnete. A s korunkou to nejde tak rychle. Otisky, RTG a kořen musí být klidný... Přečtěte si něco na téma souvislost zubů s orgány a obecně o zánětu v těle.

antilopa
hodnocení

Napadlo mě co když to nevyčistili pořádně a něco tam zůstalo. Já vím co by mě ulevilo vytrhnutí toho zubu. Ale pokud to půjde bych chtěla svůj vlastní zachovat ,ale obávám se , že s takovými zdravotními problémy to nevydrží. Kdybych si dala implantát tak nemám jistotu , že to tělo přijme nebo´t mám problémy s dášněmi a to při vložení implantátu to musite zdravotně v pořádku. Opravdu si nevím rady když by mě to znovu čistili tak nemám taky jistotu , že to vydrží.jsem fakt bezradná . Jne doufám že to nemám v okostici , to by byl pěknej průser.

lil
ano nemuseli to dobře vyčistit nebo zaplnit.jsou ale i kliniky které kořen zubu v dásní nenechají právě kvůli těmto komplikacim.

hodnocení

0x

Být na vašem místě, tak na zachování zubu netrvám. Pokud vám bude díra vadit dá se to vyřešit můstkem.

Já měla kdysi kvůli jiným problémům taky zuby ko. Teď, rok před padesátkou mám vlastních jen 16. Někdy holt není zbytí. Běžte na pohotovost ať se vám to opravdu nerozjede do zánětu okostice.

joudic*
hodnocení

0x
jinak salvejova tinktura hodne pomuze a dokonce umi nekdy i bolest pres noc odstranit jakoby nic. Vubec to neredim, prej par kapek do vody hhh to je tak pro kojence, rovnou ten silny alkohol nakapu na misto. Pomohlo hodnekrat.

adammadl
hodnocení

0x

na bolest zubu mi pomohla infracervena lampa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]