Nejste přihlášen/a.
Ráda bych levný vysavač na čištění koberců, suché vysávání neřeším. Chci aby mi vydržel, nebyl extra drahý, spíš levnější a jednoduchá obsluha. Půjčili jsme si od rodiny Etu, podruhé zaplá ,nejen že sestavení trvalo půl století ,debilni návod mne rozčiluje a navíc zřejmě odešlo čerpadlo. Protože je to starý vysavač ,4roky, nikdo ho předtím nepoužil, tak není ani v záruce, to fakt naštve...
Dobrý den, my máme už asi 25 let VAX. Vysávat můžeme nasucho se sáčkem, nebo s plastovou vopičárnou přes vodu a po přidání nádržky můžeme prát koberce a čalounění. Sestavení je velmi jednoduché a nepamatuji se, že bychom někdy po praní koberců kromě hadice něco proplachovali. Obrovskou výhodu vidíme v tom, že tyto vysavače se stále prodávají a pokud si koupíme nějaká nová příslušenství, tak stále pasují, nebo jsou na ně redukce. Všelicos se dá zjistit na www.vaxshop.cz
Já mám zrovna Etu a jsem s vysavačem spokojen.
Mokré vysávání použiju tak dvakrát do roka.
Když si něco půjčuješ, tak si to nech smontovat a předvést. To že se půjčená věc může porouchat je normální, tak jako se může porouchat jakákoliv jiná věc.
Sestavení, debilní návod - to vidím spíš na problém obsluhy přístroje.
Musíš si vyhledat nějaký seznam vysavačů pro mokré vysávání a z nich potom vyřazovat ty, které nevyhovují tvým požadavkům. Z toho co zůstane si pak vybereš ten, který bude tvůj.
Ano, i my máme Etu, jde o typ Neptun, na rozdíl od toho Vašeho není starý, má pouhých 31 let. Uznávám, že sestavení něčeho tak komplikovaného, jako je vysavač, který má navíc ještě nádrž na vodu může dnes někomu trvat půl století, nicméně mě na tom vysavači přijde nepraktické jen to, že na nalévání čistícího prostředku do nádrže je potřeba trychtýr. Ten u vysavače máme stále, byť jej používáme tak jednou do měsíce - čistíme s tím nejen auta, čalounění, ale i koberce. To že nečerpá vodu, je normální. Nějaký umělec totiž po použití vysavače nepropláchl systém čistou vodou, takže došlo k zalepení čerpadla. To se dá řešit - proplachem (nemá cenu popisovat detailně někomu, kdo půlrok sestavuje vysavač - běžně práce na hodinku i s kafem) , nebo výměnou čerpadla - taky se dá koupit, za pár korun.
Pokud Vám ale i tak Eta nevyhovuje, doporučím Kaercher. Má praktičtější systém nádob, lépe řešené rozvody čistícího prostředku. Je totiž generačně o mnoho let novější - ale i dražší. BTW - rozebíral jsem jej u syna v bytě, protože - nečerpal . Ano i Kaercher je nutné propláchnout...
Je to ETA mariner, ano přiznám se ,že tomu nerozumím. No. Nečerpá vodu a navíc v nádobě, v místech umístění nožiček, koleček jsou malé díry, tzn že špinavá voda tekla na čistý koberec již minule, no šílené. Netuším jak je to možné, když ten vysavač je použitý podruhé v životě. Ten oplach mne zajímá, pokud mi ho napíšete, to by býlo super, ...myslím oplach toho čerpadla...
Vysavačů je celá řada. Eťácký Neptuny nejen vysávají, ale i postřikují pro čištění koberců. Různě stály 4-6 tisíc. Kerchry jsou asi dobré, ale dost drahé. Taky víceúčelové. Dnes se dají pořídit jednoduché vysavače s větší zásobárnou na vodu(asi 10-12.litrů). Mají je třeba v Lídl šopu a jiných podobných baukrámech. Ceny bývají zase kolem 3-3700 Kč. Mají barvu chromožlutou a viděl jsem i jim podobný za litr. Jsou svou funcí podobné některým průmyslovým.Pohledej a určitě na tebe nějaký z nabídek na internetu vyběhne. V některých menších rodinných krámech se dá i dohodnout na ceně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.