Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškození sluchu hlukem

Od: sluchadlo odpovědí: 7 změna:
Zdravím, udělal jsem v pátek dopoledne blbost a při řezání dřeva motorovou pilou jsem si nevzal žádnou ochranu sluchu. Neřezal jsem souvisle dlouhou dobu, vždy jen tak 5-10 minut, pak jsem dřevo odklidil a po 5 minutách zase pokračoval. Takhle asi 2 a půl hodiny dokola. Poté jsem přišel domů a v tichu jsem si všiml že mi lehce píská v uších a asi 26 hodin od řezání mám stále pocit zalehlých uší. Pískání už téměř zmizelo, ale pořád mám ten sluch částečně otupělý. Dá se tomu nějak pomoct aby se to co nejdřív zlepšilo? Nebo je jediná možnost čekat a doufat že to bude lepší? Jen dodám že mi je 21 let. Samozřejmě teď už se takovému hluku bez ochrany nevystavuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Určitě je vhodné používat chrániče sluchu, já pracuji v truhlárnách a vozím si je sebou stále, nechci být hluchý jak poleno. Nicméně po dvou hodinách asi nebude váš sluch nezvratně poškozen, to bychom po každé technopárty měli tisíce hluchejch...

smode*
hodnocení

2x
Dobrý den. Stejná zkušenost i v podobném věku. Sluch se subjektivně opět vylepší ale je možné že zůstane částečně poškozen. Nicméně tak jako tak si zvyknete. Občas pracuji též v hluku a na sebemenší řezání či vrtání si uši chráním. Vždy mě velmi bavil výsměch starších kolegů kteří nechápali proč to stále dělám. Moje odpověď byla vždy: "Abych nebyl v šedesáti nahluchlý." Na to většinou reagovali hlasitým: "CO?" :)

hodnocení

1x

Já střílel z plynovky a jedna patrona mi bouchla u ucha. Asi 2-3 dny to trvalo, ale jsem v pořádku.

max*
hodnocení

1x
Motorovka nema jeste tolik decibelu.
Ale priste se chran, helmu, kryt, sluchatka, koupis to jako sadu.
Taky znam jednoho, co na zebriku rezal konec tramu, pilu drzel jednou rukou, ta odskocila a sekla ho do celisti retezem.
Marodil pul roku.
Delaval jsem se strojem, ktery mel 115 DB, vzdy se sluchatky, nez jsem dal plny vykon.
Chodili se na nas ostatni divat, jak to delame, no vzdy jsme se jim smali, kdyz stali 2 metry vedle nasi masiny, bez sluchatek..
Pomuze urcite na noc vata do uci, proste ticho. Muzes na to kapnout neco jako svedske kapky, obcas delam, kdyz mi nafouka do usi.

hodnocení

0x

Jak tu třeba píše Ringo, po čase ty následky zase přestanou. Není to dlouhá expozice hluku. Asi by tahle drobná příhoda nebyla ani znát na Audio vyšetření. Dělal jsem dva roky na lisovně a nebyl jsem zrovna moc zodpovědný vůči svému sluchu. Po několika asi půlročních vyšetření to poškození nebylo ještě znát, ale potom mi to na grafu kleslo u obou uší o pěkný hupanec dolů. Někdy je ta má nedoslýchavost nějaká a někdy lepší. Asi záleží na frekvenci zvuků. Rozhodně doporučuji používat třeba sluchátka při řezání dřeva nebo používání křoviňáku.

jabraka*
hodnocení

0x

Za poškození sluchu jsou v dnešní době nejvíce zodpovědné mobily.Proč zrovna ty?Protože sluchátko v uchu morduje sluchové orgány intenzivněji,než nějaký výbuch.

JABRAKA

hodnocení

0x

čekat, doufat. Pomůže vitamin B (Migamma) a lék Betaserc, předepisuje se na tinitus (předepíše Vám ho ORL lékař). Ale v úterý už bude asi vyléčeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]