Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z čeho by se počítala podpora?

Od: zdenkav odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, poradí mi někdo jak by byla počítána podpora? Byla jsem zaměstnaná několik let, skončila jsem v únoru. Dostala jsem podporu na 5 měsíců. Nyní mám možnost si přivydělat na DPP s tím, že je to jen na 4-5 týdnů, ale intenzivnější odborná práce. Ráda bych to vzala, protože nechci být doma a je to pro mě i hezká zmínka do životopisu. Tedy bych se nechala třeba v úterý vyřadit z ÚP a celý měsíc bych pracovala na DPP. Výdělek by byl vyšší, než 10.000kč, tedy by bylo odvedeno soc + zdrav. A mě by zajímalo, pokud bych během dubna nenašla práci na HPP, a v květnu bych se šla znovu zaregistrovat na úřad, z čeho by mi spočítali podporu? Moc děkuji za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Za poslední kalendářní čtvrtletí...
Jeden měsíc nic neřeší...
zdenkav
hodnocení

Aha, tedy nemá pro mě smysl tu brigádu brát? Nerada bych si udělala problémy. Končila jsem v zaměstnání se mzdou vyšší, než průměrnou, tedy mám maximální podporu, tak bych si nerada kvůli brigádě udělala nějaké potíže.
donpapa

Vámi uvedený postup je pro vás finančně nevýhodný. V případě DPP by se vaše nová podpora počítala z příjmu z "brigády".

zdenkav
hodnocení

@Donpapa Mně by to nevadilo, protože, i z té brigády bych měla za ten měsíc vyšší čistý výdělek, než je průměrná mzda. Ale jde mi o to, jestli mi právě bude tento výdělek uznán. Mně přišlo logické že ano, splňuji odpracovaných 12 měsíců za poslední 2 roky, v evidenci bych byla za posledních X let jen něco přes měsíc, z DPP bych odvedla sociální... Tedy problém v tom nevidím, ale pokud vím tak podpora se počítá z předchozího ukončeného kvartálu a ten já od tohoto zaměstnavatele nemám. Tak právě nevím
donpapa

Tak to je v pohodě. ÚP bude vycházet z předpokládaného výdělku za čtvrtletí, dle potvrzení zaměstnavatele.

zdenkav
hodnocení

@donpapa Tak to bylo super, protože já bych o tu práci fakt moc stála!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]