Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradí mi někdo jak by byla počítána podpora? Byla jsem zaměstnaná několik let, skončila jsem v únoru. Dostala jsem podporu na 5 měsíců. Nyní mám možnost si přivydělat na DPP s tím, že je to jen na 4-5 týdnů, ale intenzivnější odborná práce. Ráda bych to vzala, protože nechci být doma a je to pro mě i hezká zmínka do životopisu. Tedy bych se nechala třeba v úterý vyřadit z ÚP a celý měsíc bych pracovala na DPP. Výdělek by byl vyšší, než 10.000kč, tedy by bylo odvedeno soc + zdrav. A mě by zajímalo, pokud bych během dubna nenašla práci na HPP, a v květnu bych se šla znovu zaregistrovat na úřad, z čeho by mi spočítali podporu? Moc děkuji za radu.
6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
zdenkav
Aha, tedy nemá pro mě smysl tu brigádu brát? Nerada bych si udělala problémy. Končila jsem v zaměstnání se mzdou vyšší, než průměrnou, tedy mám maximální podporu, tak bych si nerada kvůli brigádě udělala nějaké potíže.
donpapa
Vámi uvedený postup je pro vás finančně nevýhodný. V případě DPP by se vaše nová podpora počítala z příjmu z "brigády".
zdenkav
@Donpapa Mně by to nevadilo, protože, i z té brigády bych měla za ten měsíc vyšší čistý výdělek, než je průměrná mzda. Ale jde mi o to, jestli mi právě bude tento výdělek uznán. Mně přišlo logické že ano, splňuji odpracovaných 12 měsíců za poslední 2 roky, v evidenci bych byla za posledních X let jen něco přes měsíc, z DPP bych odvedla sociální... Tedy problém v tom nevidím, ale pokud vím tak podpora se počítá z předchozího ukončeného kvartálu a ten já od tohoto zaměstnavatele nemám. Tak právě nevím
donpapa
Tak to je v pohodě. ÚP bude vycházet z předpokládaného výdělku za čtvrtletí, dle potvrzení zaměstnavatele.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]