Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koleno-omezená hybnost

Od: anka odpovědí: 9 změna:

Chtěla jsem se zeptat, včera mě začalo bolet koleno, ale tak dost, že nemůžu ohnout nohu v koleni. Něco mi tam bzdí tak jako zezadu v té jamce. Je to i trochu oteklé a mažu to. Když sedím a vstanu, je to ještě horší, než když jsem trochu v pohybu. Nikdy se mi to nestalo. Můžete někdo poradit, kdo už jste měl něco podobného, jestli dát na to studený obklad a nebo jestli by se to tím studeným ještě více zhoršilo. K lékaři - až v úterý. Děkuji. :) Nevíte-musí být na ortopedii doporučení?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vzadu v té jamce za kolenem se z neznámého důvodu občas a někomu udělá boule. Je to cysta, má svůj název, Bakerova cysta. Pohledej si na netu a porovnej.

id
02.04.21 17:10

Trefa *hej*

111®

má pravdu a body..

hodnocení

1x

Doporučení mít nemusíte, ale musíte se telefonicky objednat. Neupadla jste na koleno? Ledový obklad neublíží, ale nenechávejte déle než 20 minut.

anka
hodnocení

Děkuji. No, právě, že neupadla, začalo to z ničeho nic. Zkusím tedy ještě ten obklad.

hodnocení

0x

Doporučuji co nejdříve k lékaři. To, že vás to začalo bolet zničeho nic, by mohlo ukazovat na nějaký zánět šlach nebo něco podobného. Odpovídal by tomu i ten otok. Prvotní vyšetření a ošetření by vám měli udělat i na chirurgické pohotovosti. Takže bych to neodkládal a frčel ještě dnes nebo zítra ráno.

hodnocení

0x
Doporučuji ihned návštěvu lékaře, protože to klidně může být i zánět, prozatím bych ledovala, pokud by bylo koleno natekle a nohu bych šetřila

liska5
hodnocení

0x

Už jen doplním. Víc pijte čistou vodu a proplachujte se urologickým čajem, kolena souvisí s kondicí ledvin. Obložte koleno kapustovými listy, přemotejte trochu obinadlem. Horké asi ne, to ještě podpoří případný zánět. Studeným to zas můžete nachladit. To pak jen krátce, když je koleno horké.

hodnocení

0x
Bakerovu cystu má pod kolenem skoro polovina populace středního a vyššího věku, ale problémy s ní má jen mizivé procento pacientů.
Většinou při tom bývá i otok v koleni když cysta prosákne do kloubu. Pak je nejjednodušší řešení punkce kolene a obstřik kortikoidy. A nenechte se strašit že to hrozně bolí. Jen loni mi to píchali třikrát prakticky bezbolestně. Za tu okamžitou úlevu to stojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]