Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smysl doporučeného dopisu

Od: magdon® odpovědí: 3 změna:

Před chvílí jsem ve schránce našel tenhle doporučený dopis s datem podání 29. 3. Pošťačka ho tam zřejmě hodila včera 1. 4. . dopoledne (po 3 dnech) s klasickou poznámkou "adresát nezastižen" (za celý den jsem nevytáhl paty z bytu). Tak by mě zajímalo, jaký význam má posílat takovéto "doporučené" dopisy, když jsou doručovány v podstatě úplně stejně, jako dopisy obyčejné? Jediný rozdíl je v ceně poštovného. Co by se dělo, kdybych trval na tom, že jsem žádný dopis nedostal?

Smysl doporučeného dopisu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Katastr nemůže ukončit řízení, v tomto případě vkladové, pokud nemá potvrzení o odeslání a doručení vyrozumění o rozhodnutí, které učinil.

Jako doklad slouží doručenka, kterou mu pošta vrátila. Kdyby to poslal obyčejně, nemá v ruce nic. Takhle má potvrzení od pošty, že zásilka byla doručena na uvedenou adresu a na Vaše případné tvrzení nebude brán zřetel.

Některou poštu samozřejmě musí doručovat do vlastních rukou... pak musí být doručenka podepsaná adresátem, který tak potvrzuje převzetí zásilky.

To že se takto promrhá hromadu peněz je fakt. Jestli chcete státu ušetřit na poštovném, zřiďte si datovou schránku a budete tyhle dopisy dostávat tam a stát to na poštovném nebude stát ani korunu.

Stát by čistě teoreticky mohl zřízení datových schránek (nebo něčeho podobného) přikázat, ale to by hromady lidí protestovaly, že je to zásah do jejich osobních práv, etc.

motak
hodnocení

0x
Nejvtipnější na tom je, že teoreticky to postacka nedá nikomu jinému než vam, ale pokud nejste doma, tam po té dobe vám to hodi do schránky, kde si to může kdokoliv vzít.
joudic*
da to i rodicum, ze by se mi to zrovna libilo, ale zas nic tajneho mi nechodi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma doporučený dopis

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]