Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dne 14.5.jsem porodila mimčo.Od té doby mi běží mateřská dovolená. Já byla ale před porodem na nemocenské, tak zda mám možnost si vybrat ze 4 variant čerpání mateřské. Neměla jsem před porodem nárok na PPM. Děkuji za odpověď.
Ujasním si - jste nemocensky pojištěná, ale krátkou dobu, takže vám nevznikl nárok na peněžitou pomoc v mateřství? Za dobu 6 týdnů před předpokládaným termínem porodu až do doby 6 týdnů po skutečném datu porodu jste pobírala nemocenskou v souvislosti s porodem?
V takovém případě nemáte nárok zvolit si dvouletý rodičovský příspěvek, ale můžete si vybrat tříletý nebo čtyřletý RP.
Já si spíš myslím že pokud paní neměla nárok na PPm nebude si moci vybraz ze 3 variant rodičáku ale automaticky bude mít variantu čtyřletou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.