Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytržená stolička, bolest i po týdnech

Od: jakoube odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

mám vytržený zub na levé straně nahoře, proti němu ale už zub na spodním patře není a tedy zespoda na díru po zubu přímo nic netlačí. Ostatní zuby co jsou na spodním i horním patře, na této straně s vytrženým zubem mám nadále. Ale chci se optat, v těch místech zubu mě bolí pouze na zkus i po 6 týdnech od vytržení, když zkousnu i lehce zuby o zuby většinou naprázdno (stále na tu stranu pořádně nejím, jelikož tam pak padá jídlo a i kvůli bolesti). Myslíte že je to ještě ok, nebo by to už bolet nemělo a je tam něco špatně? Máte s tím někdo zkušenosti že je třeba ještě vydržet snad i nějaký ten měsíc..? Díky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Bolet by to dávno nemělo. Někde je opravdu něco špatně.

hodnocení

0x

Necítil jsem nic ani první den, když to přišlo k sobě. Něco je tam špatně.

max*
hodnocení

0x
No posledni trhanou 8 jsem taky citil sest tydnu. Bokest jako cert, prasky jsem nebral (jen 2 na zacatku) a zelenal jsem pekne.
Zubare mame exelentniho, memu brachovi rikal, ze bolet to muze max. 3 tydny.
Ale brachu to bolelo cele 2 mesice.
Tak asi tak.
jakoube
hodnocení

A po těch dvou měsících u bratra tedy ok, nebo s tím někde byl?

Excelentní zubař a 2 měsíce bolesti po trvání zubu, jo? Ha ha.

max*
Mas taky cerveny diplom jako on?

To má být jako záruka šikovnosti? Mám vytržených 10 zubů vč. všech moudráků a necítil jsem nikdy nic.

max*
Me to preslo po 6 tydnech, taky jsem brachovi neveril, bo dve 8 byly v poho.
Ta treti dolni me trapila tak 5 dni.
Ale ta posledni, taky spodni, ta mi dala zabrat teda a to nejsem mekota.
Jo bracha pi 2 mesicich ok.
Jinak nas zubar dela vsem pacientum kazdy rok novy rentgen.
A jeho vrtani v zadnem pripade neboli, to jsem nikdy drive nezazil, takova citliva a precisni prace.
jakoube
hodnocení

max Díky. Tak třeba si to sedne. Škubali mi předevčírem jiný zub (u jiného zubaře), paradentoza je paradentoza..., tak jdu na kontrolu po dalším vytrženém zubu ke svému zubaři a uvidím. Na ten kvůli kterému teď píšu, jsem na kontrolu nešel, říkal si že to bude ok... Tak se to vezme z jedný vody. Snad tam něco ale mezitím nezarostlo...

max*
Prave pro tyto pripady ber zubare, ktery ma rentgen, je to neco jako 3D, objede Ti to naraz celou celist a zubar si to pak na pocitaci detailne prohlizi.
To stari zubari nedelaji, ze?

Rentgen už by měl být samozřejmostí u každého zubaře. Ale bohužel realita je jiná a jistá skupina pravěkých zubařů stále funguje. Bez rentgenu přitom o stavu zubů netuší nic.

liska5
hodnocení

0x

Mně se potvrdila souvislost zubů s jednotlivými orgány. To se dá najít na netu. I po vytržení relativně zdravého zubu je na tom místě po letech výraznější citlivost. Jak si dáte do pořádku střevo, časem to přestane. Takže zároveň s lokálním uklidněním brát bifidus, jíst vlákninu a vše, co prospívá střevu...

Horní a dolní čelist. Patro je vedle a dolní patro neexistuje.

Jasně, vyrvali mu zub, možná tam kousek zůstal, z toho mu začíná zánět, ale může za to střevo... :-D

liska5

Mně rentgen nic neukázal!

hodnocení

0x

"suché lůžko"?

hodnocení

0x
Myslím si, že normální to není. Určitě bych se domluvila na kontrole u svého zubaře, určitě se Vám pak uleví.

hodnocení

0x

Taky mi ze zubu zůstal kousek kořene a lezl mi z huby snad půl roku - naštěstí nebyl zánět. Jestli tam kousek zůstal, zánět vznikl, je to na vyčištění i antibiotika

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]