Dobrý den Manželka byla dnes v městské nemocnici Ostrava na sono břicha a až doma si všimla že ve zprávě od dr.je uvedeno že jí byl proveden test na covid.Zadny ji ale nedělali.Vypadá to že si doktor účtuje to co nedělá a pojišťovna platí.Řesit to nějak? doplněno 01.04.21 07:59: Tak se opravuji a cituji: před vyšetřením byl proveden screening na příznaky a epidemiologickou anamnézu covid 19.
zavolejte a zeptejte se, v ordinaci. Samozřejmě se běžně připisují výkony, které se třeba neudělali.a účtují se pojišťovně. Zařízení si tak vydělává, nic nového.
Víte, rozhodně se nechci zdravotníků zastávat, ale trochu to vidím jinak.
Mají to tam třeba v těch zprávách předepsané, protože mi jinak není jasné, jak by pojištovna proplatila test, kde není napsáno zda byl test pozitivní či negativní...ty výsledky se totiž odesílají..
Na formulářích bývá opravdu hodně věcí předepsaných předem, všimněte si, takže to může být i jinak...
Pokud už onoho lékaře nebudete potřebovat, tak oskenujte zprávu s dotazem, zda je zpráva v pořádku, když nebyl proveden test. Zašlete na vaši pojišťovnu.
pavlos - fakt? kdykoli teď lezu k doktorovi, dostanu do ruky formulář, kde zaškrnu a podepíšu svůj zdravotní stav. jestli jsem přišla do styku s infekčním onemocním a jestli sama mám nějaké příznaky infekčního onemocnění.
Na tomto příkladu je vidět jeden z paradoxních aspektů bordelsystému s názvem covid, Můžeš být superpřenašeč, ale protože to nikdo nezjišťoval, tak bez příznaků jsi OK.
Jeden rok jsem siu nechala vyjet výpis od ZP a žala co vše jsem absolvovala. UŽ nikdy jsem o výpis nežádala a neřešila to.
ruzena*
Musím tedy přiznat, že to mám trochu jinak - mám od pojištovny kod, přes který se dostanu na svůj učet v pojištovně a hned vidím, co a jak. A musím přiznat, že zatím tam nesrovnalosti nebyly. A mám pocit, že to VZP má také tak.
Já mám oborovou pojištovnu. A na požádání mi kod poslali před lety dokonce poštou do poštovní schránky. Píšu to proto, že je to prima si to hned přečíst. Jako radu i pro druhé diskutníky, když tak, kteří to případně nevědí...
Pojišťovny mívají klientskou zónu, kde je vidět vykazane výkony. U mojí pojišťovny (OZP) se tam dá nahlásit, že si doktor účtuje výkony, které neudělal. Nás celou rodinu dokonce kvůli jednomu takovému pojišťovna obeslala a chtěla písemně potvrdit, jestli opravdu provedl uctovane výkony (nepovedl, asi si tak "vydělával" systematicky, až ho pojišťovna začala vyšetřovat a obeslala klienty).
Před vyšetřením mammografem mi změřili teplotu něčím ze 20cm, zeptali se, jak se cítím a z toho usoudili, že nevykazuji příznaky nemoci Covid 19. U Vaší paní to mohlo být stejně. Skreening by měl vyloučit, že pustili k vyšetření na sono evidentně nemocného .
Ta citace nic o testu neříká. Znamená to jen, že se paní zeptali jestli nemá příznaky a nepřišla do styku s někým nemocným aby s ní nemuseli pracovat jako s infekčním pacientem. Navíc se jí na to ani nemusel doktor ptát až v ordinaci ale už po telefonu když se objednávala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.