Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak oddělit přicuclý talířek od hrnce?

Od: kapkanadeje® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den. Milí rádci, prosím o radu. Stalo se mi při mytí nádobí, že jsem neuváženě vložila do umytého hrnce umytý umělohmotný talířek. A nyní ho nemohu z hrnce vydolovat. Zkusila jsem znovu napustit do hrnce vodu v domnění, že se přicuclý talířek "pustí" ale bohužel..Neměl by někdo radu jak oddělit zase talířek od hrnce? Děkuji za ochotu a váš čas a přeji všem krásný slunečný den!

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Položte hrnec do dřezu dnem nahoru a na jeho dno pomalu lejte co nejteplejší vodu, třeba z varné konvice. Pokud tam ten talíř drží podtlak, měl by se pustit.

Přímo na plotně bych to vzhledem k materiálu talířku neohříval.

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 31. 03. 2021 13:19:57
Moc děkuji, rada mi pomohla a zachránila mi dva kousky nádobí. *slunce*

asd1
hodnocení

0x

planžetou odchlípneš.. Nebo dnem nahoru a bouchnout s tim

hodnocení

Děkuji za oidpověď. Bouchání dnem nahoru jsem vyzkoušela, ale nepomohlo to.

hodnocení

0x
To se mi taky stalo,pomohlo mi až nacpat mezi talíř a hrnec plochý jídelní nůž,ale záleží jak moc je ten talířek ohebný
hodnocení

Děkuji za odpověď i Vám. Mezi talířek a hrnec nejde nacpat nic, drží pevně u sebe.

asd1

planžetu tam strčíš..

Nebo proužek plastu vystřižený z petflašky

Ještě zkusit nalít na talíř hodně horkou vodu
hodnocení

Ano, to nakonec pomohlo. Děkuji!

kepler*
hodnocení

0x

Možná bude stačit hrnec nahřát na plotně. Rozdílná tepelná roztažnost snad udělá svoje.

host

V horké vodě. Na plotně by se asi ohřál moc a plastový talířek by se mohl ještě víc přilepit.

Vzpomeňte si na zavařování kompotů. Zavře se víčko horkého kompotu a po ochlazení se vzduch uvnitře smrskne, zmenší a způsobí podtlak, takže ho ani není možné lehko otevřít. Možná že i pod talířkem vznikl tento podtlak. Pokud by se hrnec ponořil do horké vody, vzduch by se mohl opět roztáhnout, podtlak by povolil a talířek by mohl volně vypadnout.

hodnocení

0x

Možná pomůže, zkusit dno talířku odchlípnout něčím tenkým, aby mezi plochu taliřku a hrnce vniknul vzduch.

Umíš číst, píše že tam nevrazi nic

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, záleží i na tom, jestli talířek drží v hrnci plochou nebo je tam vzpříčený za okraje - zkusil bych namazat (zalít) rostlinným olejem, chvilku počkat a potom snad uvolnit. Zdravím!

hodnocení

Milí rádci, děkuji moc všem. Dobrá věc se nakonec podařila. Horká voda, chvíle zápasení a nakonec talířek povolil. Ještě jednou moc děkuji.

hodnocení

0x
A co přísavka nebo na prasáka zvon na odpad, nevytáhl by to? Nebo tavné lepidlo, vytáhnout a lepidlo pustí lihem.Jinak jsem taky pro planžetu apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]