Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlastní pokoj

Od: milky odpovědí: 12 změna:
Bydlím s rodiči v dvoupatrovém rodiném domě. Rodiče mají vlastní ložnici, a my s bratrem společný pokoj. Pak máme ještě jednu místnost, kde je sice vymalováno, ale vůbec ji nevyužíváme, je to spíš takový sklad věcí. Za chvíli mi bude 14 a už nechci mít dál pokoj s bratrem (je o 2 roky mladší). Neustále mě tam otravuje, ruší při online výuce, převlékat se musím v koupelně... A hlavně chci mít svoje soukromí. Rodiče ale chtějí abychom měli společný pokoj napořád, dokud se někdo z nás neodstěhuje. A pokud bych už je dokázala přemluvit, bratr by z pokoje pryč nešel (i on chce ale vlastní), vyhodil by mě do té malé místnosti. Chápu, že by samozřejmě chtěl větší, kdo by taky ne žejo..., ale jediné, co on má a potřebuje je stůl, postel a malá skříň. Já bych si do pokoje chtěla pořídit poličky, větší skříň a stůl (kvůli distační výuce) nebo toaletku. Jak tedy přesvědčit rodiče, aby nám pokoj rozdělili? A jak se máme dohodnout na pokoji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Lepší malý než žádný. Od velikosti se soukromí neodvíjí a o to soukromí ti přece jde, ne?

hodnocení

3x

Zaber si ten sklad věcí a udělej si z něho pracovnu, dej si tam PC a tiskárnu a zaveď Internetové připojení. Společný pokoj s bratrem pak budeš mít jen na přespání a to se dá vydržet*smich2*

rendoska7
hodnocení

1x
Ahoj, je mi 16 (za třičtvrtě roku 17). Také mám pokoj se sourozencem, akorát teda se sestrou. Chápu, jak se cítíš, ale pokud jsou tvoji rodiče stejně paličatí jako ti moji, tak to zřejmě nevyjde. Jestliže se nedokážete dohodnout, kdo půjde do té menší místnosti, tak nevím... My ti moc nepomůžeme - to musíš vyřešit ty doma. Zdali s tím něco udělají tví rodiče a i tvůj bratr.

ladis*
hodnocení

0x

Takže ty do toho menšího pokoje ani nechceš.

senior
hodnocení

0x

Kdo bude mít jaký pokoj si jedině hodit korunou /vylosovat/. A poslechnout.

Bratr má také distanční výuku, to máte nastejno. Kdyby měl nějakého koníčka, tak se mu také poličky šiknou.

S těmi rodiči to bude těžké. Jejich ložnice by se nevešla do té malé místnosti?

Když je jenom na to spaní.

max*
No jo, ale kdyz prestehujes ty rodice do mensi mistnosti, tak riskujes dalsiho potomka. Neblbni seniore.
senior

Dopřejme jim ještě něco hezkého.

joudic*
hodnocení

0x

no v tomhle veku jsem presne dostal maly pokoj pro sluzku za kuchyni jako je ten vas (stara zastavba) a mladsi segra zustala v detskem pokoji. Nicmene treba kamos byl se segrou ve stejnem pokoji, jeste kdyz byli pred maturitou, ..aspon jsme se mohli sblizit *srdce*;)

jajo
hodnocení

0x
Ja tomu nerozumím, co ti Tvoji rodiče ako myslí? Máte prazdny pokoj. To je nejaké divné. Je uplne normální, ze surodenci ineho pohlaví, maju mat svoju izbu, ak je moznost. Zvyknú jednu izbu predelit, ale u vas to netreba. Nechapu Tvoje rodice.

ruzena*
hodnocení

0x

Pravdu má ten, kdo tu píše, at mladá sklad věcí poklidí, dá si tam notebook, určitě mají wifi a má z toho pracovnu, kde může být v klidu celý den a brácha má také klid. Nemusí se při výuce překřikovat. Rodina si zvykne a za čas jí to sami upraví. Jinak tohle řešení napadne bráchu dřív a nebude mít nic.

ladis*
hodnocení

0x

Ještě je jedna možnost, pokud by byla vaše místnost ložnice pro 2 děti menší, než 12m2, což dle norem nesmí být :)

Tak můžeš přitlačit na rodiče, ale stále nerozumím tomu, proč si tu druhou místnost nezařídíš? Lenost?

hodnocení

0x

@milky - hlavně chci mít svoje soukromí... vyhodil by mě do té malé místnosti... jak se máme dohodnout na pokoji

Chcete soukromí nebo velký pokoj? Asi oboje, co ;) jenže takhle to většinou nefunguje. Možná kdyby rodiče viděli, že jste v rámci klidu na učení a soukromí (přece jen už jste "velká holka") ochotna "slevit", byli by vstřícnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]