Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápočtový list poštou

Od: radar9 odpovědí: 9 změna:

Tak si přemýšlím, zda je možné aby mi zaměstnavatel poslal zápočtový list poštou. Dávám svojí první výpověď tak nevím jak to chodí, jinak jsem celou vypoved na nemocenske. Zbytečně někam jezdit 100km.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Možýné to je, pokud zaměstnavatele o zaslání požádáte a on vám bude chtít vyhovět. Podle § 313 ZP "je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání" - tedy nikoli "doručit".

hodnocení

2x
Me to vzdy poslali postou a ktomu tam byla vzdy posledni vyplatni paska.

iz*
hodnocení

2x

Ano, možné to je, ale není povinnost zaměstnavatele zaslat potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list) poštou. Zkuste zaměstnavatele o zaslání požádat písemně a k žádosti přiložte nadepsanou obálku s nalepenou známkou.

30.03.21 15:22
hodnocení

0x

Ano je.

radar9
hodnocení

Zaměstnavatel mi poslal pěkný dopis, o tom že si mám dojít týden před koncem pro zápočtoví list (stalo se vám to už někdy?)

Každopádně nechápu proč by mi ho rovnou nemohl poslat, podepisovali jste něco při vyzvedávání listu?

Protože poslat ZL poštou není jeho povinnost - co je na tom nepochopitelného?

Poslal jste mu vůbec tu slušnou žádost o jeho zaslání?

radar9
hodnocení

Achjo, a pokuď mám úraz, s kterým nemůžu cestovat a jsem prakticky skoro ležák, můžu se opřít o nějakej zákon kdyby mi zápočták nechtěli poslat? Prostě nemůžu sedět ve vlaku 2 hodiny a pak ještě někde cestovat po městě, doktor mi sám zakázal vysedávání, i blbej polstar pod hlavu.

Tak naposled - požádal jste zaměstnavatele o zaslání?

radar9
hodnocení

V pondělí, teď zaměstnavatel odpočívá :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]