Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z příjmů

Od: ni odpovědí: 2 změna:
Chtěla bych se zeptat loni jsem měla 2 zaměstnání. Na prvním jsem měla slevu na daních a strhávali mi sociální zdravotní . Na druhé výplatnici mi strhávali sociální a zdravotní a neměla jsem tam slevu na dani. Neměla bych dostat z toho druhého zaměstnání zpátky na daních i sociální?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kuk*
hodnocení

2x

Sleva na dani se poskytuje v daném období pouze u jednoho zaměstnavatele. Po podpisu růžového tiskopisu Sleva na poplatníka. proto první zaměstnavatel poskytoval slevu na dani a druhý již nemohl. Můžete si podat do 3. 5. 2021 daňové přiznání a možná vám tam nějaká miniaturní sleva na dani vznikne. Účetní programy jsou tak nastaveny. Ale může to být za rok jen několik desetikorun.

U sociálního záleží mj. i na výši úvazků u zaměstnavatelů. Zda jeden platil alespoň minimum apod. Z vašeho dotazu nelze určit odpověď pro nedostatek údajů. Obraťte se na nějakého účetního.

iz*
hodnocení

2x

Záleží na typu a rozsahu obou zaměstnání. Jestli jste v tom, kde Vám uplatnili slevu na dani, nemohla kvůli nižšímu příjmu uplatnit celou slevu na poplatníka, bylo by dobré podat daňové přiznání (DP), uvést všechny příjmy a uplatnit slevu z celkových příjmů.

K DP byste musela doložit potvrzení o zdanitelných příjmech a odvedených zálohách daně od obou zaměstnavatelů.

Zdravotní a sociální pojištění se odvádí ze všech zaměstnání s výjimkou zaměstnání malého rozsahu. Sociální pojištění se Vám nevrátí, ale jestli se z Vašeho příjmu v zaměstnání s příjmem nižším než minimální mzda doplácelo zdravotní pojištění, rotože jste nedoložila potvrzení druhého zaměstnavatele, mohl by se Vám případný přeplatek (míním ten doplatek) vrátit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]