Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chytli mě po zákazu vycházení

Od: krakonosus odpovědí: 25 změna:

Dobrý den. Popíjel jsem s přítelkyní u ní doma a pohádali jsme se . Sebral jsem se tedy a šel k sobě domů. Po cestě mě chytli policisté a mám tam solidní okno . :D Dýchl jsem přes 2 promile. Pamatuji si že jsem nepodepsal pokutu a nic. Co mě teď čeká? Kde se můžu ptát na progress. Jak mi dají vědět když nemají mojí adresu. Když to byla státní policie bude správní řízení? Díky. Nebo prostě čekat až mě nějak najdou?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Nevím, jak u nás, ale známá v Německu si odskočila po 20.h na benzinku pro cigarety a přišla o celý důchod!

U nás to v některých městech funguje taky tak, proto se doporučuje s sebou důchod po setmění nenosit *vtip*.

30.03.21 11:10
lamy13

amper: umíte pobavit - děkuji

hodnocení

3x

Na cestu domů můžete i po zákazu.

Pokud jste neztropil jinou zlobu, tak Vám nic nehrozí.

liska5

On si moc není jistej, přeci jen měl přes 2 promile. *zmateny*

Aha, už chápu, byl po požítí nepoužitelný, tak ho poslala vyspinkat jinam a on neví, zdali šel domů, či do izbičky pre opilcov, nebo jen na procházku parkem.

Ach ten alkohol, co nadělal problémů.

krakonosus
hodnocení

Sice nevím jak to souvistí s otázkou ale. Otevřela mi s kamarádkama investiční whiskey když jsem byl pryč , tím vznikla hádka. Tak jsem jí alespoň dopil a šel k sobě (Bydliště mam přes covid u ní) a po cestě mě chytili . :)

Mě nic vysvětlovat nemusíte, já Vám dal radu, jak se zachovat a že jste nic neporušil, pokud jste nelhal.

Toť vše.

krakonosus
30.03.21 19:21
hodnocení

Dík ;)

daniela1
hodnocení

1x

Žádné ztotožnení (doklady) neproběhlo? Pokud nějakou náhodou ne, pak se nic neděje, ale tomu moc nevěřím. Jestli to řešit chtěli, jistě chtěli prokázat totožnost. Jestli nechtěli, čemu bych i věřila, pak to prostě nechali být - cesta zpět do místa bydliště je jedna z výjimek ze zákazu vycházení.

krakonosus
hodnocení

Sepsal mi nějakej papír kterej jsem v tom stavu nečetl a ověřoval si občanku.

Tak když ověřoval OP, tak snad mají i vaší adresu. Normálně řeknete, že vás přítelkyně vyhodila a musel jste jít domů. Jinak by zavolala policii a šel byste stejně.

krakonosus
hodnocení

Nebydlím na adrese trvalého bydliště.

Výjimka se vztahuje na návrat do místa bydliště. Nikoliv do místa trvalého pobytu. Takže co máte v občance je jedno.

asd1
hodnocení

1x

Výzva pokud přijde tak na trvalý pobyt, předpokládá se že poštu máš ošéfovanou..

Návrat domů je legální důvod a nic jinýho neříkej. Návštěva přítelkyně je možná pouze v rámci obce.

hodnocení

0x

Je možné, že to bude řešeno ve správním řízení. Tedy že dostanete obsílku od příslušného úřadu.

krakonosus
hodnocení

No a mě by zajímalo , co se stane když to přijde na trvalé bydliště kde už nebydlím ale v OP to pořád mám. To znamená že si to nevyzvednu.

asd1

Coby, obsílky se budou považovat za doručený, nezachytíš platební příkaz a nakonec tě vyčenichá exekutor *smich*

Dej si trvalý pobyt do cajku nebo aspoň na poště vyřiď přeposílání tam kde bydlíš...

hodnocení

0x

Krakonousi, tak to máte teda hodně blbé. Nic víc se na to říct asi nedá. ;) Ledaže byste upozornil toho, kdo na té Vaší bývalé trvalé adrese bydlí teď, že by mu tam mohla pro Vás přijít nějaká výzva od policie a poprosit tu osobu, aby Vám ten dopis předala. :)

ladis*
hodnocení

0x

Pokud jde o strach z obsilky, kdyz nebydlis na adrese TP, tak si neprodlene zrid datovou schranku, bud na poste nebo pres portal obcana. Je povinnost OVM dorucovat do datove schanky.

Doufam, ze jsi sel pesky a ne vozem. 2‰ si pamatujes a zbytek ne?

krakonosus
30.03.21 13:14
hodnocení

J pešky.

lamy13
hodnocení

0x

Když nemají žádnou vaši adresu, tak vám nemohou nic doručit a tudíž vás nikdo nemůže pozvat ke správnímu řízení. Navíc, pochybuji, že by se policistům chtělo na konci směny vypisovat haldu papírů, aby se "pomstili" nějakému opilci.

lamy13

Takže mají adresu, to je jiná. Pokud schránku v místě trvalého bydliště nevybíráte, tak to je váš problém (a přirozeně jednoho dne na to doplatíte). Fikce doručení platí i v těchto případech.

krakonosus
hodnocení

Díky za všechny odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]