Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sčítání lidu

Od: doutnak® odpovědí: 17 změna:
Ahoj.O sčítání lidu se toho řeklo dost.Ale nesouhlasím s tím, že pokud nevyplním některé z "povinných" údajů,tak proč bych měl být pokutován.V době pseudoGDPR mám prostě obavy posílat v obálce pro mě citlivé údaje! Navíc vše si můžou přece v dnešní době ZJISTIT SAMI! Nesnáším jakékoli dotazníky a statistiky! Na to mám snad právo.. Nevěřím tomu, že poskytnuté údaje budou použity pro dobrou věc.Nevěřím! To snad můžu,ne? Nechci nikomu tyhle informace poskytovat!

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Můžete nesnášet, můžete nesouhlasit, můžete nevěřit, nemusíte poskytovat. Můžete si fakt dělat co chcete a nedělat co nechcete. Ale protože se jedná o povinnost danou zákonem, budete muset nést důsledky. Vaše domnělé právo nestojí nad zákonem. Je to jako bych řekla, že nesnáším pomalou jízdu, nesouhlasím s omezením rychlosti v obci a mám snad právo jet jak rychle chci. Trochu dětinské, nezdá se Vám?

joudic*

to jste dala dost blby priklad, je to jako kdyby po vas chteli zaslat foto nahych prsou, kvuli statistice jak ma kazda zena rostle prsy a jak je plodna

nebo jeste jinak, jako kdyby po vas chteli celou vasi historii prohlizece, v ramci statistiky, kam lide nejcasteji chodi na internetu ;)

kde mate pomyslnou hranici vy, co ano a co uz ne :)

joudic:Mne osobně by velmi zajímala jedna věc. Pokud by byl vydán zákon, dle kterého je každý občan ČR povinen každé ráno v 7:00 poslat na ČSÚ jak se mu v noci spalo a co se mu zdálo, kolik procent lidí by se na to zcela po právu vykašlalo a kolik procent by si nařídilo budík a posílalo a posílalo.

Máte asi všichni pravdu, tahle civilizace jde stejně do kopru, tak proč se ještě zpruzovat dodržováním nějakých stupidních zákonů. Taky se na to vykašlu.

joudic*

@martincakl jak vidno, je mnoho tech, kteri na to uz maji nachystany specialni sesit :)

30.03.21 22:54
joudic: :)

hodnocení

3x

Plácat můžeš co chceš. Zákony jsou od toho, aby se dodržovaly. Dělat "chytrého" ti nepomůže. A nemusíš posílat žádný papír, vyplnění na počítači zabere pět minut. Když nechceš dodržovat zákony, tak můžeš bydlet někde v buši. Tam svým uvažováním patříš.

hodnocení

2x

@doutnak - proč bych měl být pokutován

Protože nesplníte to, co vám ukládá zákon - konkrétně č. 332/2020 Sb.

jedubabicka: Zatím jediný kdo nesplnil zákon 332/2020Sb je ČSÚ..

29.03.21 16:15

jabraka*
hodnocení

1x

Mílý doutnáku,Když dokážeš tady na poradně dvacet minut hloupě diskutovat,za tu dobu bys pohodlně vyplnil online dotazník a zaslal superbezpečnou cestou do centra sčítání.Nikdo by ani nevěděl,kdo to poslala ta tvoje data by skončila na správném místě,Mělo by tě to naopak uispokojit,ne rozčílit.Pořád se to týče jak lidských práv,ale také povinností k zákonu.

JABRAKA

hodnocení

0x

Vy si vážně nedokážete poradit?

hodnocení

Asi si nějak poradím.Ale dost mě to "zvedlo ze židle" Tak jsem chtěl jen názor ostatních,no :(

hodnocení

0x

Právo sice máš, ale dotazník na Sčítání lidu vyplnit musíš. Jestli se chceš s někým dohadovat, určitě ti neporadí nikdo tady na poradně, musíš se obrátit na příslušné instituce.

hodnocení

Instituce... Tak jo..:)

S nikým se nedohadujte.

Trochu si zapřemýšlejte a třeba na to přijdete...

sirokko
hodnocení

0x

Myslíš si, že například bezďáci budou vyplňovat nějaký sčítací hadrpapír? A dá jim někdo pokutu? Tak se ta to vyflákni taky a nech to ostatním ofcím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]