Nejste přihlášen/a.
Proč se to lidem předem neporadí, teprve dbes jsem se dověděla,že se nemá pít alkohol týden před a až 6 týdnů po první dávce, prý to značně snižuje účinek vakciny.
Také jsem četla spoustu hoaxů, jak alkohol škodí...Ovšem pravda je taková, že málokdo se dostaví k očkování - pardon - silně ožralý a tak ničemu to nevadí, když si dáte k obědu či večeři jedno pivo.
Vakcinace je trochu asi náročná na játra, jako každý lék a tak nedoporučuju ten den tvrdý alkohol. To opravdu ne, protože i bez vakcinace Vám můžou tvrdnout játra, pokud ho pijeme každý den a bereme léky..
Takže opravdu méně hysterie, chovejte se tak jako jindy, nejdete k porodu a pokud budete mít reakci - nebude silná a vy budete vědět, že vaše tělo reaguje a vakcina se ujala. To by vás mělo potěšit.
Stačí si stáhnout nějaký dotazník. Ptají se tam a upozorňují na všechno možné, ale o alkoholu ani slovo. Abstinencí samozřejmě nic nezkazíte, ale já slyšel od doktorky, že je vhodné nepít den po očkování a to proto, že to očkování je pro organismus určitá zátěž, tak je lepší ho nezatěžovat ještě alkoholem.
Lékař Bohumil Seifert říká: "Rozhodně byl měl člověk den před očkováním alkohol vynechat, dva dny před vakcinací byl neměl příjem alkoholu přehnat a po očkování se mu raději na 48 hodin vyhnout."
Našla jsem na weebu několik článků a nejsou to hoaxy, skutečně to snižuje tvorbu protilátek. Mně neřekli nic, ale kámošce to řekli při očkování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.