Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uraz nepracovni

Od: mira* odpovědí: 4 změna:

Při udržbě sveho domu jsem padem se žebřiku utrpěl zraněni vylomeni 5 zubu a zlomeni protezy.Mužu toto zraněni uplatnit po svem urazovem pojištěni

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím, jestli to dneska ještě platí, ale před dávnými časy jsem si zcela soukromě zlomil žebro. Pojišťovna mi bez problémů odškodnění poskytla. Vzhledem k nízkému placenému pojistnému to ale byla částka spíš směšná.

Asi bude záležet na tom, co máte v pojistné smlouvě.

doplněno 28.03.21 09:46:

Jak ale píše diesel - pokud jste na ten žebřík lezl pod vlivem čehokoliv (manželku nepočítám ;)), nebo jste věděl, že je poškozený, nebo třeba silně zablácený, tak máte smůlu.

hodnocení

1x
Od toho přece máte to pojištění:)
ruzena*

Ano štíre, máte pravdu. Lezu na žebřík a nic by mi nedali, protože trpím závratí? Například...

Proto to platím, aby mě jistila pojistka, jinak by neměla cenu.

Ovšem nesmím na ten žebřík lézt zfetovaná nebo opilá...

hodnocení

0x

Na toto je snad to úrazové pojištění určeno!Jedině by se mohlo vyloučit plnění po požití alkoholu či drog. Stejně-když jste ho sjednával tak jste si zřejmě ani nepřečetl podmínky!

JInak pokud je pracovní úraz zaměstnance a stane se PÚ pak odškodnění ,bolestné ... platí zaměstnavatel (jeho poj-setkal jsem se u 3 firem že to byla Kooperativa) + ještě pokud nahlásíte své pojištovně tak ještě plní i ta,takže dvojnásobek.Tedy pokud vše funguje jak má.

Závěr -pokud chcete něco dostat od pojištovny pak ANO-musíte to jen nahlásit (praktik ke kterému patříte , u vás asi zubař či stomatochirurgvyplní daný formulář pro poj a ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]