Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sčítání lidu 2021

Od: amper® odpovědí: 50 změna:

Tak tu máme po 10 letech oblíbenou kratochvíli. Tentokrát (i) elektronicky. Včerejší komplikace jste jistě mnozí zaznamenali. v době cca 8-17 hodin systém vůbec nefungoval a pak úpěl pod přetížením. Dnešek, z mého úhlu pohledu, stále není lepší. Z důvodu včerejších komplikací jsem si přivstal, abych státu věnoval slibovaných 15 minut a po půlhodině jsem skončil na tom, že pracuji mimo adresu obvyklého bydliště (ký div?!) a nelze zadat adresu. Našeptávač adres nefunguje a ručně psanou adresu (obec) to odmítá.

Co Vy, byli jste úspěšní?

doplněno 28.03.21 09:15:

Tak už to mám rovněž úspěšně za sebou. Čas na vyplnění: 28 minut (pro 4 osoby), celkem s prvním neúspěšným pokusem něco přes hodinu.

Za Vaše postřehy a rady děkuji, na hloupé dotazy a domněnky odpovídat z pochopitelných důvodů nebudu.

Doporučení pro ostatní respondenty: Ukládat, ukládat a ukládat. Kamenem úrazu je našeptávač adres. Pokud to adresu na první dobrou nenajde, pokuste se zadat ručně a uložit. Lze se pak vrátit. Já o první rozdělanou práci přišel - neuložilo se.

Přeju pevné nervy *palec*

50 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Včera po té 17. hodině všechno bez problému.

hodnocení

6x

Mě ty problémy nepřekvapily, daly se očekávat (zdaleka to není poprvé). Já osobně si počkám až nebude takový nával a bude jisté, že to funguje tak, jak má. A určitě kvůli tomu nebudu vstávat ve 4 ráno ;).

anonymni357
hodnocení

6x

Proc do toho systemu hned od zacatku,kdyz tedy predpokladate problemy,vstupujete?To je pravidlo,ze IT systemy maji ze zacatku mouchy,at to dela kdokoli,myslim,ze je to i na ty ajtaky uz moc slozite,vzdy se to musi doladovat.To je jako si stezovat na postu,ze nedodala vcas balik,odeslany den pred vanoci.

Po zkušenostech s digitalizací státní správy nejenže se to dalo očekávat, ono to ani jinak dopadnout nemohlo.Tohle někdo úmyslně dělá s milionem chyb aby si pak mohl vyúčtovat za záplaty a opravy

hodnocení

3x
Na Slovensku podobné sčítání lidu domů, bytů a osob pomalu končí.
Ze začátku byly podobné problémy, já osobně jsem klidně sčítal až pár dní před koncem. Už byly vychytané chybičky, ani už nebyl nával... Dokonce statistici upozorňovali, že se konec blíží!
KLID, nespěchejte, máte na to dost času až ten nával pomine. Aspoň si to můžete promyslet, co vlastně chtějí vědět a jak jste na tom.

hodnocení

2x
Kouknu v půlce příštího týdne. To už snad bude vyspělejší verze sčotu. :)

hodnocení

2x

První pokus bude zítra nebo pozítří. Pak případně ještě jednou. Kdyby se mi to dvakrát nepovedlo, počkám si na papírový dotazník.

hodnocení

2x

Tak jsem si to stopla a měla jsem to na necelých 5 minut ;)

jabraka*
hodnocení

2x

Jsme tři.a jeden z nás bydlí jinde.Když jsem web formulář otevřel,až jsem se viděsil,jak byl jednoduchý.Když jsem načetl dům,v němž bydlím,duchové mi připravili překvápko,seznam všech majitelů bytů v 30 členném paneláku.Skutečně to bylo poprvé za 30 let.co tu bydlím,že jsem se seznámil se všemi obyvateli domu,půřesto,že některé občas potkávím před domem a zdravíme se.

V domě,kde bydlí sestra,za níž jsem také dotazník vyplnil,ta má daleko více bydlících,na dálku jsem jim pokynul též.

Sestře vyplňuji každé čtvrtletí dotazník na příspěvek na bydlení.Ten ve mně vyvolává duševní odpor a po dvou hodinách ho odkládám zcela vyčerpán.Proč ten stát nepoužije dotazník ku sčítání,i na jiné online úřední výkony?

JABRAKA

ocko
hodnocení

1x
Ani jsem to nezkoušel, po porodních bolestech přijdou asi ještě poporodní a nebudu se nad tím vztekat hodinu bez výsledku *zed*, času dost nač spěchat, zatím se to promaže a pojede za týden už třeba hladce, i když kdoví...

Po poporodních pubertální a pak začne systém stárnout až přijde smrtelná agónie /Češi nechávají vše na poslední chvíli, takže to bude šrumec/!

hodnocení

1x
Dnes v 9hodin vše bez problémů sečteno cca 15 minut
brutik*

Já dědek 82 let dnes ve 12.32.38h vyplněno a odesláno bez problému Vše chce trochu klídečku.

jabraka*

Já Dědek jsem začal a objevil se mi odkaz,odložte vyplňování na pozdější dobu,pokud vám to nečiní potíže.

JB

hodnocení

1x

Ihned vše ok. jen by mně zajímalo kolik se doopravdy sečte bezdomovců, Ukrajinců, Vietnamců, Romů a j. menšin, docela by mě zajímalo, kolik jich u nás žije. Pokud lidi nemají pc nebo chytrý mobil, ,mozí si musí zajít na poštu. A už teď je na internetu výzva nějakého hnutí, nesčítejte se, tady fakt musí pořád někdo protestovat.

host
hodnocení

1x

Funguje, kvalitní práce celého týmu, ale při otevření přilákala zvědavé davy, které ho zpočátku zahltily, ale pak se dav rozprostřel. Proč kritizovat ředitele statistiků? udělali dobrou práci. Navíc, papír to jistí. Kdo se nesečte online, má možnost vyplnit papírový formulář. A ještě navíc, času je dost.

hodnocení

0x
ČSÚ nesplnil požadavky zákona č. 332/2020 sb.
A dle jednoho bodu stejného zákona bylo ze strany ČSÚ on-line sčítání ukončeno.

Tuhle informaci máte odkud? Ještě v ranních zprávách nic takového nebylo.

Přímo ne webu ČSÚ byla včera minimálně 2x hláška "Online sčítání ukončeno".
Jestli to tam bylo omylem, to není občan povinen prověřovat. Je to oficiální web sčítání ČSÚ a informace tam mají být věrohodné a správné.
Prověřovat to skutečně nemusíte. Dojde vám dotazník papírový, snad vám to vaše otázky vyřeší jednoznačně. *palec2*

pozastaveno, ale stále funguje. i dnes.

hodnocení

0x

Včera někdy kolem půl šesté večer sečteno. V klidu, žádné zádrhely, nebo zdržování (krom těch z mé strany). Čas jsem nestopoval.

Měl jsem tušení, že to nevydrží nápor zájemců, takže mě ten několikahodinový výpadek ani nepřekvapil.

hodnocení

0x

Syn, který se mnou a s mojí manželkou žije ve společné domácnosti vyplnil dotazník za sebe a poslal mi link, abych pokračoval. Neměl by vyplnit dotazník za celou domácnost, když už začal?

hodnocení

Nemusí. Má 2 možnosti. Buď to vyplní celé nebo rozešle odkazy a jednotlivé osoby si svoji část vyplní samy. Protože společná část domácnosti předchází v procesu vypl\ńování části osobní, musel údaje za domácnost vyplnit on a na Vás zbylo jen to Vaše.

28.03.21 15:45
Nemusí

Jenomže on mi poslal link na čistý formulář a žádný PIN, pomocí kterého bych se dostal do již částečně vyplněného a uloženého formuláře. Tak bych musel ty údaje o domácnosti vyplňovat znovu a vlastně by se ten jeho dotazník anuloval, protože prý platí vždy ten dotazník, který dojde později. Nebo se mýlím?

Tak jsem ten formulář dovyplnil za mne a za manželku. Syn už tam byl, takže je to komplet.*tanec*

liska5
hodnocení

0x

Taky jsem sečtená. Včera ve 22 jsem na to sedla. A bez problémů.

ruzena*
hodnocení

0x

Minulé sčítání bylo také elektronicky, kdo chtěl - na kody.

Sčítali jsme se přes internet takto všichni v rodině. A šlo to jak po másle. Sčítací papírové archy jsem ale také vyplnila a asi 2 měsíce schovávala, kdyby třeba řekli, že internet nic a musela bych to dát papírově.

Takže vyzkoušené už to tedy měli a protože tehdy net nepadal, zatímco ted pořád, tak myslím, že se snaží hekři...Protože není snad možné, že by net byl přetížený, pokud ho hekři neshodí.

Když hekři mají špatnou náladu, shodí servery kdekoliv, aby si ji vylepšili...Musíte si uvědomit třeba srovnání s touto poradnou a jinými podobnými servery - kolik lidí přijde a pokud nebude mít někdo umysl shodit server, net padat nebude...

Ráda si ale nechám vysvětlit, že se mýlím...

Protože předseda ČSÚ mluvil o pokutě pro OKsystem a ten drží zobák a nebrání se, bude závada spíš na jeho straně. Kdyby to bylo zvenku, už by ječel, že on nic.

Problém byl v tom, že pro méně indolidendní tam dali napovídač na jméno obce či co. No a desetitisíce dotazů najednou holt databáze nezvládla ..

hodnocení

0x

všichní členové rodiny sečteny dva včera po výpadku jeden dnes ráno

111®
hodnocení

0x

co se divíte, ucpaly se světlovody...lidi internetí, stahují, koukají na filmy a do toho sčítání...to je nápor...a ty toky v GB nejsou zase tak velký..mimochodem ještě po těch optickejch vláknec chodí ústředny, TV si vyměňují reportáže, jedou po tom krajská rozhlasová studia, dálkové tf. linky atd..

joudic*
to je vtip?
111®

není akorát jsem se spletl v jednotkých jsou to TB, a kudy si myslíš že to všechno chodí? přs satelit?

joudic*
nerozumite tomu, tohle nehraje zadnou roli, problem je samotny server na kterem aplikace bezi, ze je poddimenzovany, nepouziva treba cloudflare anti DDS a nezvladne obslouzit tolik lidi najednou a spadne. I debilni warez, torrenty, sluzby s kradenymi filmy to maji osetrene, protoze na ne pristupuji miliony lidi z celeho sveta najednou.
.
Tohle je asi jako kdybyste postavil fotbalovy stadion a jako jediny vstup a vystup byste dal jedny 60tky dvere a ty se ucpou a pusti jen jednoho, fotbal uz bude dohrany a nekteri jeste ani nebudou uvnitr...
je to tim, ze je moc aut, a na cestach byvaji zacpy a mhd je ve spicce precpana?
nebo je to chyba konstruktera stadionu, ze tam dal jedny male dvere jak do kumbalu?
111®

28.03.21 18:43
hodnocení

0x
Sčítání lidu 2021
28.03.21 20:44

cha cha :(

hodnocení

0x

Tak už to mám rovněž úspěšně za sebou. Čas na vyplnění: 28 minut (pro 4 osoby),

Cože to jste tam psal román? Já 4 osoby a do 5 minut .

hodnocení

0x
Stejně je to nějaké divné. Zkoušel jsem se přihlásit podruhé a zase mi to nabízelo vše od znova. Přitom bych čekal něco jako, již jste v systému evidovany a zapocitany nebo tak něco. Nebo aspoň nějaké potvrzení po odeslání.
jendabenda

Ano. Mě také. Chtěl jsem ověřit ze máme vše vyplněno - 2 osoby jsem posílal před odkazy na vyplnění, a po přihlášení mi to nabídlo cely proces znovu. To asi není dobře.

To je divné, já klikl na "Vraťte se k uloženému formuláři" napsal své udaje + heslo a pokračoval sem tam kde sem skončil.

Samozřejmě po předchozím uložení formuláře. A to 3x

Sčítání lidu 2021 #2
jendabenda

To ano. Ale myslím až po ukončení a odeslání že mi to jde znovu.

Jo pardon, pozdní hodina a šilhání na monitor*hi*

Já jsem nikam nic neukladal. Vyplnil jsem všechny osoby, dal odeslat a poté zavřít nebo co a hotovo. Za chvíli jsem se znovu přihlásil a žádná hláška, nic, všechno mi to nabízelo znovu.

stir - "...všechno mi to nabízelo znovu".

A zkoušel jste se taky znovu zaregistrovat? To už by jít nemělo.

"...aspoň nějaké potvrzení po odeslání".

Jestli jste nedostal potvrzení, tak jste to zřejmě neodeslal. Já jsem po odelání obdržel toto:

Sčítání lidu 2021 #3

joudic*
hodnocení

0x
uz jsem se taky secetl, a jsem 1 clovek, overeno v zrcadle, behem 1 sekundy jsem to mel komplet hotove. Tak zase za 10 let.

hodnocení

0x

Zkusil jsem, vyděsil se z otázek, vyplnil cca. 50%, zkusil vytvořit několik hesel (všechna hlášena jako odcizená nebo již použitá... a padlo to.

Zkusím zase za pár dnů - zřejmě stále porodní bolesti.

Já teda nevím *nevi*, měl jsem z toho obavy, ale takhle jednoduchý dotazník jsem už dlouho neviděl. Vyplnění a odeslání mi dneska po ránu trvalo cca 15 minut bez nejmenších problémů. Ovšem je pravda, že žiju sám, takže o to to bylo asi jednodušší. Za to ale bydlím v nájemním bytovém domě a nejsem při tom nájemce, jsem v důchodu, mám jiný příjem, při tom ale nikde nepracuji... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]