Nejste přihlášen/a.
Beru léky na vysoký tlak , dříve Agen, nyní Kapidin a vždy k ránu mě i přesto tlak stoupá, třeba 150-160/ 90.Vždy mě to kolem 4 hod. ranní probudí. Přes den se tlak stabilizuje tak 135-140/80-85.
Moje lékařka mě řekne, že k ránu stoupá tlak každému. Máte někdo také takové problémy a jak je řešíte?
Když berete léky na tlak, měl byste omezit sůl a přesolené potraviny (konzervy, průmyslově zpracované jídlo, uzeniny kromě vysokoprocentní šunky, polotovary, paštiky, polévky ze sáčku apod.). Omezením soli můžete tlak o něco snížit a zároveň si zlepšíte zdraví.
Tento druh přesolených potravin obsahuje také velké množství tuků a hlavně nasycených mastných kyselin - ty špatné a LDL cholesterol se usazuje a ničí cévy a tepny včetně mozku a srdce. Vynecháním těchto jídel snížite riziko mrtvice, infarktu a dalších nemocí.
Jaký máte cholesterol? Zjišťuje se na preventivní prohlídce u praktického lékaře.
Jestli máte kila navíc, měl byste zhubnout, případně alespoň chodit na procházky a hýbat se.
To vše okolo tlaku je pravda, ale je to krásná teorie... V SRN je 6% lidí co mají kolísavý tlak a nikdo neví proč, to jsem se dočetl v lélařském časopisu... Já mám kolísavý tlak od puberty a i můj bratr. Tvrdilo se , že to je dědičné... Jsem zdravý, všechno v pohodě, ale tělo to prostě nedokáže uregulovat.. Manželka vyběhne 4 patra, zvedne se jí pouze tep, vyběhnu já, zvedne se mi znatelně tlak... Chybí prostě samoregulační funkce těla... Nikdo neví proč...
Nemám tento problém, beru léky cca 20 let a jednou denně (ráno) a mám tlak celkem stabilizovný... Výpadek toho, že jednou zapomenu mi nevadí. Beru Tenormin a pak ani nevím proč jsem k němu dostal Agin. Ale taky mi sebrali cca před 6 lety Tenormin a dostal jsem , teď nevím, ten jsem bral rok a ještě jsem měl tlak vyšší, mého kolegu z práce co to také dostal nakonec odvezla k vůli tomu o víkendu rychlá. Znám tři lidi co nám z toho bylo zle... Ale... Moje maminka bere 2x denně (ráno a večer), asi tři druhy a až jí pomohl Agin, jinak měla 180-200/110... Teď už je v pohodě... Jo a maminka má 60kg...
A není to vyletění tlaku důsledkem spánkové apnoe? Podle orgánových hodin je doba mezi 3 až 5 hodinou nad ránem dobou plic.
Omezte sůl, živočišné tuky i sladkosti. Jezte hodně zeleninu, saláty, ořechy, oleje lisované zastudena, ryby, klíčky... Berte hořčík. Dejte si denně několik km na čerstvém vzduchu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.