Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoký tlak

Od: lilil odpovědí: 11 změna:

Beru léky na vysoký tlak , dříve Agen, nyní Kapidin a vždy k ránu mě i přesto tlak stoupá, třeba 150-160/ 90.Vždy mě to kolem 4 hod. ranní probudí. Přes den se tlak stabilizuje tak 135-140/80-85.

Moje lékařka mě řekne, že k ránu stoupá tlak každému. Máte někdo také takové problémy a jak je řešíte?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když berete léky na tlak, měl byste omezit sůl a přesolené potraviny (konzervy, průmyslově zpracované jídlo, uzeniny kromě vysokoprocentní šunky, polotovary, paštiky, polévky ze sáčku apod.). Omezením soli můžete tlak o něco snížit a zároveň si zlepšíte zdraví.

Tento druh přesolených potravin obsahuje také velké množství tuků a hlavně nasycených mastných kyselin - ty špatné a LDL cholesterol se usazuje a ničí cévy a tepny včetně mozku a srdce. Vynecháním těchto jídel snížite riziko mrtvice, infarktu a dalších nemocí.

Jaký máte cholesterol? Zjišťuje se na preventivní prohlídce u praktického lékaře.

Jestli máte kila navíc, měl byste zhubnout, případně alespoň chodit na procházky a hýbat se.

lilil
hodnocení

Cholesterol mám dobrý. Pár kilo mám navíc, ale zbavit se jich je pro mě těžké.

To vše okolo tlaku je pravda, ale je to krásná teorie... V SRN je 6% lidí co mají kolísavý tlak a nikdo neví proč, to jsem se dočetl v lélařském časopisu... Já mám kolísavý tlak od puberty a i můj bratr. Tvrdilo se , že to je dědičné... Jsem zdravý, všechno v pohodě, ale tělo to prostě nedokáže uregulovat.. Manželka vyběhne 4 patra, zvedne se jí pouze tep, vyběhnu já, zvedne se mi znatelně tlak... Chybí prostě samoregulační funkce těla... Nikdo neví proč...

hodnocení

0x

Nemám tento problém, beru léky cca 20 let a jednou denně (ráno) a mám tlak celkem stabilizovný... Výpadek toho, že jednou zapomenu mi nevadí. Beru Tenormin a pak ani nevím proč jsem k němu dostal Agin. Ale taky mi sebrali cca před 6 lety Tenormin a dostal jsem , teď nevím, ten jsem bral rok a ještě jsem měl tlak vyšší, mého kolegu z práce co to také dostal nakonec odvezla k vůli tomu o víkendu rychlá. Znám tři lidi co nám z toho bylo zle... Ale... Moje maminka bere 2x denně (ráno a večer), asi tři druhy a až jí pomohl Agin, jinak měla 180-200/110... Teď už je v pohodě... Jo a maminka má 60kg...

liska5
hodnocení

0x

A není to vyletění tlaku důsledkem spánkové apnoe? Podle orgánových hodin je doba mezi 3 až 5 hodinou nad ránem dobou plic.

Omezte sůl, živočišné tuky i sladkosti. Jezte hodně zeleninu, saláty, ořechy, oleje lisované zastudena, ryby, klíčky... Berte hořčík. Dejte si denně několik km na čerstvém vzduchu.

hodnocení

0x

Pohledejte si na netu "organické hodiny", Jsou tam časy, kdy se budí a fungují jednotlivé orgány. Je možné, že ten tlak jde nahoru díky funkci některého z probuzených orgánů. *hej*Ten spodní tlak, když je vysoký, často signalizuje nějaký probém s ledvinami.

hodnocení

0x
Mně ráno stoupá něco jiného, ale tlak to není. Ten mám ráno nejnižší 80/50 a podobné hodnoty.

Jsi součást Mexické vlny? Jak jde sluníčko a ráno kolem země, tak se mužští probouzejí. *smich2*

To bude asi ta gravitační přitažlivost :))
liska5

Když úplněk dokáže zvednout hladinu oceánu, tak mu asi nedá moc práci zvednout onoho...johoho:-D

Nejen jednoho malého... Když se otočím k manželce, tak ji to zvedne z postele a zdrhne :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]