Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit kde a jestli vůbec se dají sehnat umělé, dětské, falešné peníze (nevím jak přesně to nazvat) , nejlépe papírové dolary. Je to na maturtiní vystoupení. Hledal jsem všude možně na internetu, ale moc jsem toho nenašel. Napadlo mě použít například peníze ze stolní hry Sázky a dostihy, ale to není úplne ono. Samozřejmě nás napadla možnost i vytisknutí, ale to je pro nás až poslední možnost
Děkuji za rady.
Sehnat tedy jdou. Nečekejte ale stejný formát - kopie může být pouze minimálně o x% menší nebo naopak větší než předloha a možná pouze jednostranná.
. . .bankovky lze bez souhlasu ČNB reprodukovat, jde-li o:
1. jednostranné černobílé reprodukce, jestliže jejich délka při zachování poměru stran nepřesahuje polovinu délky reprodukované bankovky nebo je nejméně o polovinu větší než délka reprodukované bankovky;
2. jednostranné barevné reprodukce,
- jejichž délka při zachování poměru stran nepřesahuje třetinu délky reprodukované bankovky nebo je nejméně dvojnásobná než délka reprodukované bankovky;
- jestliže jsou reprodukovány části bankovek nepřesahující polovinu plochy obrazce reprodukované bankovky tak, aby z jednotlivých částí nebylo možné složit bankovku celou;
- na kterých delší a kratší strana reprodukované bankovky svírají úhel nejméně o 20 stupňů odlišný od pravého úhlu.
Protože se mohou výše uvedené zásady jevit trochu těžce srozumitelné, je vhodné shrnout smysl ustanovení tak, že reprodukce vždy musí být do své velikosti či způsobu napodobení jasně rozdílné od oficiálně užívaného platidla.
(zkráceno)
Zdroj: mam.ihned.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.