Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ví někdo, co znamená pojem technická gramotnost? Tento pojem jsem objevil v inzerátu nabídky práce, ovšem bližší specifikace k tomu nebyla.
Může mi uvést nějaký konkrétní případ, co si pod tímto pojmem představit?
Děkuji
Já si to představuji, že dotyčný umí zacházet s pilou, vrtačkou, sekačkou, zatlouct hmoždinku, vyměnit vypínač, opravit kohoutek a splachovač, položit lino, natřít dveře, smontovat nábytek...
Já bych ještě dodala - umí zacházet s mikrovlnkou, robotem, fritézou, umí manipulovat s vařečkou, naběračkou, lisem na česnek atd
Aniž bych pochopil,o co go,strejda google našel -"Technická gramotnost je pojem, jehož obecná obsahová náplň se v odborné vzdělávací veřejnosti v posledních desetiletích intenzivně konstituuje. Výsledky snah o konkrétnější vymezení pojmu lze postihnout především těmito obsahovými aspekty: základní orientace v různých odvětvích techniky; znalost dějin techniky; znalost podstaty, funkce a konstrukce technického objektu; znalost použitých technologií a materiálů; ekologické, ekonomické, estetické a bezpečnostní informace; znalost a schopnost manipulace s informacemi, které jsou uloženy v elektronické podobě a dalšími. "Okopčeno odtud.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.