Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená pojem technická gramotnost

Od: guga odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

ví někdo, co znamená pojem technická gramotnost? Tento pojem jsem objevil v inzerátu nabídky práce, ovšem bližší specifikace k tomu nebyla.

Může mi uvést nějaký konkrétní případ, co si pod tímto pojmem představit?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Obecně - teoretické i praktické znalosti a schopnosti umožňující používat bezpečně techniku, porozumění pojmům z oboru, schopnost učit se nové věci potřebné k práci. Další pak záleží na konkrétním zaměstnání.

hodnocení

3x

Zjednodušene sa to dá povedať,že nemáte obé ruky ľavé a hlava pri práci aj myslí.

liska5
hodnocení

1x

Já si to představuji, že dotyčný umí zacházet s pilou, vrtačkou, sekačkou, zatlouct hmoždinku, vyměnit vypínač, opravit kohoutek a splachovač, položit lino, natřít dveře, smontovat nábytek...

id

Já bych ještě dodala - umí zacházet s mikrovlnkou, robotem, fritézou, umí manipulovat s vařečkou, naběračkou, lisem na česnek atd :-D

S nástroji a přístroji co jste napsala umí zacházet,kde kdo a přitom z techniky může jen vědět kde se leje do auta palivo a nic víc! Spíše jak píše Liška!

hodnocení

0x

Aniž bych pochopil,o co go,strejda google našel -"Technická gramotnost je pojem, jehož obecná obsahová náplň se v odborné vzdělávací veřejnosti v posledních desetiletích intenzivně konstituuje. Výsledky snah o konkrétnější vymezení pojmu lze postihnout především těmito obsahovými aspekty: základní orientace v různých odvětvích techniky; znalost dějin techniky; znalost podstaty, funkce a konstrukce technického objektu; znalost použitých technologií a materiálů; ekologické, ekonomické, estetické a bezpečnostní informace; znalost a schopnost manipulace s informacemi, které jsou uloženy v elektronické podobě a dalšími. "Okopčeno odtud.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]