Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, věnuji se designu bot. Už jsem dělal nějaké práce pro své známé, sobě a čím dál víc si říkám že bych se tomu časem chtěl věnovat i pro širokou věřejnost. V takovém případě bych si měl vyřídit živnost, chápu.. Ale co je muj dotaz... Nechci mít problémy se zákonem, proto bych si živnost měl založit, na druhou stranu určitě nebude těch zakázek , zejména na začátek tolik. V případě živnosti musím odvádět zálohy. Co když udělám jedny boty měsíčně, ale přesto budu muset odvádět peníze, to se mi pak ani nevyplatí. Může někdo vysvětlit jak to funguje? Živnost bych chtěl provozovat ke svému zaměstnání, respektive ke své brigádě, kde mi z platu soc. a zdrav. odvádějí. Díky moc všem za rady
Pokud za vás platí zároveň pojistné stát (důchodce) anebo jste zaměstnancem, tak NEmusíte jako OSVČ začít platit zálohy ani ve výši minima na zdravko.
udělej to nejdřív pro známé a až se to rozjede, tak se hned přihlaš, sice je to proti předpisům, ale nikdo ti hlavu neutrhne.
A když si dojdeš na ten Živnostenský úřad, tak tě tam rovnou zdarma na tvojí žádost sami všude Zaregistrují (na zdravko), takže nebudeš muset nic dalšího dělat. Easy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.