Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdedene auto mesic bez pojistky, neprepsany

Od: kaskader* odpovědí: 37 změna:

Zdedil sem vuz, jenomze se mi stal uraz, byl jsem v nemocnici a nemohl jsem nekde chodit si delat pojisteni nebo prepis. Muzou za to byt pokuty, do kdy musim zridit povinne ruceni?

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Copak pojištění bývalého majitele skončilo schodou okolností zrovna v den jeho úmrtí? Pokud ne, tak jeho pojistka platí dál.
Za nepojištěné auto by tě samozřejmě Česká kancelář vyderačů bez milosti opálila. Tu žádná nemoc nebo nepoužívání vozidla nezajímá. Zeťovi se dokonce snažili hodit na krk pojistku motorky kterou prodal jeho 3 roky mrtvý otec ještě když byl na živu. V dědickém řízení o ní nebylo ani slovo ale po letech se z toho ČKP stejně snažila vydojit prachy.
kaskader*
hodnocení

A ty pokuty jsou v jakych castkach? Takze musim hlavne zridit pojisteni, prepis muzu udelat pozdeji? Abych nemel zbytecne handrkovani s urady.

Nechci tě děsit ale myslím že to je kolem 1500 za měsíc nebo ještě víc. Každopádně jestli pojistku předchozí majitel nezrušil, auto pojištěné je. Koukni na stránky bezpjisteni.cz když tam zadáš SPZ vyjede ti údaj otom, kde je auto pojištěné a do kdy. Kdyby náhodou pojistka skončila před měsícem tak kontaktuj pojišťovnu ať ti dají údaje k platbě a doplať ji. Je tam nějaká ochranná doba po kterou se to dá doplatit ve které ti pojišťovna posílá upomínku. O té se samozřejmě nedozvíš protože přijde na adresu zesnulého. Hlavně to nenechávej vyhnít... Věta ono to nějak dopadne v tomhle případě stojí těžký prachy.

Kaskadér-sorry,ale umíte se tu zeptat,takže umíte na PC.Pokud byste si toto zadla do vahledávače tak Vám vyskočí sazby za nepojištěné a nezrušené auto! Třeba toto : idnes.cz/...

PS nekontroloval jsem zda je to aktuální!

danecek*
hodnocení

1x

Tak, jak píše kolega. Kontaktuj dosavadní pojišťovnu a nejspíš zjistíš, že pojistka stále platí. Tak se s nima nějak dohodni. Pokud přesto už byla zrušena, rychle si sjednej novou a čekej na pokutu, to zaplať. Obrana proti ní by byla velmi složitá, ČKP drží většinu trumfů.

kaskader*
hodnocení

No, a kdyz nemam technicak, tak to auto ani nemuzu pojistit ne? Nebo staci ten blbej papir ze jsem to proste zdedil, protoze technicak je zase par desitek kilometru ode me.

To je problém pro techničák zajet? Druhá možnost by byla, nechat si vystavit duplikát, to ale stojí nějakej poplatek.

Pro pojištění VTP potřebuješ jen výjimečně, většina údajů je už v centrálních databázích. Jen bys musel správně zadat vlastníka.

Ale jak už se psalo - napřed si zjisti, zda dosavadní pojištění ještě existuje. I kdybys nevěděl kde (ale je to na Zelené kartě i s dobou platnosti) tak se to dá na Internetu snadno zjistit.

Na bezpojisteni.cz je formulář kde zadá SPZ a ono mu to údaj o pojištění vypíše.
kaskader*
hodnocení

Na tom cpk se mi nic neukaze, kdyz pouziju jine stranky na overeni pojisteni pise se tam nejake pojisteni ktere je platne od 2012 a konec neuvedeno.

hodnocení

1x

To by byl zázrak, kdyby tazatelé nemlžili a psali konkrétní údaje. To by se pak odpovídalo a radilo !

Když na ČKP nic neni a jinde ano? A kde je to jinde? Je to nějaká tajná stránka v dark-webu že seto tazatel stydí nenapsat?

Osobně bych se na tu ČKP díval tak, že bych se podíval i historicky - třebas rok dozadu a hledal co tam bylo a kde to bylo.

Když si tazatel neví rady, tak co je za problém chytit nejbližšího pojišťováka a požádat ho o pomoc aby mu zjistil jestli to pojištění je a když tak kde. Práce na jednotky minut. To nemluvím o tom, že by ksakru k tomu autu měla být zelená karta. A pak stačí zvednout telefon a na tu pojišťovnu prostě zavolat...

kaskader*
hodnocení

Pojisteni je prosle, ja tem strankam jenom nerozumel. Udajne mi staci papir z dedickeho rizeni a odfocenej technicak kde jsou nejake udaje o vozidle ktere muzu nadiktovat. Takze si to v pondeli pujdu udelat.

Pokud jde o pojištění, tak proč až v pondělí a ne třebas teď?

To auto by ale mělo být přepsané na nového vlastníka - pokud tedy už dědické řízení skončilo.

kaskader*
hodnocení

No ja sem ho nemohl prepsat kdyz jsem byl v nemocnici a nekdo me zastupoval. Za to muzu mit taky pokuty?

Ten přepis tolik nevadí, ale pojistka mohla být, nebo může být alespoň dnes

ladis*
hodnocení

1x

Nejedná se o pokutu, jedná se o Příspěvek do garančního fondu, třeba 35,- denně, kdy vozidlo nemáte pojištěno...pojistit to můžete kdykoliv a on-line nebo po telefonu a není nutno nikde chodit! Takovéhle dětské výmluvy jsou jen trapné!Vlastnictví zavazuje.

přepis s tím nesouvisí, naopak pro přepis potřebujete auto mít pojištěné...

kaskader*
hodnocení

0x

Chci si udelat online pojisteni pres alianz, ale nevidim pri vyberu modelu T4, jenom 5,6 tak co to je? To je tak stary ze se mi to bojej pojistit?

Vykašli se na Allianz... je drahá. Ale možná že bych tam ten typ dostal, musel bych se podívat konkrétně.

Nechceš udělat návrh?

kaskader*
hodnocení

Do kdy musím auto prepsat na sebe? Musí to být co nejdřív, pokuta? Mám úraz, a šaškovat někde pár kilometrů sem a tam nevim nevim.

kaskader*
hodnocení

Pomůže mi tady k sakru někdo? *bum*

Ale ano, psal a nabízel jsem to už mnohokrát. Ale nejsi zde registrovaný a tak se ti nedá poslat privátní zpráva.

kaskader*
hodnocení

0x

To je konec, sjednal jsem si pojištění, ještě jsem nezaplatil, a prej se ještě dělá nějaká prohlídka vozidla před vstupem do pojištění? Co to je? Já mám úraz a nemůžu nikam jezdit, když zaplatím pojistku teď a na zádnou prohlídku nepůjdu co se bude dít? Potřebuju to mít už pojištěné...

kaskader*

dodávám že nemám řidičák

asd1

Prohlídka se dělá když je havarijka nebo pojištění skel (kvůli pojistným podvodům abys např. nejdřív vysklil a až pak pojistil ;).. Obvykle stačí poslat jim fotky mailem... Co to máš za pojištění?

kaskader*

čpp, ale nezaplatil jsem ještě takže žádné :-D

Takže, nemám řidičák, auto je 60km ode mě u bráchy, já mám úraz a nejsem schopnej nikde lítat (možná trochu)

Dal jsem teda že jsem držitel je shodný s pojistníkem, vlastník vozidla je shodný s držitelem.

Když to ted zaplatím, tak je jedno kdy půjdu na tu kontrolu, prostě se to týká jen těch skel kdyby náhodou, nebo se to musí hned?

asd1

Tak to pojisti u normální pojišťovny kde stačí vyfotit a poslat fotky, pokud jen skel tak foto skel.. U tohohle POV platí hned a pojištění skel až od poslání fotek..

Kvůli ČKP potřebuješ jen POV

kaskader*

A co si mám představit pod pojmem normální pojištovna? :-D Jakekoliv pojisteni bez skel a zvěři?

Vážený, naznačil jsem to tady už několikrát.

Houby o tom víš a tak sháníš informace i k úplně běžným problémům. Ale od jisté úrovně tyto informace lze považovat za součást jakého know-how. Ty pak ty informace vezmeš a naservíruješ někomu jinému, kdo pak za to díky tobě dostane zaplaceno. Takový přístup se mi opravdu nelíbí ! Když už si to někde u někoho sjednáváš, tak proč se ho na všechny tyhle věci neptáš - když on za to dostane zaplaceno?

asd1

Milý pojišťováku, tady je poradna kde se radí dobrovolně, zdarma a může se ptát na cokoliv v rámci pravidel. Know-how si strč za klobouk, u tebe vidim snahu to tu používat pro lovení klientů a přes SZ jim dohodit pojištění který si sjedná přes tebe...

Ale že se na detaily pojištění má ptát v pojišťovně kde to sjednal souhlas...

Tazetel nezapomeň, že pojišťovna neni dobročinná společnost, ale snaží se z tebe vytřískat co nejvíc. Proto je obvyklé psychologické zpracování pro co nejvíc připojištění a tím i pojistné.. Potřebuješ POV a to nejlíp ještě dnes. Klidně to nejlevnější. Na co střet se zvěří když nemáš řidičák a auto asi ani nejezdí? Atd. atd.

kaskader*
hodnocení

Já jenom chci vědět, zda-li si zaridim nejlevnejsi povinne ruceni bez tech skel a zvereo online, tak jestli musim jeste nekde chodit saskovat po nejakych kontrolach vozu pred vstupem do pojisteni. Kazdopadne auto je nekde v jinem meste, ja mam jen uraz mobil propadlou pojistku a technicak v ruce

ladis*

Ne, nemusíš.

ckp
hodnocení

0x

Dobrý den, jak již zde bylo zmíněno, doporučujeme Vám nejdříve prověřit u pojišťovny existenci a platnost pojistné smlouvy na vozidlo. Tyto informace je možné ověřit i na našich internetových stránkách www.ckp.cz, ale vzhledem k tomu, že pojišťovny mají ze zákona lhůtu 30 dní pro nahlášení vzniku, změny či zániku do naší databáze, je nutné brát tyto informace pouze orientačně. Pokud by vozidlo bylo skutečně nepojištěné, doporučujeme vozidlo co nejdříve pojistit. Za období nepojištění, bude následně nutné počítat s povinností úhrady příspěvku do Garančního fondu. Výše denní sazby je stanovena vyhláškou Ministerstva financí a konkrétní sazby dle druhu vozidel naleznete na našich webových stránkách. Pokud bychom Vám mohli pomoci s konkrétními informacemi k Vašemu vozidlu, prosíme, kontaktujte nás na e-mail dotazy@ckp.cz, kde Vám rádi pomůžeme vyřešit Vaši záležitost.

Česká kancelář pojistitelů

ladis*
hodnocení

0x

Kaskadére, a i ostatní, na vybrání POV ti doporučuji srovnávače:

Top pojištění

e-pojištění

klik pojištění

rixo

Z nabídek si vybereš. Bude to v 90% levnější jak přímo přes pojišťovnu a to zejména s ohledem na nulový bonus - když nemáš řidičák (některé pojišťovny osolí i věk žadatele pokud nemá bonus, rozdíly jsou i 100%).

Myslím že je efektivnější nasbírat bonus na autě s co nejmenším objemem.

Nebude to levnější, pleteš se. A dokonce u řičiče s nulovým bonusem to může být dražší.

ladis*

Levnejsi to nebude IMHO pouze v pripade, ze tu vyselektovanou nejlevnejsi nabidku pak pouzijes k vydirani primo pojistovny :))

Pokud snad tvrdis, ze nejaka pojistovna da cloveku z ulice na prvni dobrou lepsi nabidku, tak uved ktera a ten postup. Rozhodne to asi nebude pres pobocku te pojistovny, ze?

Samozřejmě že ne přes pobočku.. I když, setkal jsem se se zástupkyní jisté nejmenované pojišťovny, mají kancelář u nás vedle pošty, řešil jsem tam cosi jiného a pak se mne zeptala na pojištění a že by mi dala na auto 40% slevu. Což je pecka, protože já mám oprávnění na 20% a vyšší na žádost.

max*
hodnocení

0x
Taky jsi mohl znacky zatim deponovat, kdyz nemas ami ridicak a neplatit zadne pojisteni. Maximalne doplatit tu chybejici cast.
A neni pravda, ze CKP je vzdy v pravu!
Osobne jsem je 3x odpalkoval, kdy chteli pojisteni i za dobu, kdy jsem nebyl vlastnik nebo naopak vozidlo uz rok nevlastnil. Je potreba si ale fotit vsechny technicaky, kdyz vozidlo prodavas.
Ctvrty pripad, kdy po me chteli doplatek, uz jsem si myslel, ze to ani neodpalkuji, i muj pojistovak si nebyl jist. Ale nemel jsem kompletni doklady od prodejce, maly TP ustrizeny roh a velky TP mela leasingovka, co to prodavala.
Sepsal jsem to, poslal jim a nic neplatil.
Tak to asi odnesl ten bazar nebo leasingovka.
ckp

Dobrý den, rádi bychom reagovali na zmínku o ČKP a povinnosti úhrady příspěvku do Garančního fondu. Při obesílání výzvou k úhradě příspěvku do Garančního fondu ze zákona vycházíme z dat z registru silničních vozidel a pojišťoven. Po prodeji vozu však velmi často dochází k situaci, že k zápisu změny vlastníka do registru vozidel dojde často se zpožděním a datum zápisu neodpovídá datu prodeje, nebo k zápisu změny vlastníka nedojde vůbec. V případě, že se jedná o tuto situaci, stačí nám zaslat kopii kupní smlouvy, na základě které se již s povinností úhrady obrátíme na nového vlastníka. Tedy ne vždy je nutné, na základě námi zaslané výzvy k úhradě, příspěvek do Garančního fondu hradit.

Česká kancelář pojistitelů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]