Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letní dovolená bez testů a karantény

Od: zulikova odpovědí: 33 změna:
Vloni jsme byli s dětmi už též v době pandemie na dvou dovolených, nejprve v Bulharsku a potom ještě pozdním létem na Gran Canaria a nikde nepožadovali povinný test ani karanténu.Pouze jim stačilo vyplniť čestné prohlášení a elektronický formulář.Nyní už premiér říká, pokuď ještě v restrikcích chvíli vydržíme, tak bude možná letní dovolená.Sledujeme na covid mapě,kdy se nějaká země zazelená,že bychom mohli letět na dovolenou pouze na cestovní pas popř.vízum,ale už ne testy ani karantény,tak jako to bylo vloni u vybraných destinací.Co odhadujete,že otevřou první bez těchto nepříjemných požadavků volně v létě?

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Nevím jestli chceš svým dotazem naštvat co nejvíce lidí nebo jestli jenom nežiješ v realitě.

Když jsi byla loni na dvou dovolených, tak to bylo asi málo a měla jsi jet na šest dovolených a mohlas to mít odbyté dopředu na další dva roky.

Pokud chceš jet v létě na dovolenou, tak plánovat si ji můžeš. Jak to bude probíhat, to bude záležet na jednotlivých státech (na tom jaké si stanoví pravidla pro vjezd do státu). Je možné, že s příchodem jara a léta se situace zlepší a bude možnost třeba s negativním testem vyjet za hranice. Stejně tak je možné, že vzhledem k tomu, že jsme na tom nejhůře, tak můžeme mít dovolenou pouze v ČR a za hranice se nepodíváne.

Na to všechno si musíš počkat, tak jako všichni ostatní.

hodnocení

5x

Cielom je co? Znizit pocet nakazenych. Ako sa do da dosiahnut? Obmedzenim mobility.

Cize sedte doma na riti a neprispievajte k sireniu nakazy. Je to egoisticke. Dovolenka pri mori nie je zakladne ludske pravo.

nox®

Naopak. Svoboda pohybu je jedno ze základních lidských práv. Také byla doba, kdy lidé chodili nemocní do práce a normálně fungovali, ale tehdy nebyli označováni za vrahy a egoisty.

nox, špatně asi čtete, poradce napsal "Dovolenka pri mori", ale Vy píšete o něčem jiném. I Svoboda pohybu, může zákonodárce omezit, v souladu s listinou základních lidských práv.

nox®

Ještě, že vás tu máme...

a jste rád?

nox®

Jistě že, někdo ten pořádek musí držet na uzdě. A kdyby byl každý jako vy, přesný a pečlivý, za chvilku by bylo po pandemii. Možná by země rychle ekonomicky zkolabovala, ale žili bychom do sta let.

Nicméně máte pravdu, omezení svobody pohybu je v současném totalitně vyhlížejícím stavu možné. Polemizovat by se o tom dalo třeba při poslední demonstraci, kdy nebyli lidé puštěni přes hranici okresu. Tady by asi měla být nadřazena ústava, před nesmyslným opatřením, ale to asi závisí na úhlu pohledu. Ovšem právo vycestovat je ústavou dané jasně. A přestože se o zákaz naši vládci snaží, mám tušení, že právníci tomu dali jasné ne. Takže v podstatě ta "dovolenka pri mori" je základní lidské právo, když to vezmeme hodně přehnaně.

Pane kolego noxi, jasně že každý najdeme nějako opatření, které nám vadí, se kterým nesouhlasíme, které nechápeme. Páč není žádný řád, předpis, nařízení, které by vyhovovalo všem. To je i po celém světě.

Třeba chcete odjet ze země na dovolenou a dostanete pokutu 150.000Kč. Ještě že to není u nás.

nox®

Co naděláme :)

Počkáme a na konci dubna se těším do termálů. Možná že až v květnu, ale dočkám se.

sirokko

@milancukrar Milane, vy jste takový ten případ optimisty. Pořád v něco doufáte, ale vůbec si nepřipouštíte, že to vaše doufání je k ničemu. Optimista vašeho ražení se probere dříve, ve vašem případě později nebo vůbec, až zjistí, že je to a bude stále pí*ou ke zdi a nezlepší se to. Někteří takoví optimisté skončí v lepším případě s depresí, v horším v ústavu, a v tom terminálním někde se špagátem na stomě nebo skokem z okna. Hardcore optnimisté vašeho ražení mají svým způsobem štěstí. Ti budou doufat vždy a stále a tak jim kromě korony nic z výše uvedeného nehrozí.

Mám pro vás nevím jestli dobrou nebo špatnou zprávu. Do termálů letos nepojedete. Nepojedete vůbec nikam. Maximálně přes jeden okres s papírem, tak jak to máte rád.

a já jsem přesvědčen, že optimisté jsou na tom lépe, nežli pesimisté, kteří na všechno a vždy nadávají, vše vidí černě. Já sice respektuji Váš názor, ale nevěřím Vám. Již po velikonocích začnu chystat karavan na ježdění po ČR.

sirokko

Navrhuji sázku. Já tvrdím, že letos můžete karavan nechat na špalkách. Co vy na to? myslím tak v řádu tisíců, to mi stojí za to kdybych i já cestovat mohl. Klidně to dám komukoli.

Mimochodem, lepší je být realistickým pesimistou, než nerealistickým optimistou.

To mne mrzí, já se ze zásady nikdy nesázím.

honzin*

sirokko - Vy jste případ chorobného pesimisty a stěžovače. Přesně platí: kdo chce najde si cestu, kdo nechce, tak si najde důvody. Ale je jednodušší nadávat na policejní stát a různá nařízení a ostatní nálepkovat na stádo ovcí svatého slyntáku, než se snažit žít maximálně normálně, používat vlastní hlavu a být maximálně pozitivní. Já naopak Milanovi věřím, že si udělá hezké a uvolněné léto, maximálně podle svých představ. Pokud ho někdo chce prožít nasratý, tak je to z velké části jeho volba.

hodnocení

4x

Musíte počkat, vydržet, tohle zatím bohužel nikdo neví.

Jinak to, co říká premiér, bych vůbec nebrala potaz, ani on nemá křišťálovou kouli a dle mého názoru zbytečně v lidech vzbuzuje naděje, které nemá ničím podložené.

Osobně neodhaduji nic, protože tak, jak se to rozjelo u nás, se to může rozjet kdekoliv jinde.

hodnocení

4x

Otázka je pro mne zrovna aktuální, zítra 27.3. s přítelkyní odlétáme do Egypta. Před odletem tam požadují AG test z laboratoře a před odletem zpět PCR test. Všechno zařízeno ze strany cestovky (Fischer). Po návratu další PCR test nebo izolace (jelikož mám stejně homeoffice, test nebudu řešit). Covid jsem v minulosti již měl, přítelkyně také, oba máme protilátky o hodnotě +-100. Dovolené bych se tedy vůbec nebál, ale záleží hlavně na aktuální situaci.

nox®
hodnocení

3x

Vzhledem k té masivní mediální, korporátní a politické masáži, k tomu, jak se smýšlení lidí za necelý rok otočil vzhůru nohama, jak se na svobodně smýšlející jedince pohlíží jako na masové vrahy a zavrženíhodné tvory, nečekal bych nic moc velkolepého. Co pan premiér tvrdí, bych nebral v potaz už vůbec, jelikož současné postavičky naší vlády daly poměrně jasně najevo, že vůbec nezvládají řízení státu a ochranu lidí v krizové době. Tvrdili, že se uvidí za čtvnáct dní. Že ten půl rok ale utekl...

25.03.21 12:56

*palec*

zulikova
hodnocení

Zatím většina zájemců o zájezdy není nadšená s těch opatření,neboť mohou snadno uvíznout v zahraničí s nejistým návratem domů.Tam kde se netestuje,tam má člověk větší svobodu a nemusí se bát,že by si zrovna na letišti vytáhl černého Petra a přitom mu nic nemusí být.Toto je stres už dopředu.Něco volně snad na léto najdeme.

hodnocení

1x
Musíte si počkat až celá rodina budete naočkovaní, zatím si můžete plánovat dovolenou v okrese pod stanem.

Děti se zatím neočkují nikde ve světě. Mohou být přenašeči.

jenda22
Neockuji je proto, prote se vyskytla pri testech neplodnost a nikdo netusi, jestli prechodna, trvala ci zpusobi poruchy vyvoje plodu. Snad nekdo neni takovy blazen, aby takto riskoval u deti.

to mate dokial, tu info o neplodnosti?

Žádná vakcína pro děti ještě není schválena, tak nekecej Jendo.

epediatr.cz/...

Každý má právo věřit čemu chce a o čem je přesvědčen,

každý má právo tomu druhému sdělovat svůj názor.

Všichni by se měli respektovat, slušně debatovat a neurážet jiné.

seznamzpravy.cz/...

irozhlas.cz/...

idnes.cz/...

Děti tam očkují už od ledna.

Neplodnost (mužskou) prý může způsobovat covid, ne vakcína.

pb®
hodnocení

0x

Vy jste Andreje špatně pochopil, on mysle vy to vydržte a seďte doma, já s Mončou pojedeme na dovolenou.

nox®

Babiš prohlásil, že po Velikonocích budou mít nějaké termíny, které i dodrží. Bohužel nezmínil, které Velikonoce má na mysli.

sirokko
hodnocení

0x

Já odhaduju, že jako první se otevřou koncentráky pro lidi, co mají plnou hubu o svobodném pohybu. V létě, v zimě.

Prosím, mírněte se ve výrazech, pro jistotu je zde odkaz co je koncentrák.

cs.wikipedia.org/...

sirokko
hodnocení

0x

Tady je něco pro optimisty. Slib před rokem.

facebook.com/...

xenofob
hodnocení

0x

první se otevře černá hora...jedu tam na motoce, pokud bude problém s nemeckem a rakouskem, jedu přes madarsko , kosovo a albánii

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]