Nejste přihlášen/a.
Každý rodič také nemusí být oznámkovaný jedničkou. Lidi můžou mít také své chyby i když jsou rodiče. Máma se s tebou už dále neučí, poněvadž látce asi nerozumí. Ty chodíš do školy /no v současné době je jiná situace/, ale máš tam učitele, který by vás měl hodně věcí naučit. Když něčemu nerozumíš, zeptej se ho. Nepodporuje je tě v kreslení, běhu. Jestli ti to přímo nezakazuje, tak tě v tom přece podporuje. Co více má dělat. Jsou to tvoje záliby. Jestli chceš ještě něco více zlepšit na mamince, tak musíš o tom komunikovat s ní. Možná bude i ráda a třeba zase ona ti řekne,, co jí se nelíbí na tobě.
Zdravím. Zkuste obě ten vztah zlepšovat. Komunikujtre spolu a dělajte společně třeba práce v domácnosti. Při vaření, žehlení, uklízení si toho můžete spoustu říci. Ale hlavně spolu budete trávit čas. Neboj se jí říkat, jak jsi ráda, že ji máš a že by Tě potěšilo, kdyby Tě více podporovala v Tvých zájmech. Máma si třeba uvědomí, že je nesmysl, aby Tě s někým srovnávala. Možná jen neumí spoustu věcí dát najevo, ale když jí řekneš co Tě mrzí, třeba se nad tím vším zamyslí a váš vztah se zlepší. Je dobře, že si uvědomuješ a oceňuješ to, co pro Tebe máma na druhou stranu dělá. Neboj se jí to říci, ať ví, že nebereš vše jako samozřejmost, ale že si jí za to i vážíš a že jí máš ráda.
Je možné, že ty vyžaduješ její lásku a pozornost, ale ona sama tě naprosto nezajímá. Bereš ji jako součást života, který je tady pro tebe, ale nic neuděláš pro to, abys ji pochopila, nechala si od ní popovídat, co ji trápí a co těší. Aby ona cítila tvůj zájem, lásku, sdílení s jejím životem. Uvažuj, co chceš ty, to ty dávej své mamince.
Víš, myslím,že mamka nebyla zvyklá z domu si s její mamkou povídat. Já to mám u jedné snachy taky tak. Miluje děti, udělala by pro ně i nemožné, ale nebyla zvyklá si se svou maminkou povídat a s něčím se jí svěřovat. Některé maminky jsou prostě takové. Já byla zvyklá se doma se vším svěřovat, když se mi něco nepovedlo, tak jsem nemohla usnout, dokud jsem to mamce neřekla. S vnoučaty si povídám, nejlépe večer, když jsou již takové klidné, sedíme a vypravujeme si. Teď je ale špatná doba. Co dělá maminka večer? To by nebylo možné si k ní přisednout a zkusit si popovídat? Třeba to nepůjde, ale asi bys měla udělat ten krok ty. Máš teď náročné období, dospívání je velmi náročné - mám v tvém věku jednu vnučku, tak vím, o čem píšu - zkus to. Jinak je dobré mít třeba tetu, babičku, kamarádku maminky, které můžeš věřit a která tě s pochopením vyslechne. Přeju ti, abys to zvládla.
Zkus třeba navázat hovor tím, že se jí zeptáš jak to bylo když ona měla deset roků, že tě to zajímá, aby jsi mohla to mohla porovnat. Ptej se i na dědečka, babičku, podívejte se spolu na fotky z jejího mládí, zkus to třeba navést na slohovou práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.