Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnusny paty

Od: filous odpovědí: 11 změna:
Prosim poradte mam strasne hnusne paty... tvrda sucha drsna kuze. Zachytávam se o koberce. Co s tím mam delat a je to normalni v mym veku? Díky,Filip 17let
Hnusny paty

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Koupej si nohy v růžovém roztoku hyparmangánu, potírej chodidla jablečným octem, promazávej protiplísńovými mastmi a snaž se vynechat ve stravě sladkosti a slazené nápoje. Cukr a nezdravé průmyslově vyráběné potraviny to podporují.

id
hodnocení

2x

Jen dodám. Používej pouze bavlněné ponožky a prodyšné bot, aby se ti nepotily nohy !

hodnocení

2x

Není třeba nic vymýšlet, je potřeba o chodidla pečovat stejně jako o ostatní části těla. V drogerii bývá koutek pro péči o nohy. Kup si tam rašpličku a krém, spešl na nohy. V DM za cca 50kč. Po sprše rašpličkou z pat odrbej mrtvou, suchou kůži, osuš a krémem namazej. Když při každém koupání-sprše paty halabala sjedeš a pak mázneš, ať už spešl krémem na chodidla nebo jakýmkoliv z koupelny, budou zase hladké. Nebudeš likvidovat prostěradla a ponožky. Nesmíš nechat starou, odumřelou kůži navrstvit.

doplněno 25.03.21 07:52:

poradte.cz/...

joudic*
ono to je stejne asi spis hlavne genetika, mam chodidla jak mimino a ani mi nohy nesmrdi, a myti je cely zivot spis jen letmy dotek chodidel houbou ve sprse. V lete chodim porad bosky, uplne zazrane cernozelene chodidla a paty porad netvrdnou. Zatimco jedna moje byvala pritelkyne se musela starat o paty, aby ji to nepraskalo, porad to mazat a na dlanich u zapesti take sucha kuze, a to ji bylo teprve 19.

Jodic, máte pravdu. Je to genetikou. Já, kdybych si nemazala obličej a po sprše celé tělo rozškrábala bych se do krve. Druhá naše babička celý život nezná vůbec žádné mazání ani na obličej.

hodnocení

1x
Plíseň jako vyšitá.
Kup si krém na plísně.
Clotrimazol, funguje účinně.
lekyprozdravi.cz/...

drysi
hodnocení

0x

Zdravím,

paty pravidelně promazávejte krémem na ztvrdlou kůži, ev. si pořiďte škrabku na paty a jemně, opatrně ztvrdlou kůži oškrábejte. Nebo využijte různé babské rady. Péči je nutno opakovat pravidelně, někdo na to holt trpí.

hodnocení

0x

Mi se zdá, že je tam plíseň?

hodnocení

0x

a mazat-Lanolín.

svatoslav
hodnocení

0x

jaký nosíš ponožky, Filipe?

lidus*
hodnocení

0x

Až otevřou navštiv pedikůru, za cca 200 si pedikérka poradí a paty budou jako novorozeněte. Pak stačí mazat krémem a občas orašplovat nebo zas za měsíc na pedikůru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]