Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operace nosní přepážky - zkušenosti

Od: jachman odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, máte někdo zkušenost s operací nosní přepážky. Jak moc je to bolestivé, nepříjemné, či náročné na hojení? Měl bych na to jít, ale zatím to odkládám.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

2x
videl jsem video, a nikdy..

Porod tiez nie je nic pekne a deti sa stale rodia.

zaseja
hodnocení

1x

Mě to dělali někdy před 30 lety, samotný sekání je jenom divnej pocit, jak se člověk kouká na doktora, kterej má v ruce to jejich kladívečko a majzlík a tluče do mě, to nebolelo, jenom otřesy, pak tam narvali hodně těch tamponů, nos byl nacpanej jak bambule, to nebylo taky tak zlý, dost nepříjemný byl pocit, že něco teče z nosu, ale nedá se to utřít kapesníkem, ale ven nic neteklo, byl to jenom pocit, a pak po dva dny po operaci vyndali ty tampony, to asi byl nejmíň příjemný pocit.

Jako celek to nepovažuju za tak hrozný zákrok a doma mě nechali jenom týden.

Lidi se dost často bojí zbytečně, stejně jako mají panickou hrůzu z koloscopie, nevim jak se to přesně píše, ale nic na tom neni.

jachman
hodnocení

Dnes to prý dělají v celkové narkoze.

No právě, která operace je příjemná, že? Operuje se to v této době vůbec?
knick
Neoperuje, musím čekat až skončí nouzový stav, potom se uvidí.

hodnocení

0x
Taky mám na to jít a odkládám to. Na 2 týdny neschopenka má být. Proto to odkládám.

hodnocení

0x

Manželovi přepážku kdysi operovali a často vzpomínal, jaká to byla hrůza, že kdyby to věděl, nešel by.

jm
hodnocení

0x
Vloni septoplastika. Šel bych i po této zkušenosti, krásně se mi dýchá.
jm
Takže vás čeká septoplastika. Tj. 3 dny zacpaný nos, dýchat jen ústy... No chudák lord Voldemort.
Bylo to strašný první dva dny. Ještě mi tam trochu osekali lebku. Ale ve finále to mělo vynikající výsledky. Žádné kapky do nosu jsem už rok nekoupil.
Počítejte 3-4 týdny doma. Z počátku asi půl roku nepřirozeně velký průvan v nose
knick
V žádném případě vám neoperovali přepážku na kterou se ptá tazatel, ale zmenšovali nosní sliznice. Tedy pokud na váš problém fungoval nosní sprej. Ten určitě nefunguje na přepážku!
jm
Píše: Ucpává se jedna dírka, ta zůžená, hlavně v noci.

knick
hodnocení

0x
Nevíme z jakého důvodu na tu operaci máš jít. Já jsem na ní byl kvůli špatnému dýchání nosem. Provedeno v lokální anestezii, Mudr. mi popisoval a ukazoval co dělá. Po operaci tekla z nosu krev a měl sem 40st. teplotu. Na dýchání nosem to nemělo žádný vliv, takže zcela zbytečná operace. Nasledovalo zmenšení sliznice (septoplastika?) a to pomohlo.
jachman
hodnocení

Ucpává se jedna dírka, ta zůžená, hlavně v noci.

hodnocení

0x

Septoplastika - taky bych na to měl jít, ale nechce se mi :)
Měl bych to mít v celkové narkóze. Hospitalizace den před výkonem a pak několik dní tamponáda.

hodnocení

0x

Už to bude 25 let co mi vyoperovali nosní přepážku. Měl jsem jednu dírku úplně ucpanou. Operace proběhla v lokální anestezii, takže si jen vybavuji tlak a pak ťuknutí do misky, jak tam pan doktor pokaždé dal kousek přepážky. Pak tamponáda 3 dny a poté ještě zhruba 4 dny v nemocnici kdy mi 2x denně cosi kapali do nosu. Bylo to ve vojenské nemocnici na ORL, takže jsem si v té době vyslechl spoustu veselých příběhů od vojáků proč tam jsou. Různě zdrátovaná ústa po rvačkách...

No a teď k tomu co bude následovat po operaci.

Na každé venkovské zábavě a městské párty se pokaždé najde blb, který pozná, že jako boxer máte rozbitou nosní přepážku a bude si chtít dokázat, že je silnější.

Když se to opakuje po několikáté, je nejvyšší čas začít opravdu chodit na box.

No a pak jsou veselejší historky, kdy dětem ukážete, že vás můžou plácat do nosu vší silou a oni pochopí, že to nebolí a pak to aplikují i na své rodiče :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]