Nejste přihlášen/a.
13tis zase není taková částka, aby to bylo pro Vás "likvidační".
Nicméně platit ji nemusíte a podstoupíte klasický zákrok.
Jak moc je reálná doba rekonvalescence, to se musíte poptat toho, kdo tuto operaci podstoupil.
Ze své zkušenosti ale vím, že reálně (u jiných zákroků a také "klasickou" metodou) může být doba rekonvalescence jen v několika málo dnech (přitom "předpověď" od lékaře byla také v měsících).
Dnes tak snadné informace najít, 95% znalostí světa je volně dostupných!
Kdo vyplácí nemocenské?
Zaměstnanci:. Prvních 14 dní nemoci jim ztrátu na výdělku platí jejich zaměstnavatel. Od 15. dne nemoci začne vyplácet nemocenské dávky Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ).
U OSVČ prvních 14 dní nemá náhradu mzdu kdo vyplácet. Od 15. dne nemocenskou OSVČ vyplácí ČSSZ.
Tak, a teď už i ty chápeš logiku zdravotní pojišťovny? Ta nemá nic s tvou nemocenskou
Jo a ještě: co kdybychom nemocem předcházeli? Zaplať si to sám, pokud se nechceš flákat doma. Chtít po systému, aby hradil do koruny to, cos ty sám zanedbal?
Nevím proč počítate fetky a alkáče do stejné skupiny jako diabetiky či lidi s problémy s klouby! To už potom do té skupiny můžete počítat lidi s karpály=sám sebe, a lidi s dalšími nemocemi...
Jinak jak je v odpovědi p.Ládise- ZP hradí léčbu nikoliv "ušlou mzdu".Tzn-lékařské zákroky,pobyty v nemocnici, léky atd .A pokud chcet něco vhrazení jak nemocenské, tak i v platbě zákroků pak máte šanci - vstupte do politiky a bojujte za toto!
Handa vůbec nic nepichopila, no, kdybych nebyl diplomat, začal bych se navážet do její iq a toho, že škole moc nedala...
tak teda polopatě: zdravotní pojištění a sociální pojištění jsou dvě různé věci, je logické, že ze zákonného zdravotního pojištění se hradí pouze základní úkony, anebo velmi drahé nezbytné úkony. Zbytný nadstandard si musí každý zaplatit sám, jinak by systém zdravotního pojištění krachnul.
Prevenci a jednostranné zatížení si může každý sám řešit, já si třeba před 20 lety koupil power ball.
Všimněte si, že bohatí lidé nejsou často ani tlustý ani moc nemocní, velmi dbají o své zdraví, a to platí i naopak, ti co platí nejméně, tak vykřikují, jak by měli mít na všechno nárok a bez doplatku, ach jo. Nadto ani nevíme, zda Handa je osvč nebo zaměstnanec? Opravdu je důležité se o sebe starat, stejně jako o auto, o zvířecího miláčka.
Manželka je taxikářka OSVČ. Má za sebou oba karpály klasicky, svou činnost (řízení osobního automobilu) ani v jednom případě nepřerušila a žádné další problémy po operacích nemá. PC doma používá běžně a stále. Takže té rekonvalescenci 2-4 měsíce vůbec nerozumím a manželka také ne.
@ildika: Třeba mojí ženu operoval nějaký "lepší oddíl"
Mám 2 roky po operaci pravé ruky klasickou metodou na pojišťovnu.Doma jsem byla 2 měsíce ale dalo by se jít do práce i za 6 týdnů,já měla dosti roztahané rehabilitace. Neplatila jsem nic.Neměl by jste pak nějakou dobu v té ruce nic těžkého nosit a zvedat. 3 týdny jsem musela vše dělat levou rukou což je pro praváka problém a i naopak to tak bude. Záleží na Vás co zvolíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.