Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemoc před pohovorem

Od: footie* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den všem.

Rád bych se zeptal, jak zareagovat na "problémy" při přijímacím pohovoru. Měl jsem domluven přijímací pohovor v jistý den ráno. Přes noc se mi však udělalo zle, dostal jsem teploty, postupně jsem od večera měl problémy i s mluvením. Jelikož jsem nemohl usnout, vzal jsem si prášek na spaní. Ráno jsem se vzbudil poměrně pozdě (díky prášku), avšak bylo mi ještě hůř, takže pohovor nepřipadal v úvahu. Vzhledem k tomu, že jsem nemohl pořádně mluvit přes telefon, napsal jsem do firmy e-mail příslušnému pracovníkovi, že se nemohu dostavit (e-mail jim přišel asi 15 minut před pohovorem). Poté mi však stejně zavolali (i přes mé problémy), nějak jsem to "odchrčel", ale jejich reakce byla velmi "arogantní". Prý že jsem měl dát vědět již den předtím (což jsem nemohl, jelikož komplikace nastaly v noci a ráno). A tím rozhovor v podstatě skončil. Je na místě arogantní chování? Udělal jsem zásadní chybu (bylo mi opravdu zle - proto i ten prášek, tak nevím, jak jinak bych to řešil)? Má smysl tuto firmu ještě dále kontaktovat?

Děkuji za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

abdul*
hodnocení

1x

Bohužel smůla...Zaměstnavatel sám rozhoduje koho zaměstná.Nemoc si sice nevybírá ale jak to vypadá, když někdo, kdo má zájem o práci, není schopen dorazit ani na pohovor.Je to stejné jako, když někdo nastoupí do zaměstnání a onemocní hned druhý den...přínos pro firmu žádný a jenom z toho koukají náklady..

Prostě smůla :(

lidus*
hodnocení

0x

Manžel který v práci pohovory a výběrová řízení dělal říká, že není vaše povinnost se dostavit ale můžete si být jistý, že vás nepříjmou.

diamantovymagnat*
hodnocení

0x

jelikož mám zkušenosti s vedením pohovorů "z druhé strany", tak upřímně: nedivím se jejich reakci.

pohovoru se většinou účastní více lidí ze společnosti (firmy), a pokud se jedná o obsazení atraktivního místa, tak je časový harmonogram s jednotlivými uchazeči naplánován na minuty. příště je opravdu lepší kontaktovat firmu den předem, s tím že na vás něco vlezlo a že nevíte jak na tom budete, tak jestli není možnost jiného termínu. jako v realitě, nemá smysl nekomunikovat... oni opravdu nemůžou čmuchat, že pan xy má zrovna teď kašlíček, tak to uděláme za týden znovu...

na druhou stranu kontaktujte je znovu, vysvětlete situaci, s tím že vás to velmi mrzí a chápete jaké komplikace jste jim mohl způsobit, je tady šance, že si z původních uchazečů nevybrali. i když malá, ale šance tu je...

e-mailem, ne telefonem, ještě v nich může být zapšklost a písemně vás do ... nepošlou

footie*
hodnocení

Díky za radu. Ale to kontaktování předem nebylo dost dobře možné - jak říkám, "komplikace" začaly večer (v noci), takže jsem již nikoho kontaktovat nemohl (a pokud bych poslal mail, došel by jim téměř ve stejnou dobu jako když jsem ho poslal ráno).

diamantovymagnat*

to že by ho četli až ráno není docela jisté, existují i mobilní telefony, na kterých si můžete přečíst e-mail kdykoli i když máte vypnutý počítač. nehledě na to, že vždy se můžete podívat, kdy a v kolik hodin vám byla e-mailová zpráva odeslána...

footie*
hodnocení

Přišlo mi to právě takové nestandardní odeslat zprávu například v 0:30. Takže příště raději odeslat mail například v tuto dobu než ráno?

Priste hlavne uz radeji na ten domluveny pohovor prijit.

footie*
hodnocení

Tak jistě. Byla to nečekaná situace a aspoň jsem se poučil z vlastních chyb.

pt®

Víte co, řekněte si, všechno zlé, je pro něco dobré. Možná na vás čeká místo jinde. Co se stalo, stalo se. Nemoc nikdo nečeká plánovaně. Tak ať máte zdraví a štěstí příště. PT /stařenka/

fany08*
hodnocení

0x

Stát se to může každému, já v den pohovoru náhle onemocněla, opravdu jsem se nemohla vzdálit na krok z domu. Půl hodiny před schůzkou jsem jim zavolala a oni mi řekli, že se nic neděje, že se ty pohovory stejně zrušili. Takže bych tam šla zbytečně. Jednou jsem měla dva pohovory v jeden den, jeden z nich jsem musela odmítnout a ten na který jsem pak přišla, tak tam mi milá paní šéfová řekla, s kterou jsem mluvila po telefonu, že vůbec neví, že by si se mnou domlouvala schůzku. Buďte v klidu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]