Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kterou část jižní Moravy byste vybrali?

Od: hruskass odpovědí: 33 změna:

Dobrý den, mám možnost se odstěhovat na Moravy..Je mi 43 let. Celý život pracuji...v zahraničí..i tady v Čechách.. Žádná dovolená, žena..ani děti...Stále jsem se snažil vydělávat peníze abych postavil dům pro podnikání...Je veliký..ale až do dodělám...nebudu mít chuť podnikat... Už také vidím..že starý lidé nestačí na velký dům...

Hraju si proto s myšlenkou..že se na vše vykašlu prodám co mám \a je toho opravdu dost..\ a nechám si postavit roubenku..někde u lesa...trošku stranou od lidí..kde jsou kopce...lesy... Trošku bych pracoval...ale už podstatně méně,, a užíval si klidu.. a dělal co by se mi líbílo..

Líbí se mi Morava...nikdy jsem tam ale pomalu nebyl..ale vždy jsem k ní tíhnul...líbí se mi i nářečí.. zpěv...víno.. Takže mě napadlo... Ivančice, Znojmo, Mikulov, Kyjov, Uherské Hradiště..

...Moravu neznám...kam by jste mi pomohli nastěhovat?

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudis*
hodnocení

12x
Ono asi všude v ČR nejen Morava bude dobře ...spíše záleží na lidech co budou okolo a hlavně ten les aby časem ještě byl ...ono spíš záleží na kam vás to táhne aby jste časem neřekl že o pár km je lépe ...půjčit si karavan a objet místa kde by se zdálo být fajn pro život Načichnout atmosféru a sám si říct JO TO JE ONO MISTO PRO ŽIVOT
hop®

To asi vůbec není špatný nápad, karavanem si projet různá místa a teprve potom si vybrat a rozhodnout se, kde člověk hodí kotvu... *palec*

break
hodnocení

5x

Přestěhoval bych se někam ke Znojmu na dědinu. Sezóně se dá pracovat na vinicích v Rakousku, do Vídně je to kousek a vše potřebný je ve Znojmě. Místa jsou tu hezký a vína je tu dost na obou stranách čáry.

hop®
hodnocení

4x

Nevím, proč se Ti chce zrovna na Moravu, já bych asi volil spíš Jižní Čechy, to vínko se tam dá dopravit, i vinohradu by se tam někde jistě dařilo. Ale jestli Morava, volil bych asi něco okolo Pálavy, podle mne je to jedna z nejhezčích moravských lokalit - a k vínku také není daleko... :)

kepler*
hodnocení

4x

Jsem sice rozený moravák, ale na tu jižní bych nešel. Jsem postižený horami a na jižní Moravě žádné pořádné nejsou, takže jsem zakotvil na Valašsku. To bylo nejlepší rozhodnutí mého života, lidi tu jsou fajn. Ne moc bohatí, ale vřelejší.

liska5

Souhlas! Já jsem zase z Čech a propadla jsem Jeseníkům. Na roubenku klidně Nízký Jeseník,. I ty Beskydy a Odeské vrchy jsou fajn, žila jsem v Ově.

V létě na jižní Moravě je sucho a hic!

liska5

...Oderské...

smode*
hodnocení

3x

Dobrý den. Morava stojí za to všude. Osobně preferuji Ivančicko kde se žije velmi dobře. Například v Moravských Bránicích stojí jedna velmi pěkná roubenka na kopci kousek pod vlakovou stanicí a s parádním výhledem...

liska5
hodnocení

3x

Z měst Znojmo, z vody Vranov n. Dyjí, z vršků Pálavu, za Zámků Lednici a Jaroměřice.Tady jsou ale spíš vinice. A pokud tak lesy takové sušší křovinaté. Les na roubenku? Možná ještě jih Vysočiny někde u Pernštejna. Nebo volte Českou Kanadu - Slavonice, Landštejn. Já být Vámi, tak to projedu jedno léto, a usoudím.

.

inspa*
hodnocení

3x

Bílé Karpaty, zatím stále zaplaťpánbůh zapomenutý kraj s neuvěřitelnou přírodou, kopce (spíš už hory), lesy a louky na kterých se stále kosí kosou. Zmíněné Mikulov, Znojmo, UH - to je spíš už Disneyland dnes. ( mapy.cz/...)

hodnocení

2x

Z nabízeného Znojmo nebo Mikulov.

break

Mikulov je hrozná pr*del

jezevec*
hodnocení

2x

Vybral bych si moji oblíbenou vesničku Pavlov nad vodní nádrží Nové Mlýny. Jedno z nejhezčích míst v Česku, mrkni na streetview, fakt to stojí za to!

joudic*
hodnocení

2x
me je uz skoro stejne a nejkrasnejsi cast moravy a vubec cr je jihovychodni asie

hodnocení

2x

Na Moravě je krásně, pokud nemáte souseda kreténa. Ale ti jsou v celém světě.

Spíš je na vašem uvážení, co vás baví a k čemu budete mít blízko. Někdo rybaří, někdo chodí po horách. Od toho se musíte odrazit. Taky si uvědomit, že vyloženě samota pro starší lidi není to nejlepší.

Nářečí na Moravě se liší po cca. 20ti km.

Stran Slovácka - moc si po horách nepochodíte.Trochu výš je Radhošť - tam je krásně, jen nemám rád ty klikaté silnice. Ale třeba Frenštát pod Radhoštěm se mi jako městečko moc líbilo.

hodnocení

2x

Na jižní Moravě jsem se narodila a žiju (asi 10-15 km od Pálavy). "Sucho a hic", jak psali výše, tady v létě bývá, na zimní radovánky můžete zapomenout (letos jsme tu měli sníh asi 3 dni, jen hodně malou vrstvu). Podle mě to obecně platí pro nížiny v ČR; zde je to možná trochu výraznější. Mně se tady každopádně líbí a podnebí mi také vyhovuje.

Pokud bych se někam stěhovala, určitě bych si zjistila, jak je to tam s kriminalitou (i tou drobnou), prostitucí apod.

doplněno 25.03.21 23:50:

Teď se dívám, že vás lákají lesy a kopce. My tu máme spíš suché stráně a skály (popř. obdělanou půdy - pole, vinohrady, sady). Lesů je zde velice poskrovnu. Možná by se vám líbilo někde v oblasti Chřibů? To je velmi krásná oblast.

retrd

oblast Hřibů? kde to cca je?

veronica
hodnocení

2x

Pokud máte rád klid, tak co nejdál od vinic. Střílí se v nich z plynových děl od srpna do října. Je to jako válečná zóna.

hodnocení

1x

Kroměříž. Je tam krásně a kdysi jsem se seznámil s krásnou holkou odtamtud.

hodnocení

0x

Morava je moc hezká.

Mě se líbí Kobylí. Ale co se líbí jednomu nemusí sedět druhýmu..

Jen ta roubenka mě tam nějak nesedne. Navíc teď ti ji už ani nepovolí postavit. Jedině falešnou.

hodnocení

0x

Já osobně bych měnil Jižní Čechy jen za Hanou.Z Hané-PV jsem přišel do JH takže by to bylo teď přesně opačně. JInak - jedině jih-ať již čechy nebo morava!

Jen těch kopců kdyby tady bylo víc...a větších. Potom by to byl úplný ideál.

hodnocení

0x

Já bych brala Hluk a okolí, Uherské Hradiště. Manžel tam má rodinu, jsou tam milí a velmi srdeční lidé, je to jak jiný svět...

senior
hodnocení

0x

Vyberte místo se svojí budoucí paní. Ať tam chce i ona. Leda, že byste se našli a ona už tam žila, má už kořeny. Což není marné, aby tam měla v blízkosti rodinu a známé. Lépe zapadnete a sžijete se, pomocná ruka se najde.

Moc stranou také ne - děti do školy daleko.

hodnocení

0x

já osobně bych bral život u moře

na jižní moravě mě lakala jevíšovka a okolí

Na jižní Moravu údajně zasahoval v pradávných dobách Jadran. Škoda že se stáhl...

ano je to jedná z obci kde žili lidé z byvalé jugoslavie dneší chorvatsko

více informaci tady moravstichorvati.cz/... a také doporučíjí dokument moravští chorvaté zrazení národ jak jsme se v munulém režímu k ním záchovali

O moravských Chorvatech vím; pokud je mi známo, bývalý režim se k nich nechoval zrovna pěkně, mj. kvůli spolupráci části z nich s nacisty. No, bylo to složité.

doporučují ténto dokument csfd.cz/...

od té doby se o moravské chorvaty zájímam

zwiki*
hodnocení

0x

Všude je krásně.Jen záleží na lidech a sousedech.Bydlím v Havířově a radši bych se odstěhoval/kdybych mohl/ do Kýjova nebo Písek.

Kyjovsko už není, co bývalo před 30ti léty...

hodnocení

0x
Tady nic není, je to taková placka, žádný kopeček. V létě horko a sucho, v zimě mokro a žádný sníh. Mám to projeté křížem krážem na kole a jestli chcete kopečky, musíte víc nahoru-Chřibsko. A jestli chcete kopce, tak Bílé Karpaty, nejblíž mam Javořinu, ale i tak to dá z Hodonína na kole 160km s převýšením sotva 2000metrů. Pak už jedině Valašsko, Beskydy, tam se dá na stejné trase nastoupat podstatně více. Sám pocházím z Valašska a myslím, že se tam na důchod vrátím. Víno tam ale neroste, zato kořalka teče proudem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]