Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cervene krvinky

Od: veras odpovědí: 6 změna:

Dobry vecer, byla jsem na preventivce, kde mam cervene krvinky 5,2 , je to duvod k obavam?
mam jich vic a ostatni hodnoty v obrazu normalni a hemoglobin v norme 140
Je nejaky duvod k obavam? Tento stav mam jiz asi druhy rok, jsem zena

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

"..., že to je ještě úplně fyziologický (nález) 4,6 ± 0,7. Choroby, které zvyšují krvinky, zvyšují i hemoglobin."

Já tomu rozumím tak, že nález je ± v normě. Přičtete-li 0,7 k 4,6, vyjde 5,3. A Váš nález je 5,2. Kdyby šlo o některou nemoc, při nichž se zvyšuje počet červených krvinek, byl by vyšší i hemoglobin, který je u Vás v normě.

Myslím si, že můžete být klidná, vyšší počet krvinek mohl být náhodný > možná ovliněn nedostatkem tekutin, ... Ale pro jistotu ještě zavolejte své lékařce.

hodnocení

1x

Pokud by byl "duvod k obavam", už by s tím váš lékař za dva roky něco udělal.

hodnocení

0x

A to Vám lékař, u kterého jste byla na preventivní prohlídce neřekl, jestli máte důvod k obavám? Nebo si opravdu myslíte, že tady na poradně, kde nejsou lékaři a nikdo Vás v životě neviděl a nezná Váš zdravotní stav, bude vědět víc, než Váš ošetřující lékař? *co*

veras
hodnocení

Doktorka mi rekla , ze to je jeste uplne fyziologicky 4,6 +/- 0,7 , choroby ktere zvysuji krvinky zvysuji i hemoglobin

Veras, já tomu vůbec nerozumím. Asi jsem pochopila proč se tady ptáte. Možná jste také nerozuměla tomu, co Vám doktorka řekla. Já být na Vašem místě, tak jí řeknu, aby se mnou mluvila polopaticky, že tomu co říká nerozumím.

liska5
hodnocení

0x

Příště se víc napijte vody. Krev se naředí a v tom čtverečku pak napočítají nižší číslo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]