Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak se kontroluje v bance občanský průkaz když chci vybrat peníze. Jakože zkontrolují podpis a fotografii, aspoň? Díky předem.
Podpis není kontrolován dle vzoru na občanském průkazu. Podpis je kontrolován dle podpisového vzoru uloženého v bance. Doporučuju, Udělat si takový podpisový vzor v bance, aby to byl podpis křestním jménem i příjmením.
Co se táká kontroly totožnosti, tak bankovní úředník by měl požadovat při transakci to, aby si klient banky na chviličku sundal roušku.
Podpisový vzor se ještě používá? To jsou věci. Já nejsem schopný se 2x podepsat stejně, takže jsem svoji banku od roku 2005 nenavštívil a vše řeším online.
A nic nedostaneš. Protože každé bance musíš požadavek na výběr vyšší částky ohlásit obvykle den předem. Výši té vyšší částky si snad banka určuje sama a je obvykle v řádu vyšších desetitisíců, popř. nižších statisíců korun. Zároveň se při těchto vyšších výběrech ověřuje totožnost vybírajícího.
Nejste autorem dotazu : Muze nekdo vybirat z meho uctu penize? Pokud znáte něčí podpis a chcete mu na jeho OP vybrat prachy, tak to nedělejte. Jsou vyšší tresty a stejně se na to přjde.
No já teda koukám! Když jdu do České spořitelny, kde mne u výběru znají jako staré boty, tak vždycky musím vytáhnout OP a vždycky se musím podepsat a to jim dávám svou kartičku, s bankovní identitou účtu, ze kterého vybírám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.