Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se v bance kontroluje občanský průkaz?

Od: bauerlukin® odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak se kontroluje v bance občanský průkaz když chci vybrat peníze. Jakože zkontrolují podpis a fotografii, aspoň? Díky předem.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

5x

Porovnaj fotku s tvým ksichtem a jestli občanka vypadá normálně. Nic víc nečekej.

Jaký podpis? Jestli máš podpisový vzor stejný jako podpis v občance tak to "neni zrovna moc chytrý" *smich*

hodnocení

5x

Podpis není kontrolován dle vzoru na občanském průkazu. Podpis je kontrolován dle podpisového vzoru uloženého v bance. Doporučuju, Udělat si takový podpisový vzor v bance, aby to byl podpis křestním jménem i příjmením.

Co se táká kontroly totožnosti, tak bankovní úředník by měl požadovat při transakci to, aby si klient banky na chviličku sundal roušku.

Podpisový vzor se ještě používá? To jsou věci. Já nejsem schopný se 2x podepsat stejně, takže jsem svoji banku od roku 2005 nenavštívil a vše řeším online.

hodnocení

3x

Nene, jen přijdeš do banky, řekneš já jsem Jan Novák a chci ze svojeho účtu vybrat milion.

A nic nedostaneš. Protože každé bance musíš požadavek na výběr vyšší částky ohlásit obvykle den předem. Výši té vyšší částky si snad banka určuje sama a je obvykle v řádu vyšších desetitisíců, popř. nižších statisíců korun. Zároveň se při těchto vyšších výběrech ověřuje totožnost vybírajícího.

Nepochopil...

mojejmeno
A ještě doložit kupní smlouvy na co ty prachy chcete, po mě to chtěli u fiobanky když jsem chtěla vybrat 20 tisíc, ale bankomat to dal bez keců.

hodnocení

1x

Když přijdu do banky, tak po mně nechtějí žádná čísla účtu, jména nebo podobně - jenom OP. Vše ostatní si podle něho najdou.

hodnocení

1x

Nejste autorem dotazu : Muze nekdo vybirat z meho uctu penize? Pokud znáte něčí podpis a chcete mu na jeho OP vybrat prachy, tak to nedělejte. Jsou vyšší tresty a stejně se na to přjde.

hodnocení

0x

No já teda koukám! Když jdu do České spořitelny, kde mne u výběru znají jako staré boty, tak vždycky musím vytáhnout OP a vždycky se musím podepsat a to jim dávám svou kartičku, s bankovní identitou účtu, ze kterého vybírám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]