Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlídání na nemocenské strážníky doma

Od: regina* odpovědí: 9 změna:
Byli jsme již zvyklí,že na nemocenské může přijít kontrola,ale že by ochránci zákona to řešili to je novinka.Trochu netradiční.Jak mohou vědět,když bude mít někdo povolenou vycházku na 2 h.na nákup potravin a léků do lékárny,když žije sám?Jsem po operaci kyčle a neumím z postele hned vyskočit,pokuď chvíli ti strážníci nepočkají.Jakákoliv nemoc už se bude trestat a říkat že to je neposlušný čin podle ministra?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Přečti si tu zprávu ještě několikrát.

Já to chápu tak, že lidi kteří mají izolaci nebo karanténu kvůli kovidu (ti asi těžko budou mít povolené vycházky) teď bude moct kontrolovat i policie. Takže ty po operaci kyčle můžeš v klidu ležet.

senior
hodnocení

2x

Policie bude dostávat seznamy od hygienických stanic. Jedná se o covid.

blesk.cz/...

hodnocení

0x

Nevím, kde jste vzala informaci, že "...na nemocenské může přijít kontrola,ale že by ochránci zákona..."

Osobně si myslím, že jste si to spletla s kontrolou při karanténě,. což je něco jiného.

Jak mohou vědět,když bude mít někdo povolenou vycházku na 2 h...jak ví zaměstnavatel, nebo cszz, že máte při nemocenské vycházky?

Nebo hledáte problém, kde není?

regina*
hodnocení

Každou chvíli se tady v zákonech něco mění a pokuď člověk nesedí každý den u internetu, tak není úplně v obraze.Proto jsem se chtěla zeptat,jak to u nemocenské funguje nyní, protože si potřebuji někdy nakoupit potraviny a léky.Dříve mne pomáhal nákup nosit syn,ale už nežije,byl obézní a měl cukrovku,tak ho v nemocnici už nezachránili.

Je smutné, když odejde syn.

Vy ale nezjišťujete stav s kontrolou, hned špatně píšete o kontrolách, které nikdo nikde nezmínil.

Musíte poslouchat a číst novinky pozorně.

ladis*

Spíš doporučuji nečíst noviny ani novinky. Lidé z toho už blbnou.

Ladis, musí číst novinky, jinak je člověk zaostalý.

ladis*

Kdysi hodne davno jsem si tohle take myslel, uz ne, spousta vysoce inteligentnich lidi davno necte novinky ani nesleduje politiku, je to cista ztrata casu.

A pro seniory zmirajici na koronu doporucuji Hnizdila na Hausbotu

To uz jsem rikal pred pul rokem, ze vetsina z tech co umreli tak umreli primarne na stres (a jeho vliv na organismus) a ne na "nemoc".

jirib
hodnocení

0x
Buďte v klidu,jsou vidět občas na silnicích,ve městě vůbec...na lítání po adresách nemají čas.
Nevěřte všemu,co slyšíte v tv nebo čtete na Novinkách.
Hamáček,Blatný ani Babiš vůbec neví,jak to chodí venku na ulicích.
Přijeďte se podívat do Kvasin,jak se shlukují pracující,kouřící kde se dá.
Mám papír na projetí tří krajů...ještě jsem ho nepoužil...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]