Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muze nekdo vybirat z meho uctu penize

Od: zdepa odpovědí: 15 změna:

Pokud napodobi muj podpis kterej mam napsanej na obcance kdyz zna cislo uctu?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

23.03.21 12:20
hodnocení

3x
Ne
eman
Jste si jistý? Při výběru částky pod 1000 euro v přepočtu může někde postačovat podpisový vzor bez předložení OP.

eman
hodnocení

2x
Vy máte opravdu stejný podpis na občance jako na vzoru v bance? To si docela zahráváte, doporučuju změnit.
zdepa
hodnocení

Já nevím, jestli jsem ten vzor vůbec dával. To se dává při každém založení bankovního účtu nebo to je dobrovolné?

Jinak, samozřejmě že ty podpisy jsou rozdílné.

eman
To záleží na bance, někde už vám dají vybrat mezi podpisovým vzorem nebo předložením OP i při podlimitnim výběrem. Při výběru nad 1000 euro je potřeba předložit OP vždy.
jenda22
Vzdy pozaduji osobni doklady. Jinak by rucili za vzniklou skodu z duvodu neovereni totoznosti.
eman
jendo22 nemáte pravdu. Opakuji - v případě hotovostního výběru pod ekvivalent 1000 euro a současně má klient v bance podpisový vzor, který bude souhlasit tak není nutné předložit OP.
Eman: Můžete napsat, která banka to takto má? Sám jsem pracoval v minulosti ve dvou bankách a bez ověření totožnosti kromě vkládání peněz na účet nešlo nic. Podpisový vzor slouží spíše jako takové doověřování, ale pracovníci bank nejsou žádní experti na podpisové vzory a těžko by někomu vydali peníze jen na podpisový vzor. Krom toho mě ještě napadá, který klient by s tím vlastně souhlasil.

senior
hodnocení

1x

A jak se dotyřný ztotožní? Copak ho přepážkový pracovník zná?

Vždycky předkládá občanku, pas.

Tedy na poště. Kde to máte ten účet?

hodnocení

1x

Teď jsem odpovídala do podobné otázky a nestačím tady žasnout. Asi teda bude záležet na bance. Já jsem u Č. spořitelny a tam sedí v kase člověk, který je tam zaměstnaný hodně dlouho. Já jsem v té bance klientem 12 let a chodím vybírat docela často a on mne za ty roky velmi dobře zná. Vždycky musím ukázat OP a vždycky se podepisuji tak, jak jsem celý život zvyklá. Podepisuji na tom jejich elektronickém přístroji. Jednou mi to dokonce vrátil a chtěl abych se podepsala znova a to mne zná a ví, že to jsem já. Ale tohle se teda stalo asi před 5 lety, tak možná je to dneska už by to po mně nechtěl. Ale bez OP a bez podpisu by mi teda nedali ani kačku. Ale je fakt, že chodím vždycky vybírat větší částku v cizí měně. Tak jestli to nemá vliv.

hodnocení

0x

Pokud někdo dokáže důvěryhodně napodobit Váš podpis, tak bez problému. A do určité častky k tomu ani nepotřebuje tu občanku. Mít podpisový vzor shodný s běžným podpisem je čirá zoufalost *zed*.

hop®
hodnocení

0x

Asi záleží na tom, kde ten účet máte. Když jsem šel naposledy (už je to nějaký "týden" zpátky) vybírat na pokladně hotovost, nepotřeboval jsem doklad totožnosti. Stačilo jen nadiktovat číslo účtu a potom potvrdit transakci přes aplikaci v mobilu. Ale Raiffka byla v zabezpečení účtu vždy o krok napřed...

kimbert*

Ano,nepotřeboval jste doklad totožnosti,ale aplikaci banky,ale do aplikace jste se dostal zase jen pomocí pinu,nebo otiskem prstu,což vlastně nahrazuje občanku,nebo jste apku otevřel jen tak?Tazatel má dotaz na výběr bez autorizace .

hodnocení

0x

Kimbert, tak tomu bych věřila, ale tomu, že si nakráčím do banky a tam jim nadiktuju číslo účtu a slovy udám nějaké jméno, které si oni nebudou chtít ani ověřit a klidně mi z toho účtu vysází na stůl peníze, tak jestli je tohle možné, tak to bych si raději nechala peníze pod štrozokem, protože tam by byly v daleko větším pbezpečí. V dnešní době všechny banky dělají všechna možná opatření, aby se k účtu nedostal cizí člověk a pak by oni sami u přepážky klidně sázeli peníze na pult tomu, kdo si řekne, bez nějakého bezpečného ověření totožnosti? *zmateny*

joudic*
hodnocení

0x
bez dokladu totoznosti ne.. byl jsem vybrat 2x za cely zivot, a mam takovy rozevlaty umelectejsi podpis, ze poprve jsem se podepisoval asi 3x, a podruhe jsem po nekolika neuspesnych pokusech musel k bankerce to znovu podepsat do systemu, a i pak mi vzali az druhy podpis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]