Nejste přihlášen/a.
Pokud napodobi muj podpis kterej mam napsanej na obcance kdyz zna cislo uctu?
Já nevím, jestli jsem ten vzor vůbec dával. To se dává při každém založení bankovního účtu nebo to je dobrovolné?
Jinak, samozřejmě že ty podpisy jsou rozdílné.
Teď jsem odpovídala do podobné otázky a nestačím tady žasnout. Asi teda bude záležet na bance. Já jsem u Č. spořitelny a tam sedí v kase člověk, který je tam zaměstnaný hodně dlouho. Já jsem v té bance klientem 12 let a chodím vybírat docela často a on mne za ty roky velmi dobře zná. Vždycky musím ukázat OP a vždycky se podepisuji tak, jak jsem celý život zvyklá. Podepisuji na tom jejich elektronickém přístroji. Jednou mi to dokonce vrátil a chtěl abych se podepsala znova a to mne zná a ví, že to jsem já. Ale tohle se teda stalo asi před 5 lety, tak možná je to dneska už by to po mně nechtěl. Ale bez OP a bez podpisu by mi teda nedali ani kačku. Ale je fakt, že chodím vždycky vybírat větší částku v cizí měně. Tak jestli to nemá vliv.
Asi záleží na tom, kde ten účet máte. Když jsem šel naposledy (už je to nějaký "týden" zpátky) vybírat na pokladně hotovost, nepotřeboval jsem doklad totožnosti. Stačilo jen nadiktovat číslo účtu a potom potvrdit transakci přes aplikaci v mobilu. Ale Raiffka byla v zabezpečení účtu vždy o krok napřed...
Kimbert, tak tomu bych věřila, ale tomu, že si nakráčím do banky a tam jim nadiktuju číslo účtu a slovy udám nějaké jméno, které si oni nebudou chtít ani ověřit a klidně mi z toho účtu vysází na stůl peníze, tak jestli je tohle možné, tak to bych si raději nechala peníze pod štrozokem, protože tam by byly v daleko větším pbezpečí. V dnešní době všechny banky dělají všechna možná opatření, aby se k účtu nedostal cizí člověk a pak by oni sami u přepážky klidně sázeli peníze na pult tomu, kdo si řekne, bez nějakého bezpečného ověření totožnosti?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.