Bude se blížit konec března, a tak je třeba myslet i na lidi, co mají zahradu mimo okres. Začíná zahradnická sezona, a je třeba postřik stromů proti chorobám, je třeba stromy ostříhat, vinná réva měla být ostříhaná už dávno, skleník měl být už taky ošetřen...atd.V domě máme také keře ze zahrady, na přezimování, od poloviny února je nikdo nezalil, na zahradě mám stále zabalené keře do chvojí, aby neomrzly...nutno dát pryč. Je to náš soukromý dům po rodičích s velkou zahradou, na které je teď spousta neodkladné práce, která nám tam stojí. Musím tam jet, jinak nám vzniknou veliké škody. A vláda chce držet lockdawn mezi okresy i nadále. Lokace je na pomezí Karlovarského a Ústeckého kraje, a tak přejíždím okres z Plzně kvůli komplikované mapě 6x, i když je to jen 60km. Celou dobu, všechna optření dodržuji, ale teď už tam opravdu musím, protože jinak mi tam vznikne škoda za desetitisíce Kč, kterou mi vláda neuhradí. Takto jsou na tom i další majitelé zahrad. Budu na konci světa ,kde rozhodně nemůže dojít k nakažení...Takže ve formulářích na cestu by měla být i možnost, "Nutné ošetření rostlin"...ne jen zvířat. A nebo zákaz mezi okresy povolit, pokud jedete na vlastní nemovitost..Nebyl jsem tam od vánoc...takto to opravdu nejde...Takže..co napsat do formuláře, abych tam přes těch 6 možných kontrol projel..?Dorazilo mě vyjádření v televizi, že vláda nemůže nikomu zakázat odcestovat např. na Maledivy, protože to odporuje Listině základních práv a svobod, ale já , jako vlastník nemovitosti v jiném okrese, tam nemůžu? To listině práv a svobod nevadí?12.000tis km cestovat můžu, ale 60km nemůžu?Opravdu si nemyslím, že tohle je právně v pořádku.Takže jakékoli škody, které kvůli tomu, že tam nemůžu nastanou, chystám se chtít po vládě, a měli by to udělat všichni.V ústavě je jasně napsáno, že soukromý majetek je nedotknutelný, a nikdo vám nesmí bránit ho užívat, a navíc je tam i povinnost se o svůj majetek řádně starat.Je to často i využíváno u vybydlených nemovitostí, kde majitelé dostávají pokuty, že se řádně nestarají...a teď je v tom majitelům naopak bráněno..!
Ja bych to osobne neprozival. Vytiskl bych si vypis z katastru plus cestne prohlaseni a jel bych. Pokud clovek nenarazi vylozene na blbce tak v tom nevidim problem..
No,pokud Váš největší problém v těchto sr...ách je zahrada,tak si toho važte a buďte šťastný. Se koukněte kolem sebe,kam všude lidi nesmí,jsou omezeni v práci,ve všem. Proti nim je zahrada prkotina. A mmchdm,i přes kontroly se projet dá,najděte si rozumný důvod (jiný,než péče o zahradu) a jeďte.
nunici, je to Váš názor, nikdo Vám ho nemůže upřít. Já na to zapomenu, ale zkuste se k této diskuzi vrátit za měsíc, zdali to bude tak, jak si to myslíte.
Děkuji.
Vloni byly taky volby, i když byl Covid.
namorb
Pokud někdo žije v domku, omezení nevnímá, pokud v bytovce, a nemá nikde nic, tak je mu to taky jedno...
Ale pokud máte na starost rodinný dům se zahradou, a 2 měsíce jste tam nebyl, tak je to obrovský problém...
proc, Protoze si chce poplakat. Hleda svou bublinu.
kazdy s iq>95 si umi poradit...
Upozornění od sys hejkal 23. 03. 2021 05:45:15
!Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.
namorb
Byl jsem tam na začátku února, zkontroloval, zalil, a ošetřil zazimované rostliny, které jsou přes zimu v domě...Pak přišly ty velké únorové mrazy, a to nemělo cenu tam jezdit, protože jsem věděl, že to cca další 3 týdny vydrží...Týden před uzávěrou jsem nemohl kvůli nemoci, chtěl jsem jet další týden...to už bylo na hraně !
Jenže to už si pánové nahoře vymysleli uzávěru okresů, a mě tam drahé keře v podkroví usychají už čtvrtý týden...nejsou to rostliny, které koupíte na každém rohu, ale dost drahé a u nás málo dostupné, které tam i množíme...agro lhůty se nedají posunovat. vše se musí dělat v to správné roční období.
Pokud nechci porušovat zákony, ve formuláři není žádná kolonka na tuto činnost...
ladis*
A co na to beres? Nejprve pises "Nebyl jsem tam od vánoc...takto to opravdu nejde..."
Pak jsi tam bzl v unoru.
A nyni si neumis vymyslet duvod? Mas ICO? Dej si tam trvaly pobyt a zustan tam uz Jezisi nekterym lidem uz bud hrablo anebo nevedi roupama co uz.
Upozornění od sys hejkal 23. 03. 2021 05:46:38
!Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.
namorb
ladis...ano, na ten únor jsem zapomněl...ale to věci vůbec nic nemění...
Rozumně neporadíš...ale jen hledáš, jak na tazatele zaútočit..!
ladis*
Radu mas hned v postu vyse!
Ičo může vše a všude
Dej si tam trvaly pobyt.
do prohlaseni napis, ze jedes odstranit havarijni stav sve nemovitosti, nakrmit psa apod.
milion duvodu si muzes vymyslet. Pritom ty prvni dva mas beznproblemu 100% pruchozi vzdy
Je problém, aby soused vám napsal email, že máte na chalupě např. stržené tašky ze střechy, rozbité okno větrem xxxx. K emailu si vytiskněte výpis z katastru a čestné prohlášení a jeďte.
Nehledejte problém kde není.
break
O policajtech je hodně vtipů , ale zas tak blbí nejsou
id
break - jakou máte zkušenost s uzávěrkou okresů?
break
Velkou :D...cestuju jak potřebuju mezi okresama
Stačí vědět kudy jet, být připraven a nedělat z policajtů idioty a jednat s nemá narovinu. Oni můžou kohokoliv otočit nebo dělat problémy
Nainstalujte si waze, koukněte kde zrovna stojí policie a jeďte jinudy. Mějte napsaný důvěryhodný důvod. Pokud ty vaše vzácné "keře" neobsahují THC, možná jste vystudovaný botanik a nějak péči o vzácné rostliny obhájíte. Nebo musíte vypohybovat koně, případně se postarat o kočku maminky, ktera leží v nemocnici s Covidem.
Joudic, tak to není, o králiky mu nejde, ale jen o to, aby mohl pan namorb nadávat a rozčilovat se. Páč kdyby to opravdu potřeboval, tak tam již dávno jel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.