Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemoc z povolani

Od: cybero* odpovědí: 1 změna:

Dobry den,

chtel bych Vas pozadat o informace ohledne nemoci z povolani. Byl bych vdecny za jakekoliv informace, za pravni kroky ktere by mohly rozvest a zakoncit muj zdravotni pripad.

Jmenuji se Petr a pracoval jsem v Novem Jicine v Tabak a.s. a po 2 letech jsem zacal mit plicni potize a pote dostal tento zaver:

Zaver: Astma bronchiale stred. tezke az tezke s podilem atopie ale i pracovni prostredi
- jde o nemoc z povolani dle narizeni vlady 290/95, kap. III/10, kterou hlasime dne 28.4.1997

Dostal jsem ztratu na vydelku po dobu prac. neschopnosti a nasledne ztratu na vydelku po dobe pracovni neschopnosti, kterou jsem pobiral jako doplatek pri me nasledujici praci na Ceske poste. Protoze jsem mel stale dychaci potize odjel jsem v r. 1998 do USA na jih Floridy, coz byla lazen pro me plice a tudiz jsem prerusil doplatek za ztratu na vydelku. Vratil jsem se tento rok zpet do CR a mam znovu problemy s dychavicnosti, coz me neprekvapuje a protoze jsme stat EU, jedu tento mesic do jizniho Spanelska protoze je tam podobne (stejne) klima jako na FL. Samozrejme v dobe svetove krize nevim me budouci vyhlidky a praci ve Spanelsku tudiz se chci informovat a zjistit vsechny moznosti, klady, zapory soudnich vyloh atd zrejme s Tabak a.s. Kutna Hora, protoze Tabak a.s. Novy Jicin byl asi 10 let zpatky zrusen, resp. vyroba byla presunuta nekam na vychod z financnich duvodu, ci pozadovat financni nahradu(y) po samotne Philip Morris pod kterou tahle tabakova firma spada.

Konkretne :
- bolest zpusobenou skodou na zdravi
- ztizene spolecenske uplatneni
- ucelne vynalozene naklady spojene s lecenim

Dekuji za odpovedi Petr

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

8976*
hodnocení

0x

Ve vašem případě bych si najal právníka jelikož zřejmě půjdete do soudního sporu s PM? Mám dojem že pokus o vytřískání co největšího finančního obnosu bude zřejmě po 13 letech poněkud nejistý, pokud nedošlo k rapidnímu zhoršení zdravotního stavu, jehož posouzení nebude zřejmě otázkou hodin nebo dnů...a doplatek za ztrátu výdělku pobíráte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]