Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám vždy čas

Od: luci987 odpovědí: 9 změna:

Ahojte, potřebuju poradit s kamarádkou. Mám ji ráda ale poslední dobou se hrzoně uráží a nechápe že nemám čas vždy,jak si řekne. Snažím se ji vyhovět a věnovat se ji ale někdy to prostě nejde. Třeba jednou se urazila,že jsem s ní nešla ven. Nebyli jsme domluvené předem ani nic podobného, měla jsem rodinou oslavu a ona to veděla,že budeme slavit a nebudu mít čas. Asi ve 3 odpoledne mi napsala jestli bych neměla čas alespoň na chvilku, tak jsem ji slušne napsala,že se omlouvám,že slavíme až do večera, ale další den mám čas celý den a mužeme se sejít. A ona se na mě hned naštvala,že nějáká její jiná kamarádka ma taky oslavu a čas si našla a že by to udělala taky. Nejednalo se o nic, co by nepočkalo. Chápu,že se chtěla svěřit nebo si pokecat .Samozdřejmě, pokud by se jednalo, že by šlo o zdraví, někdo ji umřel apod. bych se z oslavy utrhla.Tohle fakt nechápu proč.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x

Zdravím. Opravdová kamarádka by respektovala nedostatek času, či jiné zájmy.. Pokud to nechápe a uráží se, je to její problém. Prostě nefungujete na zavolání. Buď to pochopí nebo ne.

hodnocení

9x

To není kamarádka, ale obyčejná vyčůraná manipulátorka. Tak se podle toho zařiď.

frein
hodnocení

4x

Zdravím,

přátelství je i o pochopení toho druhého. S jednou bývalou spolužačkou jsme na sebe jednu dobu neměly čas, já potom začala studovat, ona pracovat, když už jsme si napsaly, tak odpovídala po několika měsících jenom "Ahoj" a nechápala, že já nemám čas, když ho měla ona. Jednou mi takhle napsala v období zkoušek, já ji odepsala, že na komunikaci v tomhle stylu nemám čas, že se ozvu, až budu mít po zkouškách... Asi se urazila, už jsme si nenapsaly a odebrala si mě z přátel na FB. Promluvte si a případně nechte to holku "jít," najdete si jiné kamarády.

hodnocení

1x
Není problém to, že se v době oslavy zeptala na schůzku. On se leckdo z "povinných" sešlostí velmi rád vypaří. Na druhou stranu slušné odmítnutí je samozřejmé respektovat. Pokud se rádoby kamarádka urazila, je to jen a pouze její problém. Vůbec bych se něčím takovým netrápil. Netřeba to ani následně žehlit nebo se dokonce omlouvat. Pokud by dotyčná toto téma sama vytáhla, jasně dát na jevo, že předem přislíbenou účast ať je to kdekoliv rušit ze zásady nebudu. Zeptej se jí, jestli by se jí líbilo, kdyby ses po chvíli s ní zdejchla, protože někdo jiný zavolá...

luci987
hodnocení

Právě,taky respektuji když nemá někdo čas vždy,když si vzpomenu. Jsme dospělé, máme toho kolikrát hodně. Jen jsem chtěla ještě podotknout,že jsem ji přistihla jak mě nahrávala na mobil a pak to pustila tomu člověku o kterém jsem mluvila.V pohodě,alespoň to ten člověk ví. Ale jde mi o princip, proč tohle někdo dělá?Můžu ji věřit?Co když jsem ji řekla nějaké tajemství, ona ho nahrála a až ji naštvu tak mě podrazí?

id

Pro takovou osobu (není to kamarádka) bych čas již nikdy neměla.

Luci, na co ještě čekáš?

@id: Líp bych to neřekl.

hodnocení

0x

No to teda opravdu nevím, nad čím přemýšlíte. To přece není Vaše kamarádka, ale někdo, kdo se k Vám chová špatně a je to podrazačka. Já bych teda nikdy nemohla považovat za kamaráda někoho, kdo by tajně nahrával co říkám, za účelem mne "potopit" u jiného člověka. To by udělala jenom jednou a naposledy. Už bych se s takovou osobou nebavila, natož abych se jí nechala vydírat.

iz*
hodnocení

0x

Luci,

to není Vaše kamarádka, je to manipulátorka. Nahráváním na mobil bez Vašeho souhlasu a vědomí (přistihla jste ji náhodou) a následným zveřejněním (přehráním další osobě) opět bez souhlasu(!) porušila zákon.

Najděte si jinou kamarádku. Takovou, která bude respektovat Vás, Vaše časové možnosti a hlavně Vaše soukromí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]