Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , chci se živit výrobou svíček , dekorací , koupelových solí a mastí z měsíčku . Zajímá mě , co musím udělat a jestli by to šlo udělat i nějak jednodušeji , než si hned stavět nebo kupovat provozovnu . Pokud si založím živnost a budu mít oprávnění na výrobu těchto věcí , bude ŽÚ vyžadovat nějaké papíry o provozovně a nebo je jim to jedno? Jak to výbec je s tou provozovnou a nebo místem podnikání? Myslíte , že svíčky a koupelové soli bych mohl dělat ve sklepě v místnosti , kde je to celé obloženo kachličkama a slouží to jako třetí koupelna? Když ji trochu upravím a dám tam vybavení , bude z toho hygienická místnost , ale někde to nahlašovat a dělat kolaudaci a revize se mi nechce . Napíši to ještě jednou podobně
Když si založím živnostenský list a budu mít jako obor podnikání výrobu svíček , solí , mastí a dekorací , budu muset doložit údaje o provozovně a nebo můžu uvést jako místo podnikání můj dům (budu mít i e-shop na mou adresu) . Chci to dělat ve sklepě , je tam čisto ,teplá i studená voda a taky mám vedle místnost , která by mohla složit jako nějaký sklad . Chci výrábět , prodávat a klidně pošlu mastě na nějaký hygienický úřad ke kontrole , zdali jsou v pořádku , ale rozhodně nechci , aby mi tam šmejdila hygiena , hasiči, stavební úřad a další lidé . Sousedy mám ty nejlepší , takže by mě ani neudali a zvuky se u toho stejně žádné nedělají
. Děkuji , přeji vám lásku a mír a omlouvám se , za tento "guláš"
Myslím si, že k uživení to rozhodně není. Protože dneska se vyrábí tolik nejrůznějších mastí a mastiček, svíček a svíčiček, mýdel a mýdélek, solí, dekorací a dalších podobných věcí, že zákazník neví, kam by sáhl dřív.
Spíš si to nechat jenom jako pěkného koníčka a mít potom pěkné originální dárky k různým příležitostem pro rodinu i pro přátele.
Nehledě na to, že výrobky, které přicházejí do styku s tělem, pokožkou, mají velice přísná hygienická pravidla. Co kdyby po vašich výrobcích někdo dostal vyrážku?
Takže hygieně, hasičům a stav. úřadu se neubráníte. Opravdu si to nechat jako zábavu.
Před pár hodinami tady někdo psal, jak si chce doma ve sklepě zařídit sekond hand. Otázka jinak dost podobná. Nejste to taky Vy? Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.