Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne,
v nadcházejícím týdnu mě čeká pracovní pohovor na místo, o které mám velký zájem a byl by to návrat k práci, kterou mám ráda a kterou jsem léta dělala. Problém je v tom, že mám za sebou docela kruté období domácího násilí a psychického týrání a toto bude první místo po ukončení pracovní neschopnosti. Tělesně už jsem víceméně zdravá, s psychikou je to horší. Prostě si pořád nevěřím, vůbec, co se týká vzhledu nebo tak celkově. Vím, že tu práci bez problémů zvládnu a bude to pro mě i velká vzpruha, ale pořád mám někde vzadu v mysli zažité, že jsem ošklivá a trapná a k smíchu. A bojím se, že ta nejistota na mně bude na pohovoru vidět a jak si toho budu vědomá, tak se budu i chovat nejistě a samozřejmě vyberou někoho jiného. Přitom profesní předpoklady mám velké, po odeslání životopisu mi během pár hodin volali a zvali mě do sídla firmy. A čím víc mi na tom získání místa záleží, tím víc se bojím, abych to tou nejistotou nezkazila a je to začarovaný kruh. Prosím, nemáte nějakou radu, jak to zvládnout?
Zkuste se soustředit na své klady, na důvody, proč stojíte právě o tuto práci a hlavně podtrhněte své profesní přednosti, zkušenosti a motivaci. A pokud Vás zaskočí nějaká nejistota, pokuste se ji "zahnat" připomínkou, že Vám "vysněná" práce pomůže překonat pocity nejistoty.
Držím Vám palce a dejte nám vědět, jak to dopadne. (-:
Přestaňte myslet na to, co bylo, pěkně elegantně se ustrojte /ne výstředně/, načechrejte si sebevědomí. Řekněte si: Jsem přece šikovná holka, něco umím a tak to musím prodat.
Nebuďte rozklepaná, nervózní, odpovídejte věcně, k tématu. Já vím, ono se to mluví, že?
Nejsem přítelem alkoholu, ale v tomto případě možná jeden opravdu malý panáček na povzbuzení by nebyl špatný. Hlavně něco, co z člověka pak není cítit. Nebo zajíst žvýkačkou. Tu pak před příchodem do firmy vyhodit.
Ono to dobře dopadne, uvidíte. Musíte si ale věřit. Jaga.
Určitě mám radu. Vyzkoušejte psychoterapii. Po psychickém a fyzickém týrání je terapie vhodný prostředek pro to, abyste se cítila lépe. Terapeut je zdarma na žádanku od praktického nebo jiného lékaře. Čekací doby "na pojišťovnu"bývají dlouhé. O terapie je zájem z nejrůznějších důvodů. Bez žádanky si soukromě platíte anebo můžete využít aktuální programy zdravotních pojišťoven - také bez žádanky.
Je vhodné si ujasnit pohlaví terapeuta - pravděpodobně žena? A věkově by Vám vyhovala podobně jako je Vám, starší, mladší? Existují terapeutické skupiny pro týrané ženy, nevím, jestli během covidu probíhají.
Terapeuti pracují aktuálně pouze online kvůli covidu - web kamerou, telefonicky, chatem.
Nabídky zdravotních pojišťoven: VZP nabízí 7000kč (10 návštěv po 700kč, nedoplácí se, jednou je možná změna terapeuta), ČPZP 5 x 500kč (doplácí se do 700kč), ZP ŠKODA - jednorázově 500kč, ZPMVČR - do 18 let 1500kč, nad 18 let 500kč, RBP, OZP, VoZP --- zatím žádné příspěvky. Více informací jsem dávala zde poradte.cz/...
Stihnout se to dá. Neteř teď měla taky nějaký těžší období a hned druhej den s psychologem komunikovala. Zkuste kouknout na mojra.cz
Hlavně nikomu nepovídejte, že si nevěříte, že ani vzhled nemáte, jak byste chtěla a že jste ze všeho nejistá. Tím sebe v těch nesmyslech utvrzujete a jim odkrýváte svá slabá místa. Co je komu do toho! To je přece minulost! Teď je teď, a jde o budoucnost. A vstupte klidně a sebejistě, hlavu vzhůru a vše bude v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.