Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před 4 dny jsem dosáhl zletilosti a otec mi dnes napsal, že tímto výživné, které dosud platil mé matce bude posílat na můj účet. Vím, že takto by to mělo být, protože výživné se platí na potomka a ne na toho, kdo se o dítě stará, ale má matka nedokáže pochopit, že ty peníze již nejsou její. Samozřejmě po dobu, kdy budu s matkou bydlet hodlám přispívat větší částkou na bydlení, každopádně nevím, jak to matce vysvětlit, protože se nechce vzdát finančního obnosu, který po dosažení 18 let již plně patří mně. Nevím, co dělat a jak jí to vysvětlit tak, aby přistoupila na tuto myšlenku, protože si myslí, že na ty peníze si nemohu ani šáhnout a vše náleží jí. Co bych měl dělat?
Neustále trpělivě vysvětlovat, že peníze od Vás dostane /možné v hotovosti na ruku/. Že se pro ni vůbec nic nezmění.
Třeba desetkrát. Není snad tak mimo, aby si nedohledala. Pokud by to nemohla pochopit, tak jestli by jí to pomohlo, tak jí ty peníze přepošlete ze svého účtu na její. Otec Vám a Vy matce.
A budete mít všichni podle sebe a Vy navíc doklad, že jste na domácnost přispěl.
Měla jsem před cca deseti lety stejný "problém". A protože jsem tušila, že 18letý syn netuší ( ani nemůže) kolik vše stojí, dohodli jsme se na jeden měsíc, že budeme hospodařit spolu. Vzala jsem svou výplatu a on "své" výživné od otce a stejnou částku i ode mne a udělali dohodu. Nájem napůl, platby (voda, plyn, elektřina) napůl a nákupy napůl. A vše, co zbyde, bude na jeho koníčky, ošacení, věci do školy a pod. Po měsíci musel uznat, že otec vůbec neplatí "hodně" jak se vždy vyjadřoval. Vše se uklidnilo a kluk si obrázek o tátovi udělal. A dokonce zkusil i otce požádat o navýšení, ale bohužel .
A to jste se ještě zachovala slušně, protože (předpokládám) jste nežádala, aby se chlapec z poloviny taky staral o sebe a domácnost Spousta lidí se domnívá, že tahle péče je jaksi "samozřejmá", aneb (obvykle) maminka uvaří, uklidí, vypere, vyžehlí... a podíl potomka je jaksi jeho dobrá vůle - přitom jde o dva rovnocenné dospělé.
@jedubabicka... ale to víte, že musel doma přispívat i prací a dnes mi děkuje, že jsem ho při práci nejen v domácnosti držela, je samostatný i ve vaření, ale to nebyl problém výše 18tiletého.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.