Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí potrat a jak to chodí

Od: qwe* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

Tak přítelkyně tvrdí, že je těhotná (ona 17, já 18). Už je Vám asi jasné na co narážím- v době kdy otěhotněla jsme spolu spali 1x a to (ikdyž jsem měl trošku napito a potom jsem jako "ďábel"), tak jsem se pokud vím ani neudělal a jelikož ona kdysi chodila s nevěrou za ruku jako s nejlepší kamarádkou, tak se tak trošku obávám, že to není moje a také celkově její přístup k celé věci- jako kdyby ze mě jen chtěl vydolovat peníze a "čau" (jsme spolu téměř rok, ale už od půlky vztahu to skřípe..a pořádně).

Její máma to ví a staví se k tomu "je to vaše věc, jak se rozhodnete" (otec s nima nežije), moji rodiče nic nevědí (a jsem za to rád, mám v tomto směru šílené blázny, kterým kdybych jen řekl, že jsem měl sex...). Každopádně mi tvrdila, že musela zaplatit 500,-Kč za žádost o to, aby mohla potratit- to je ale podle mě naprostý nesmysl, platit pouze za žádost? Dále 1500,-Kč za samotný zákrok (je v 1. měsíci, pokud skutečně těhotná je).

Jak se přesvědčit, že se nejedná pouze o rozchod z kterého chce vytřískat nějaké peníze? Bohužel už z posledních měsíců nevím co si o ní myslet, říkám si "přeci není svině", ale na druhou stranu, vím, že vlastně do doby než začala chodit semnou byla a pořádná (abych si to jen nenamlouval a nebyla semnou jen z důvodu, že se semnou má opravdu dobře)...

Také říkala něco o tom, že kvůli potratu nesmí cca měsíc sex.

S kamarádkou jsem se na toto téma bavil a říkala, že když jde o potrat, tak musí zůstat tuším 1 den v nemocnici- je to pravda?

A když požádám doktora o potvrzení, že vše je jak tvrdí přítelkyně poskytne ho?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

3x

Mne na celém příspěvku není jasná jedna věc:Proč s ní chodíte,když o ní máte takové mínění?

K věci.Na interupci nastoupí do nemocnice a až tam platí.Pokud vše proběhne bez komplikací ,jde ještě ten den domů.Ceny se liší,záleží také na tom zda jde o miniinterupci či interupci(v pokročilejším těh.).Ceny jsou orintačně 2000-3500KčVy však ani s jistotou nevíte ,zda těhotná je (byla) a pravděpodobnost,že dítě by bylo Vaše ,když měla (opírám se o Vaše údaje) styk s více muži a s Vámi jen jednou ,není moc velká.

Já bych jí neplatila prostě nic.Pokud jde na potrat ,bude o tom mít doklad a ráda Vám ho ukáže -i tak zůstane pochybnost,zda se na tom máte finančně podílet.

marenka*

Gwe, vidíš, Im má pravdu. Ono když už teď, takhle mladý a svobodný si ve vztahu připadáš jak "debil", zahýbá ti.. Co bude za pár let?

sebod*
hodnocení

2x

Ano, v nemocnici může být i jeden jediný den. Tobě lékař žádné potvrzení ´, ani informaci o případné interupci nepodá. Tvoje přítelkyně by však měla mít propouštěcí zprávu z nemocnice o provedení interupce.

Sex by neměla mít dokonce 6 týdnů.

lidus*
hodnocení

2x

Jde o tzv. miniinterupci-cena za vyšetření 500-1000, samotný zákrok 1000-3000, domů můžete dvě hodiny po zákroku. Záleží jakou kliniku si vyberete, u nás tento zákrok dělají soukromé kliniky v podstatě ambulantně-odleží se dvě hodiny a musí vás někdo odvézt.Normální interupce to je otázka 1-3 dnů v nemocnici a cena cca 6000-8000Kč.Potrat je velký zásah do organismu, zpravidla se doporučuje dodržet 6neděl klidu jako po porodu.Ze zákroku dostane přítelkyně propouštěcí zprávu a pokud vám ji ukáže, víte na čem jste.Nebo můžete jít s ní-byl jste u začátku tak si užijete i konec.

marenka*
hodnocení

0x

No.. za chyby se platí. Chránit jsi se měl ty, i ona. Platbu za interupci bych rozdělila napůl. Víš, hloupý je, že tebe se to dotkne maximálně penězi, ale tvou přítelkyni to může za pár let ošklivě mrzet. *plac*

qwe*
hodnocení

Marenka, tak kondomy jsem nakoupil na roční zásobu a prášky jsem taky zaplatil (ty měla začít brát po "svých dnech", které už však nepřišly). A pokud jde o ochranu, tak nebylo sexu co bych téměř nežebral o kondom, přitom to ona by byla těhotná, ne já a kdyby jste viděli ty obličeje co dělá, když chci vzít kondom.. Bohužel jsem měl trošku napito (doopravdy jen trošku, ale to stačí, abych byl povolnější) a nevzal ho.. Mám pár kamarádek, co takhle špatně dopadlo a proto si na to dávám velký pozor, ale uznej, že už si připadám jako debil, když já musim prosit o kondom.

qwe*
hodnocení

Omlouvám se, to jsem špatně napsal, mě (pokud vím) je věrná, pouze dříve podvedla každého..
Jsem s ní protože ji miluji a důvodů proč si připadám jako debil je více, když přehlídnu "občasné" chování, tak kvůli ní dělám první a poslední a už mě to fakt nebaví (chápu, že ji např. vadilo, že jsem často pil, ale chtěla abych přestal úplně a už i za přípitek na narozeniny se čertila a takových změn jsem "musel" dělat tucet, ale když si potom řeknu já, že bych rád kdyby ona.. tak nasr..)

kol
hodnocení

0x

Ja odporucam neist na potrat. Aj dieta moze priniest nieco nove do zivota cloveka a v buducnosti byt priatelom a oporou pre rodica. Mozno na nieco dobre pride cim bude pre spolocnost prinos.

lidus*

kol-souhlasím ale jestli jsem dobře četla i mezi řádky tak být já to maličké tak se tedy těmto rodičům snad ani narodit nechci.Na nový život se musí rodiče těšit a ne sondovat kolik se platí za potrat a zda je to vůbec moje a td...Věkem to určitě není, má tu v domě mimčo holka která ještě 18 nemá, otec dítěte má 21, peníze nemají, rodiče obou se nestarají a o holčičku se starají vzorně a s láskou.Když jsem se dověděla že čekají dítě, ptala jsem se zda si troufají, ano, moc se těšíme a víc neřešíme ono zase nějak bude. A v tom je ten rozdíl.

hodnocení

0x

Líbí se mi odpověď Im.*modla* Kdykoliv a s čímkoliv odcházím od lékaře v nemocnici, dostanu do ruky zprávu. A tam to všecko je. *hej*Nevím jak vy, ale vztah dvou lidí, lásku, si já představuji úplně jinak. Nějaká důvěra, odpovědnost a všecka ta slova, která říkají, že není na světě bližšího šlověka, než partner. Takové podtrhy a takové jednání v začátku *sok* Je to víc jak podivné. Ale takhle to fungovat nikdy nemůže. Co je láska, co je sex, co je vztah pro budoucnost, co je uražená ješitnost? To všechno si musíš ujasnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma potrat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]