Nejste přihlášen/a.
Jak je to s platbou školkovného, když jsou školky zavřené? Musí se platit nebo to mohu stopnout? Bude se školkovné vracet nebo propadne školce, i když byla zavřená? Loni mi dítě chodilo do firemní školky, tam se platba strhávala přímo z platu, dny kdy dítě nechodilo, se nic neplatilo. Vím že stravné se vrací, ale je mi proti srsti cpát školce +- 1000Kč měsíčně když tam dítě nejde a bůh ví kdy půjde.
Neptala, ale dobře jste mě navedl. Na stránkách píšou, že školkovné bude kráceno, případně se nebude platit za březen vůbec.
Je to trochu zvláštní, vybírat za školku, když děti nechodí, ale:
Dcera se loni dostala na VŠ do Brna. Získala i kolej. Pobyla v ní 3 dny, slovy tři! Od té doby je doma, zkoušky, přednášky, všechno dělá přes počítač. Rodiče přesto kolej musí hradit. Ne sice celou částku, ale 50 %. I to je dost. Přitom tam dcera nebydlí, na koleji nemají žádnou spotřebu vody, plynu, elektřiny, praní ložního prádla, prostě žádné výdaje. Ale peníze vybírají. Prý proto, že až se školy otevřou /kdy?/ aby posluchači měli nárok na ubytování. Kdyby se odhlásili a nic neplatili, tento nárok by prý ztratili. Takže je to vlastně takový úplatek, co by, kdyby...
Někdo prostě ví, jak si přivydělat na lidech i v době pandemie. Ale co proti tomu můžeme dělat? Jaga.
Omlouvám se, ta DCERA, která se dostala na VŠ do Brna, je VNUČKA. On ten život pádí takovým tempem, že přestávám mít přehled, kdo je kdo. Jaga
A ty děti z kolejí vlastně neodhlásíte, když je nad slunce jasné, že do prázdnin se k prezenční výuce nevrátí?
A když máte nájemní byt ta za něj neplatíte když na půl roku odjedete třeba do ciziny.? A co daňové úlevy na ďitě? A co studenti kteří mají ubytování v soukromí?
Anzionko, dcera chtěla vnučku odhlásit. Řekli jí, že to lze, ale nezaručí jí pak, kdyby se posluchači mohli vrátit zpátky do školy, že jí na tu kolej znovu přijmou. Spíš si myslím, že pokud se někdo odhlásí, automaticky ho vyškrtnou a pak řeknou: Máte smůlu, nechtěl jste. I kdyby měli volno. Že je to taková pomsta, poněvadž nepřistoupil na ty platby. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.