Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Testovaní na COV - změna pracovní doby

Od: zamestnanec odpovědí: 7 změna:

Zdravím u nás v práci se rozhodli pro systém testování každé pondělí zaměstanec má přijít na daný čas bude otestován a následně puštěn do práce , pracovní doba se mu počítá od té doby kdy byl zapsán na čas testů dříf není vpuštěn.

Jedná se o jednosměný provoz pracovní doba není ve smlouvě uvedena je stanovena pouze vnitrní směrnicí.

Zajímá mě jestli má na toto zaměstnavatel právo protože to je takhle snad jen u nás. Nevadilo by mi si nadělat pár hodin na měsíc , ale při současném systému mi to vychází na 20h a tam už moc prostor pro přeházení hodin vzhledem k jiným povinostem nemám.

Děkuji za odpověd

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sirokko
hodnocení

1x

Napíšu to stručně. Zaměstnavatel nemá právo nikoho testovat bez jeho souhlasu. Nikdo nesmí zasahovat do integrity člověka, na to jsou paragrafy a je jedno, kolik mrazáků před krematorii bude.

Zaměstnavatel může z titulu pracovněprávního vztahu odeslat zaměstnance na vyšetření k lékaři kvůli podezření z nemoci, preventivní prohlídku, prohlídku za účelem schopnosti vykonávat práci. Tím to začíná a končí.

jirib
hodnocení

0x
Nechápu...znovu a lépe.
O jakých 20h jde?Budete testován 4x do měsíce...to budou "maximálně" 4h...
S čím potřebujete poradit?Málo informací...kopie vnitřního předpisu,kopie pracovní smlouvy?

No já tedy nevím jak dokážeš spočítat něco, co nevíme. Jen spekuluješ ;) Pokud normálně dělá treba od 7h tak ty předpokládáš, že bude během hodiny po testu, ale on může být objednaný třeba na 10h. S tím asi nepočítáš ;)

zamestnanec
hodnocení

pracovní dobu mám od 6.30 klasiku na 8h , první testovaní 8. bylo v 10 odtud se mi počítala pracovní doba další bylo už 10.30 protože se nestíhalo a 22 mám jít 11.30. Takže bych si měl nadělat od 6.30 do 10 respektive 10.30 a 11.30 a to bude v tomto měsíci ještě jeden pondělek.

zamestnanec
hodnocení

jinak dobu testu nám počítají do odpracované doby , o to nejde , jde mi tam spíš o ten posun začátku pracovní doby s tím že si to máme nadělat kdy to řeknou 3 dny dopředu. Já chápu mimořádnou situaci , ale jak říkám prostor pro upravení pracovní doby o tolik hodin moc nemám.

jirib
Hledej jinou práci,tady jsou nějací vychcánci...naddělávat,se asi zbláznili...

iz*
hodnocení

0x

Pracovní dobu určuje zaměstnavatel, povinnost nepustit zaměstnance na pracoviště bez negativního testu nařídila vláda, testy se provádějí od cca 8 hodin (pokud je přijíždějí provést zdravotníci). Testovat se musí do doby než uplyne 14 dnů od druhé dávky očkování (neočkovaní budou muset v testování pokračovat).

Je jasné, že nelze otestovat všechny zaměstnance naráz na začátku pracovní doby a nechat ostatní přicházet hned ráno a platit jim za překážku na straně zaměstnavatele asi žádného zaměstnavatele netěší.

Doba není lehká a podle mne záleží jenom na nás, jestli si chceme situaci navzájem ztěžovat. (Jiní zase mají zakázány návštěvy s výhledem, že se to zlepší po druhé dávce očkování.)

Nevěřím, že by se něco zlepšilo a/nebo testování skončilo. Jak bude přibývat očkovaných, bude přibývat i přenosů od očkovaných > jak to "ohlídat"? > Dalším testováním, dalšími zákazy, nařízeními apod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]